Okullarda dijital saat yasak mı? Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf, yasağın öğrencileri dikkat dağıtıcı etkilerden korumak ve çalışmalarına odaklanmalarını sağlamak için gerekliliğini dile getirdi.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
İlgili 32 soru bulundu
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Bu nedenle bu konuda da tedbir aldık," şeklinde konuştu. Bu açıklamalar ışığında, liselerde telefon yasağı kesin bir karar değil, ama tavsiye edilen bir uygulama olarak kabul edilebilir. Ayrıca, sosyal medya uygulamalarının eğitim amaçlı kullanımı kısıtlanmış durumda.
Telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması gerekçesiyle kararın alındığı ifade edilen açıklamada, akıllı saat ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği aktarıldı.
SAR Değerleri: Specific Absorption Rate –Özgül Soğurma Oranı- anlamındaki SAR, akıllı telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarını simgelemektedir. Akıllı saatlerde SAR değeri normal bir telefonun 3/1 oranındadır.
Bunlardan ilkinin sağlık açısından ortaya çıkacak olumsuzluklar olduğunu söyleyen Toker "Bu saatler cep telefonlarına göre daha az uygunluk testlerinden geçiyor. Daha fazla radyasyon yayıyorlar. Dolayısıyla, gelişim çağındaki çocuklarda kanser gibi riskler ortaya çıkabiliyor" dedi.
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
Sağlık ve fitness özellikleri: Yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri, 13 yaş ve üzeri kullanıcılara sunulur.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Dışarıdan bakıldığında basit bir saat gibi görünse de çeşitli uygulamalara erişim imkânı bulunur. Örneğin sosyal medya hesaplarından biri olan WhatsApp ile size mesaj gönderebilir veya çağrı yapabilir. Sim kartı özelliği bulunmayan cihazlardaki bu imkân, çocuklarınızla iletişim kurmanızı kolaylaştırır.
(İlgili modeller için "Sıkça Sorulan Sorular/Kimler Yararlanabilir?") Akıllı Çocuk Saati Kampanyası 2 GB, her yöne 300 dakika, her yöne 300 SMS ve 2 GB internet içerir.
Apple Watch kalp krizini saptayamaz. Göğüste ağrı, basınç, darlık hissediyorsanız veya kalp krizi geçirdiğinizi düşünüyorsanız hemen acil servisi arayın. Apple Watch'taki düzensiz ritim bildirimleri özelliği sürekli olarak atriyal fibrilasyon kontrolü yapmaz.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. 2. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. 3. Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.
Alınan bilgiye göre, milli eğitim bakanlığı'nın yönetmeliğine göre okullarda görüntü ve ses kaydeden tüm cihazların yasak olduğu öğrenildi. Okula cep telefonu ve akıllı saat ile gelen öğrenci bunu dolaplarına koyacak ya da görevlilere teslim edecek. Ders bitiminde ise tekrar geri alacak.
Oje, rimel, göz kalemi, ruj, allık, fondöten, far vb. gibi makyaj malzemelerinin kullanılması ve okula getirilmesi kesinlikle yasaktır. Parfüm ve deodorant gibi kozmetik ürünlerin okula getirilmesi yasaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
CEP TELEFONU KULLANMA TALİMATI
-Ders esnasında, etütlerde ve yatılı öğrenciler gece 23.00'dan itibaren cep telefonlarını kapalı tutulacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri