KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
En İyi Cevaplar. Merhaba, aynı Eğitim Öğretim yılı içerisinde, liseden mezun olmuş ve üniversite sınavına girmiş (tercih yapsın ya da yapmasın fark etmeksizin) ise, 1 yıl süresince ulaşım imkanlarından indirimli olarak faydalanabilecekler.
UKOME, Muhittin Böcek'in talimatıyla liseden mezun olan gençlerin, mezuniyetten sonra bir yıl daha indirimli toplu ulaşım kartını kullanmaya devam etmesi yönünde karar aldı.
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
Merhaba. Artık öğrenci belgesi yerine lise diplomanızı kullanabilirsiniz. Aynı işlemler için rahatça kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Öğrenci belgesi mezuniyet durumundan sonra kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden yükseköğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olmuş kimseler e-Devlet üzerinden öğrenim belgesi alma hakkına sahip olamaz.
Kimler öğrenci kartı alabilir? İşte merak edilen bütün soruların cevapları... Şehir içi ulaşım araçlarında indirimli geçiş hakkı sağlayan öğrenci akbilini Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunuyor.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
MezunKart nedir? MezunKart, Bülent Ecevit Üniversitesi mezunları için özel olarak hazırlanmış bir karttır. MezunKart, kimlik kartı özelliği taşımaz ancak mezunların Bülent Ecevit Üniversitesinin sunduğu olanaklardan yararlanabilmelerini sağlar.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
Öğrenci akbiline 25 yaş sınırlaması
Öğrenci biletlerinin 25 yaş ile sınırlanabileceği yönünde İBB'nin bir çalışma içinde olduğunu belirten Bilgili, “Öğrenci abonmanı kullanan 25 yaş üstü çok kişi var. Bu İETT'nin tek başına belirleyeceği bir konu değil.
Öğrencilere kimlik kartları; ÖSYM ile yerleşen öğrencilere üniversiteye ilk kayıt esnasında verilir ve bu kimlikler öğrenci programa kayıtlı olduğu sürece geçerlidir.
* Üniversiteye ilk kaydını yaptıran öğrenciye Üniversite öğrencisi olduğunu belirten kimlik kartı verilir. Öğrenci kimlik kartı, azami öğrenim süreleri içerisinde geçerlidir.
Mezuna Kalan Öğrenci
İlk Başvuru İşlemleri: Yolcularımız Hafta İçi Mesai Saatleri İçerisinde Seyahat Kartları Ofislerinde İlgili Yılın YKS Sınav Giriş Belgesi, Mezuniyet Belgesi, SGK Hizmet Dökümü, Kimlik, Güncel Fotoğraf İle Başvurulması Gerekmektedir. Kullanım Biçimi: Tanımlanan Kart Validatör Cihazına Okutulur.
Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.
Çomaklı, Habertürk'te katıldığı canlı yayında “Bizde pasif öğrenci denilen kaydını yenilemeyen öğrencidir. Kaydını yapmayan öğrenciye kimlik kartı verilmediği için bu kişiler öğrenci indiriminden yararlanamıyor” dedi.
Başkan Öztürk, alınan karar çerçevesinde otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirterek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz.
Kontrollü sosyal hayat kuralları uyarınca öğrenci kartı ilk başvuruları www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden yapılmakta olup, biyometrik fotoğraf ve kimliğinizle Kart Başvuru Merkezlerimizden kartınızı teslim alabilirsiniz.
istanbul/basvuru-merkezleri) öğrenci belgesi, kimlik aslı ve güncel fotoğraf ile başvuru yapabilir veya https://bireysel.istanbulkart. istanbul/ adresinden giriş sağlayarak online başvuru yapabilirler. (Online Başvuru İçin Üniversitemizdeki kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.)
Mezuna Kalan Öğrenci
Üniversite sınavına girip o yıl kazanamayan bir sonraki yılın üniversite sınavına hazırlanan kanunen öğrenci olmayıp ancak üniversite sınavına dershaneye, kamu kurumlarının kurslarına giderek hazırlanan maksimum 1 yıl süreli Mezuna Kalan öğrenciler (Çalışmıyor olması koşulu ile) faydalanabilirler.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
En İyi Cevaplar. Öğrenim (öğrenci) belgesi nedir, nasıl alınır alınır anlatayım sana kısaca ama öncelikle şunu belirteyim; üniversiteye kayıt olurken; liseye bitirdiğin ve üniversite kayıt prosedürünü tamamlamadığın için öğrenci konumunda olmazsın dolayısıyla da öğrenci belgesi alamazsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri