(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Nöbet defterine o günün tarihi, nöbetin saat kaçta başladığı, okulun eğitim ve öğretime hazır olup olmadığı yazılır. Okula gelmeyen öğretmenin adı yazılır. Adının karşısına raporlu, sevkli, izinli, görevli vb yazılır.
Öğretmen nöbet defteri, öğretmenlerin günlük olarak katıldıkları toplantılar, öğrencilerin yoklama kayıtları ve okuldaki diğer önemli olaylar hakkında bilgi içerir.
Evet,mevzuatta var.Nöbetçi öğretmenin dersi varsa müdür yardımcısı girer.
Yasal mevzuat gereğince nöbetçi öğretmenin boş derse girerek o dersin eğitimini vermesi halinde ek ders ödemesi yapılır. Yalnızca sınıf düzeni amacıyla derse girmesi durumunda ise ek ders ödemesi yapılmaz.
İlgili 39 soru bulundu
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
c) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter.
· Nöbeti sonunda nöbet defterine nöbeti süresi içindeki önemli olayları ve aldığı önlemleri belirten raporu yazar ve imzalar. Ayrıca tutanak tutulması gereken durumlarda tutanak tutar. · Nöbetçi öğretmenler öğle arasında dönüşümlü olarak görev yerlerinde olacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi" başlıklı 44. maddesi 8. fıkrasındaki; "(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer.
Arkadaşlar okullarınızda öğlen arasında yemeği nöbetçi öğretmenler mi dağıtıyor hizmetli mi? Nöbetçi olsun veya olmasın, öğretmen yemek dağıtmaz.
Nöbet ücretleri haftada bir tuttukları nöbetler karşılığında öğretmenlerimizin hesaplarına yatıyor. 1 nöbet ücreti 3 ek derse tekabul ediyor. 1 EK Ders 45,83 TL Buna göre kadrolu bir öğretmenin nöbet ücreti 137,48 TL lira yapıyor.
Kar Tatili Olan Günlerde Nöbet Defterine Ve Sınıf Defterine Ne Yazılır Ve Ne Renk Kalemle Yazılır? İdari tatil (Kar sebebiyle) diye yazabilirsiniz.
Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.
SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ!
5- Nöbetçi öğretmen derslerden 15 dk okula gelir ve derslerin bitiminden 15 dk sonra okuldan ayrılması gerekmektedir. 6- Günlük zaman çizelgelerini uygulamakla yükümlüdürler. 7- Öğretmenlerin zamanında derse girip girmediklerini ve öğretmeni gelmeyen sınıfların idareye bildirme işlemini yapmaları gerekmektedir.
Öğretmenin bu görevleri haricinde herhangi bir görevi bulunmamaktadır. Nöbet görevi sadece öğretmenlerin görev yaptıkları okul/kurumların özel Yönetmeliklerinde yer almaktadır.
Yeni yönetmelikte doğum yapan öğretmenlere 1 yıl nöbet tutmama hakkı, 2 yıla çıkarıldı. Buna göre, öğretmenlere, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden 2 yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmeyecek.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Kadın memurlara tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24. haftasından önce ve her halde hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan sonraki 1 yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyecektir. Özürlü memurlara istekleri dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyecektir.
"Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
Hamilelere sağlanan nöbet muafiyeti, gece nöbeti/vardiyası muafiyetini kapsar ve doğumdan sonra da 1 yıl süreyle devam eder. Engelli memurlara, talep etmeleri haricinde gece nöbeti ya da vardiyası verilemez. (Gündüz nöbetlerinden muafiyet söz konusu değildir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri