Ilık ve limonlu su hazırlayıp soğuk havalarda tüketerek bademcik şişmesinin önüne geçebilirsiniz.
Boğaz ağrısına neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Limonlu su içmek, boğazda tahrişe ve ağrıya neden olan şişliği azaltabilir. Limonlu suyun antibakteriyel ve antiviral özellikleri vardır. Limonlu su içmek, boğazdaki bakteri ve virüslerin öldürülmesine yardımcı olabilir.
Bademcik şişmesine karşı ılık tüketebileceğiniz zerdeçal, adaçayı, tarçın çayı gibi bitkisel çaylardan yararlanabilirsiniz. Bunun yanında ılık suya limon damlatıp tüketmek de bademcik şişmesine iyi gelir.
Boğaz ağrısında bol sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Bazı bitkisel çaylar boğaz ağrısından kaynaklanan rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir: Limon ve ballı Ilık su. Zencefil çayı
İlgili 25 soru bulundu
İltihabı ve tahrişi önlemeye destek olur: Vücudunuzda iltihaplanmalar oluyor ve bu durum size acı veriyorsa kesinlikle limon suyu içmelisiniz. Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır.
Özellikle limonlu, ballı ve karbonatlı su, elma sirkesiyle gargara, bitki çayları boğaz ağrısına iyi gelmekte ve boğaz ağrısının geçmesini sağlamaktadır.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Boğaz pastili kullanmak, bademcik iltihabının sebep olduğu tahriş ve ağrı hissi üzerinde olumlu etki sağlar. Ballı çay boğazdaki mukoza zarları üzerinde tahrişi hafifleten bir tabaka oluşturarak iltihap ağrılarına iyi gelir.
Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır. Limon suyu çok fazla potasyum içerdiğinden depresyon, kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır.
Limon suyu enfeksiyonlarla savaşır
İçerdiği sitrik asit nedeniyle, enfeksiyonlarla savaşmada yardımcıdır.
Demir emilimini artırarak aneminin önlenmesine yardımcı olur. Kolajen sentezini desteklediği için cilt sağlığına faydalıdır. Vücuttan toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur.
Bakteriyel bademcik iltihabı nedeniyle ortaya çıkabilecek istenmeyen durumların önlenmesi için antibiyotik tedavisinin doktor tarafından önerilen süre boyunca (genellikle 10 gün) kullanılması önemlidir. Uygun tedavi ile bademcik iltihabının belirtileri genellikle 3-4 gün içinde geriler.
Bademcik İltihabı Teşhisi Nasıl Konur? Bademcik iltihabı hafif vakalarda kendiliğinden geçebilir. Özellikle hafif viral enfeksiyonlarda belirtiler 3-4 gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. Daha uzun süren enfeksiyon durumlarında ise doktora başvurmak gerekir.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi belirtilerle kendini gösteren boğaz iltihaplanması çoğu zaman virüs kaynaklıdır. Buhar duşu ve anne sütü ile sık besleme gibi yöntemlerle viral enfeksiyon iyileştirilebilir.
Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
Kronik bademcik; Bademcikler de tekrarlayan bademcik iltihabı veya gizli enfeksiyonların sonucu olarak kalıcı bir iltihabın bulunmasıdır. Antibiyotik ilaçlara karşı direnç kazanmış olası bakteriler veya bağışıklık sisteminin zayıf olduğu durumlarda kronik bademcik iltihabı oluşur.
Enflamasyonu giderici, enfeksiyonu giderici ilaçların kullanılması, o bölgeye dışarıdan soğuk uygulamalar yapılması ağrı hissinin az olarak hissedilmesine yardımcı olacaktır" dedi.
Sıcak ve soğuk gıdaların tüketimi: Boğazda yer alan dokuların iltihap nedeniyle şişmesini önlemek için sıvı ağırlıklı olmak üzere sıcak ve soğuk gıdaların tüketilmesi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir.
Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve isteğe bağlı olarak bir bardak bal ile karıştırılmış 1 fincan ılık su içirin. Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaza boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.
Limonda bulunan sitrik asit durumu ağırlaştırabilir. Limon suyunun bu yan etkisi, bu aşamada bazı kadınlarda boğaz ağrısının başlamasına neden olabilir.
Örnek vermek gerekirse, adaçayı, ekinezya, papatya, nane, hatmi kökü, zencefil, meyan kökü, çemen otu, ıhlamur, limon, kuşburnu, böğürtlen gibi bitkilerin çaylarının içilmesi boğaz şişliğine iyi gelir ve belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olur.
Sıcak duş, özellikle buharı bol bir banyo ile birlikteyse rahatlatıcı olabilir. Adaçayı (ılık) ile gargarayı deneyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri