CEP TELEFONU KULLANMA TALİMATI -Ders esnasında, etütlerde ve yatılı öğrenciler gece 23.00'dan itibaren cep telefonlarını kapalı tutulacaklardır. -Cep telefonu şarj için herhangi bir yere bırakıldığında sorumluluk öğrenciye aittir. -Yukarıda belirtilen kurallara uymayan öğrencinin cep telefonu alınır.
Pansiyonda MEB internet bağlantısı vardır.
Paralı yatılı yıllık ücreti 2023 bütçe kanununa göre Eylül 1‐30 arası: 2875 TL, Kasım 1‐30 arası 2875 TL, Şubat 1‐29 arası ve Nisan 1‐30 arası taksitleri ise 2024 Bütçe Kanununda belirtilecek ücret üzerinden alınacaktır.
Pansiyonda hiçbir öğrenci yatakhane ve yemekhaneye misafir getiremez ve pansiyon binasında yatılı öğrencilerden başkası kalamaz. Bazı günlerde pansiyon müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenlerin önceden birlikte kararlaştırdıkları uygun görülen herhangi bir zamanda koğuşlar aranacaktır.
Madde 19 – Okul Müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memur ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek ücretsiz yemek yerler.
İlgili 33 soru bulundu
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda öğrenim gören 108.184 parasız yatılı öğrencilere toplam 4.932.108,56 TL tutarında harçlık ödemesi yapılmıştır.
2023 günlük yemek bedeli istisnası 110 TL olarak açıklandı. 7 Temmuz 2023 tarihli ve 32241 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 7346 no'lu Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren KDV oranı %8'den %10'a çıkarıldı. Böylece 2023 günlük yemek bedeli istisnası 121,00 TL'ye (110 TL + %10 KDV) yükseldi.
AA muhabirinin 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden yaptığı derlemeye göre, pansiyon ücretleri ilköğretim kurumları ve ortaöğretim okullarında gelecek yıl yüzde 12,9 artışla 4 bin 540 liraya yükselecek.
MADDE 9. Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri, her gün için tabela gereğince kişi başına düşen günlük ücretin % 55'ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dâhil olarak öğle yemeği yiyebilirler.
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Günlük yiyecek bedeli 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 13,00-TL olarak tespit edilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 49 uncu maddesine göre yemek çeşitleri verilir.
Bursluluktan yatılılığa geçen yurttan ayrılırsa tekrar burs hakkından yararlanamaz.
Yurt ücretleri eylül ayı hariç en geç içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar banka aracılığıyla ödenir.
-Pansiyonda zararlı alışkanlıklar yapan sigara, alkol ve uyuşturucu gibi nesneler bulundurmaz. -Pansiyon araç – gereç ve demirbaş eşyalarını korur ve zarar vermez. -Pansiyonda kalan tüm öğrenciler arasında sevgi – saygı esastır. Kimse bir diğerine baskı yapamaz. -Belletmen ve görevlilere saygılı davranır.
Bakanlık, yapılacak harçlık yardımının miktarını açıkladı. İlköğretimde eğitime devam etmekte olan kız öğrencilere aylık 100 TL ödenirken, erkek öğrencilere lise 90 TL ödeme yapılıyor. Ortaöğretimde okumakta olan kız öğrencilere aylık 150 TL, erkek öğrencilere ise 130 TL harçlık sağlanıyor.
Pansiyonlarda yaş sınırı genel olarak 18'dir. 18 yaş ve üstü herkes pansiyonlarda konaklayabilir.
(5) Bir günde; a) Özel eğitim okulları pansiyonlarında elli öğrenciye kadar iki, elli bir ve üzeri sayıda öğrenci için üç belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilmesi esastır.
okul yönetimince hazırlanacak nöbet çizelgesine göre nöbet tutmakla yükümlüdürler. Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda bayan, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı pansiyonlarda ise aynı anda hem erkek hem bayan belletici görevlendirilmesine özen gösterilir.
Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden devlet tarafından karşılanır. (2) Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubat ve nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir.
3. Okul Pansiyon ücreti nasıl ödenir? Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubat ve nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir.
Madde 12 – Paralı yatılı öğrencilerin ücretleri ile diğer personel ve gündüzlü öğrencilerin yemek paraları, makbuz karşılığı,sayman mutemetlerince alınarak en geç 48 saat içinde saymanlı- ğa yatırılır. Resmi tatil günleri bu süreye dahil değildir.
Pansiyon: Okullarda yatılı olarak öğrenim gören öğrencilerin barınma, beslenme, etüt ve diğer sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı yeri, Veli: Öğrencinin annesini, babasını veya kanuni sorumluluğunu üstlenmiş kişiyi ifade eder.
➡️Malmüdürlüğünce ödenmeyen borçla ilgili olarak 6183 sayılı Kanun uyarınca hükümlünün MERNİS adresine Ödeme Emri gönderilir. ➡️Ödeme Emrinin tebliğine rağmen borç ödenmez ise hükümlünün banka hesaplarına, araç veya gayrimenkullerine haciz işlemi uygulanabilir.
İş Kanunun 4857 sayılı maddesine göre yemek ücreti vermek çalışan ile yapılan iş sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece zorunlu değildir. Bu durum yemek parasının, işverenin çalışanlarına yan hak olarak sağladığı bir avantaj olarak gösterilir. Günümüzde yemek parası vermeyen firma sayısı oldukça azdır.
Mükerrer Resmi Gazete'de tebliğ edildi. 2022 yılında 51 TL olan günlük yemek bedeli istisnası %115,69 oranında artırılarak 110 TL'ye yükseldi ve %8 KDV dahil 118,80 TL oldu. 1 Aralık 2022 tarihinde yayınlanan karara göre bu tutarın, günlük asgari brüt ücretin %23,65'ine denk gelen 78,90 TL'lik kısmı SGK primine esas ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri