30. dönem POMEM polis alımı 2023 yılı için yapılacağı belirtildi ve adayların özellikle lise mezunlarının da başvuru yapabilecekleri Polis Özel Harekat PÖH alımı beklendiği ifade edildi. Bu doğrultuda POMEM polis alımı yapılacağı aktarıldı.
Lise mezunu olanlar da Polis Özel Harekat için başvurulara katılabilir. Meslek için gereken şartları taşıyor olmanız gerekiyor. PÖH eğitimi ise silah eğitimi, soğukkanlı davranabilme, dövüş eğitimi, bomba eğitimi, rehine kurtarma, keskin nişancılık gibi çok fazla görevi kapsıyor.
PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.
Lise mezunlarının PÖH olması için de tek yol var. PMYO'lara girmek. Açıktan PÖH alımları sona erdi. Artık meslek içinden PÖH alımı yapılacak.
PÖH başvurusu yapılacağı sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı aranmaz. Ama başvuran kişinin eğitim kriteri olarak en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenir. Adayların, terhis tarihinin de polisliğe başvuru tarihinden minimum 3 yıl önce olması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Eğitimlerine devam etseler bile tercihlerine PÖH (Polis Özel Harekat) Yazabilirler. Mesleğini Normal Polis Olarak Devam Ettirenler Bile PÖH e Geçiş Yapabilir. 671 sayılı kanun hükmünde polisler de özel hareket başvurusu yapabilmektedir.
Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir. Kilo için ise belli bir alt sınır koşulmamakla birlikte beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması yeterlidir.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi'nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvuru yapması, ardından gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula giderek kayıt yaptırıp başarılı ile mezun olması gerekir.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
Hem lise sonrası hem de üniversite sonrası polis olma şansı bulunmaktadır. Bu bağlamda en az düz liseye gitmek polis olmak için yeterlidir.
Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ek olarak polis olmak isteyen kişilerin üniversiteye giriş sınavlarında barajın üstünde puan almaları gerekmektedir. Üniversiteye giriş sınavı barajını geçemeyenlerin sınava başvuruları kabul edilmemektedir.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir.
Adayların Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvurmaları için yaş şartı, sınavın yapıldığı yılın, ekim ayının ilk günü itibari ile askerliğini yapmayan erkek adaylar ile kadın adaylar için 18 yaşının tamamlanmış ve 24 yaşından gün alınmamış, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün alınmamış ...
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Boyu 1.70 metrenin altında olanlar da polislik yapabilir.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Sivillerden seçilen Özel Harekat adayları altı aylık eğitime tabi tutulurlar. Bunun üç ayı temel polislik eğitimi, üç ayı da temel Özel Harekat eğitimi olarak verilir.
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
-Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'ya katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir.
Bugün yayımlanan, özel harekat polisi alımında, "askerlik yapmış olmak" şartı yer almadı. şartları aranmaktadır. Diğer şartlar için ilana bakınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri