Lise mezunu polis alımı kapsamında adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi itibari ile başlayacak. Buna göre en geç 10 gün içerisinde başvuru alınacak olup başvurular Online olarak alınacak. Ön Başvuru Ücreti Ödenecek Mi? E-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları sınav başvuru ücreti ödenmeden yapılacaktır.
Kuruma giriş POMEM Giriş Yönetmeliği 5. Madde gereğince önlisans ya da lisans olmak suretiyle farklı alanlarda eğitim görerek mezunolan kişilerin başvurabilmesi öngörülmüştür. Dolayısıyla önlisans ve lisans mezunu olmayan kişilerin POMEM'e başvuru yapması mümkün değildir.
Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi'nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvuru yapması, ardından gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula giderek kayıt yaptırıp başarılı ile mezun olması gerekir.
PMYO'ya 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımına ilişkin başvurular, 31 Temmuz-9 Ağustos 2023'te "http://www.pa.edu.tr" internet adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle girilerek yapılacak. e-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları, sınav başvuru ücreti ödenmeden gerçekleştirilecek.
Söz konusu değişiklikle son müracaat tarihi 19 Mayıs 2023 olan 30. Dönem POMEM Giriş Sınavına 01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğmuş olan ve diğer şartları taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.
İlgili 38 soru bulundu
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim veren bir polislik kurumdur. Burada adaylar, polis memuru olmak için eğitim alırlar. PMYO'nun eğitim süresi 2 yıldır.
PMYO'ya başvurmak isteyen ve askerliğini tamamlamış olan erkek polis adaylarının, sınavın gerçekleşeceği yılın içinde 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından henüz gün almamış olması gerekir. Askerliğini henüz tamamlamış olan polis adaylarında ise, 26 yaşından henüz gün almamış olması aranır.
2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak olan polislik için taban puan TYT puan türünde en az 250.000 olarak belirlendi.
Adaylar, 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir.
POMEM öğrencisi olmak istiyorsanız, lise mezunu olmanız başvuru yapamamanıza neden olacaktır zira en az 2 yıllık bir önlisans bölümünden mezun olma şartı aranmaktadır. Polis memurlarına mesleki eğitimin verildiği bu kurumda eğitim parasız, yatılı ve üniformalıdır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir. Polis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekli? Polis olmanın ülkemizde birden fazla yolu vardır.
Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO)
Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
TYT puan türünden en az 260,00 puan (PMYO kılavuzuna göre taban puanı) aldıktan sonra PMYO'ya başvuru yapacaksınız.
# Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Erkeklerde en az 167 cm, bayanlarda 162 cm olacak ve beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.)
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Genelde düz lise ile beraber meslek lisesi kapsamında polis olma şansı bulunmaktadır. Yani bu lise bölümlerini bitiren kişiler KPSS ya da üniversite kapsamında polis olma şansını elde edebilir.
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Buna göre: 5 metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe teşkil oluşturmaktadır. Yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık olan alanlarında kalan her çeşit dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engel olmaktadır.
Buna göre, lisans mezunlarından KPSS'de bakanlıkça belirlenecek taban puanı alanlar arasından sınavın yapıldığı yılın, 31 Aralık tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından, sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri