Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar/Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Anadolu liselerinde öğrenciler; türkçe, matematik, sosyal bilimler ve yabancı dil alanlarında eğitim görürler.
İlgili 30 soru bulundu
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında haftada 35 olan ders sayısı 40'a yükseltildi.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Yeni programa göre Almanca dil dersi zorunlu ders olmaktan çıkarıldı.
7. sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu dersler; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor dersleridir.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Meslek liselerinde bir günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.
11. sınıf fen lisesi öğrencisinin haftalık toplam ders süresi 40 saattir. 11. sınıf fen lisesinde alınması zorunlu olan ortak dersler 11 adet ve toplam 37 saattir. Fen lisesinde seçmeli derslerin toplam süresi 3 saattir.
inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin 12. sınıfta okutulması kararı alındı. Öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmek açısından çizelgede sadece 11. sınıf ortak dersleri arasında yer alan felsefe dersi, 10. sınıfın ders programına ilave edildi. Böylece liselerde okutulan felsefe dersi 4 saate çıkarıldı.
İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28'şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.
Fen Liselerinde okuyan öğrenciler sayısal ağırlıklı, Sosyal Bilimler Liselerinde okuyan öğrenciler sözel ağırlıklı olarak okurken, Anadolu Liselerinde okuyan öğrenciler her alanda eşit oranda akademik eğitim alma imkanı bulurlar.
Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullardır. Merkezi Sınav Puan ortalaması en yüksek liselerdir.
Fen liselerinin eğitim süresi 4 yıldır. 1.Yabancı dil dersi İngilizce'dir. Merkezi sınav yani LGS ile öğrenci alırlar. Fen liselerinin bir çoğunda pansiyon yani öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri