Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir. Yine KPSS lisans sınavında 91 net çeken adayın alacağı puan 90 olacaktır.
KPSS 80 ve 85 puan ile başvuru yapılacak ilanlarda şansınız oldukça yüksek olur. Belediyelere memur alımı, üniversitelere personel alımı, İKM, katip, mübaşir, alımları, temizlik personeli, güvenlik görevlisi şoför alımlarına başvuru yapabileceksiniz.
EnesVRR dedi: 80 puan atanmak için iyi bir puan genelde taban puan 60-70 arası oluyor sizinki 80 iyi.
Temeliniz varsa çok zor değil. Fakat temeliniz yoksa tüm lise konularını tekrar etmeniz gerekeceği için epey bir zamanınızı alacaktır. Fakat önemli olan puandan ziyade sıralamadır.
İlgili 40 soru bulundu
Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi.
KPSS 80-85 İLE
Belediyelere memur alımı, üniversitelere personel alımı, İKM, katip, mübaşir, alımları, temizlik personeli, güvenlik görevlisi şoför alımlarına başvuru yapabilirsiniz.
mat ve tarih daha çok puan getiriyor. mat ve tarih daha çok puan getiriyor. yani bu kesin dimi. matematik ve tarih sadece bu iki konunun getirisi daha fazla demek..
Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu bakanlıklara 60-70 KPSS ile işçi ve memur alımları yapılmaktadır. KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
Sınavdan aldığı 100 puan ile birinci olan aday sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve denetleme kurumuna hizmetli olarak atandı. Kpss 2020/2 tercih sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı.
KPSS Genel Kültür için son ay çok önemlidir. 3 ay gayet yeterli bir süredir. Genel Yetenek için ise tabi biraz temel gerekir. Eğer temeliniz iyi ise soru çözerek 3 ay içinde hız kazanabilirsiniz.
2023-KPSS ÖABT'nin 6 Ağustos 2023, tarihlerinde yapılacaktır. A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
35-40 Net arası; 67-70 arası puan getirecektir. 40-45 net arası ; 70-73 arası puan getirecektir. 51-55 net arası ; 73- 76 arası puan getirecektir.
45 NET Genel Yetenek- 25 Net Genel Kültür 80-82 arası puan getirecekken, 25 Net Genel Yetenek - 45 Net genel kültür neti yapan aday 78-80 puan arası puan alacaktır.
Yani sonuç itibari ile her iki bölümde de ortalama olarak 45-50 arası netlere yaklaşmanız gerekiyor KPSS'den 90 puan üstü almak için.
Matematiksiz 80 de vardır 90 da ama onların da sözeli 25netten aşağı değildir. Sınavın hangi bölümden vuracagı belli olmaz. Hepsinden az çok yapabilmek gerek.
KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu tamamlandı. Sınava katılım sağlayan adaylar genel olarak sınavın zor olduğunu belirtti. Bununlar beraber Türkçe ve tarih sorularının da zor olduğu ifade edildi.
En az 85-86 oluyor. Kendi bölümünden alım varsa puanlar düşebiliyor 81'lere kadar. Hatta bazı bölümler 69 puan ile kapatanlar var.
Ancak yine de belirtmek gerekir ki; soruların zorluk derecesine göre her yıl ortalamalar ve standart sapmalar değişiklik gösterebilmektedir. KPSS'nin bir yarışma sınavı olduğunu düşünürsek soruların zor olduğu bir yılda daha düşük bir net yaparak daha yüksek puan alınabilir.
Hayır! Merkezi sistemle gerçekleştirilen hiçbir sınavda bir sorunun diğer bir sorudan daha fazla puan getirmesi söz konusu değildir.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
KPSS'den 90 üzeri alan adayların merkezi tercihlerde şansı oldukça yüksektir. Mezuniyet şartı tuttuktan sonra adayların atanma şansı yüksektir.
Bu kurumların yanı sıra Bakanlıklar, DSİ, TCDD, Danıştay, Yargıtay, Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, polisevleri, öğretmenevleri, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının memur alımlarına adaylar başvuru yapabilecekler.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri