Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Limon suyu saklama için oda sıcaklığında olan bir ortam tercih edilebileceği gibi buzdolabı ya da dondurucu da seçilebilir. Oda sıcaklığında saklanan limon suyu, 2 ile 4 gün arasında tüketilmelidir. Bu noktada en dikkat edilmesi gereken konu, sıvının bulunduğu yerde direk güneşe maruz kalmamasıdır.
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın.
Rendelediğiniz limon kabuklarını buzdolabı poşetlerine koyun. Fazla havasını alıp, poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın ve buzluğa kaldırın. Limon kabukları bozulmadan 4 ay kadar buzlukta saklanabilir. Aynı yöntem ile derin dondurucuda bu süre 2 ay kadar daha uzatılabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Limonları güzelce sıktıktan sonra cam kavanoza veya cam şişeye doldurun. İçerisine limon çekirdeği kaçmamasına özen gösterin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, saklama işlemi için plastik şişe kullanmamaktır.
Limon buzdolabında nasıl saklanır? Bütün limonları Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Dilimlenmiş limonları da Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak kapatın, Buzdolabının serin bölgesinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Özellikle yatmadan önce bir bardak limon suyuyla 120 saniye gargara yapıp yatıldığında hem ağız kokusunu önlemiş olursunuz hem de tükürükteki asit oranını artırarak gece boyu ağız içinde enfeksiyon birikmesini engellemiş olursunuz.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardından buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Buzluk poşetlerimizin içerisine limon sularımızı koyup poşetimizin ağzını iyice bağlıyoruz. Limon kabuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpip buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyuyoruz. 1 kg limondan 2 poşet limon suyu çıktı.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.
Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Direkt olarak güneş ışığı almayan ve serin bir oda ya da bölmede tüm ambalajlı su çeşitlerini saklayabilirsiniz. Damacananızı pompasız bir şekilde kullanıyorsanız, suyun kapağını açık bırakmamaya özen göstermeniz gerekir. Suyun tadının değişmemesi için doğru muhafaza etmek oldukça önemlidir.
Limon ve portakalları iyice yıkayalım. İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim. Dondurucuda muhafaza edelim.Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım. Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
Limonlu su tüketmek kan basıncını düşürerek felç ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli olarak limonlu su tüketmek obezite riskini azalttığı için dolaylı olarak kalp ve damar hastalıkları için de önleyici etkiye sahiptir.
Limonlu su hazırlamak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle, bir bardak suyu kaynatın ve ardından içine yarım limonun suyunu sıkın. Daha sonra, suyun içindeki limon parçalarını çıkarmak için bir süzgeç kullanın. Limonlu suyunuz hazır!
Bu hidrasyon sayesinde bağırsak çalışarak sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Yatmadan öne tüketeceğiniz limonlu su ise gün boyunca yaşanan gerginliği alır, gevşemenizi sağlayarak uyandığınızda bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olur.
Hazırladığınız haşlanmış limon kürüyle yapacağınız diyet 1 ayda 20 kilo vermenizi sağlayabilir. bunun için her sabah aç karnına bir fincan haşlanmış limon kürü tüketmelisiniz.
Limonlu su içmenin tek başına zayıflatma etkisi vardır demek doğru olmaz fakat yardımcı olur. Dolayısıyla sabahları aç karna tüketilen limonlu su elbette ki yağ yakımını destekleyerek kilo vermeyi kolaylaştırır.
Limonlu su ne kadar içmeli? Yapılan araştırmalar, en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde faydalı olacağını söylemektedir. Elbette limonlu suyu da düzenli ve olması gerektiği kadar tüketmek önemlidir.
Limon, kısa süre içerisinde tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Tansiyon ölçüldüğünde yüksek çıkıyorsa limon ile müdahale etmeyi düşünebilirsiniz. Tansiyon bu şekilde düşmüyorsa gerekli tıbbi müdahaleye başvurulabilir.
Limonlar 14 °C ile 15 °C'lerde % 90 bağıl nemde 5 ay kadar depolanabilir. 14 °C altındaki sıcaklıklarda uzun süre soğuk etkisinde kalırlarsa, kabuklarda lekecikler oluşur ve meyve eti samanlaşır.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri