Yeni bir pil takıldığında, ilk olarak telefonunuzu tamamen dolana kadar şarj etmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil piller, ilk şarj işlemi sırasında bir kalibrasyon sürecinden geçerler. Bu süre zarfında, telefonunuzu tamamen doldurmak ve %100 şarj olduğunda bir süre daha şarjda bırakmak önemlidir.
Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Değişim sonrasında batarya öncelikle tamamen şarjı bitene kadar beklenmeli ve tam olarak bataryanın bitmesi ardından şarja takılmalıdır. Bu şekilde bataryanın ömrünü daha da uzatmak ve uzun süreli bir kullanım gerçekleştirmek mümkün olur.
Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi. Günümüz lithium ion bataryalarda buna gerek yoktur.
İlgili 38 soru bulundu
Telefonunuzun pili yeni takıldığında, kesinlikle telefonunuzu şarjdayken oyun oynamamalı veya telefonunuzu aşırı yüklememelisiniz, böylece ısınmasına neden olmamalısınız. Aslında en sağlıklı telefon şarj yöntemi, telefonunuzu şarja taktıktan sonra onun varlığını unutmaktır.
Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir. Daha sonra telefon kullanmaya başlanabilir.
Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Eğer pil uzun süre şarja maruz kalırsa pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir.
bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Yeni bir telefonun ilk şarj süresi genellikle 6 saat ve üzeri olmalıdır. Bu özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için geçerlidir ve cihazın tam kapasiteye ulaşması için yeterli bir süredir.
Böyle bir uygulama, pilinizi ideal şarj aralığında tutmanıza yardımcı olur ve pil sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır. Özetle, iPhone'unuzun pil seviyesi gün içinde %40 veya %50 gibi bir orana ulaştığında dahi şarja takabileceğiniz anlamına gelir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Evet etki edecektir ama hızına değil sadece şarjı daha uzun gider ve ısınma azalır. Dikkat edin orijinal parça kullanmaları gerek. Isınma, telefon veya bilgisayarları yavaşlatan bir sebeptir. Yeni batarya alırsa farkını görecektir.
İşlem ortalama yirmi dakika sürmesi nedeniyle telefonun bırakılıp gitmesine gerek olmamaktadır. Batarya Değişim İşlemlerinin Avantajları Nelerdir? Batarya değişim işlemlerinin avantajları, öncelikli olarak cihazın daha uzun süre kaliteli bir biçimde kullanılmasını sağlamaktadır.
Teknolojik cihazlardan anlayan pek çok kişi elektronik alet seçimlerinde bataryanın en az 4500 mAh olmasına özen gösterir. 4500 mAh ve üzeri telefonlar pil ömrü açısından daha dayanıklı olur.
Cep telefonu pillerinin ömrü kullanıma bağlı olarak değişse de ortalama bir pilin ömrü 3 ila 5 yıl arasında olduğu biliniyor. Gelişen teknoloji, yenilikler ve kullanım şekli sayesinde bu aralık artabiliyor.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
2. "Kullanmıyorsan Söndür" Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
Günümüzde, lityum iyon piller akıllı telefon gibi hafıza etkisi bulunmayan birçok üründe kullanılır. Ancak, lityum iyon pilin kapasitesi belli sayıda şarj ve deşarj döngüsüyle azalır. Bu yüzden, en iyi yol kısmi şarjdır . Burada pil ömrünü uzatmak amacıyla gücü %20'ye düşmeden pili yeniden şarj etmeniz önerilir.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri