Asetonu bir pamuğa damlattıktan sonra kehribarın üzerine koyun. Sonrasında asetonun buharlaşmasıyla gerçek kehribarda herhangi bir değişim görmeyeceksiniz. Fakat sahte kehribarda yüzeyin yapışkan bir hale geldiğini göreceksiniz. Bu test ile birçok sahte kehribar kolaylıkla ayırt edilebilmektedir.
Bu testi yapmak için yaklaşık 7 çay kaşığı tuz ve orta boy bir bardak suya ihtiyacınız olacak. Suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Bir sonraki adımda bu suya bir kehribar taşı ekleyin. Gerçek damla kehribar bu suda kolayca yüzer, çoğu sahte kehribar ise çabucak batar.
Kehribar taşı çam reçinesinin milyonlarca yıl içinde fosilleşmesi sonucu oluşan bir taştır. Baltık bölgesinde bulunan özellikle Litvanya gibi ülkelerde yüksek miktarlarda bulunur. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle baltık kehribar taşına ulaşım kolaylaşmıştır.
Damla kehribar tesbih taşının sarıya yakın bir rengi vardır. Güneş ışığında renk değiştirebilen bu taş kullandıkça özgün tonuna ulaşır. Ağaç reçinelerinin milyonlarca yıl içinde fosilleşmesiyle oluşan kehribar taşı, size geçmişin mucizesini sunar.
Bu testi yapmak için yaklaşık 7 çay kaşığı tuz ve orta boy bir bardak suya ihtiyacınız olacak. Tüm çay kaşığı tuzu suya ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Bir sonraki adımda kehribar taşınızı bu suya ekleyin. Gerçek kehribar bu suda kolayca yüzmeli, sahte çoğunluk hızla batacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Doğal ürünlerin hiçbirinde uzun süreli yoğun bir koku duyamazsınız. Beyrut çakması tesbihlerin içeriğinde gerçek olduğu hissi uyandırsın diye yoğun bir çam reçinesi kokusu vardır. Oysa ki damla kehribar tesbihlerde üzerinde tesbih cilası olduğu için kullandıkça zamanla ince bir çam reçinesi kokusu gelir.
Kehribarı diğer taşlardan ayırabilmek için en etkili yöntem tuzlu su ile test yöntemidir. Bu yöntemde bir çay bardağına atacağınız 6-7 çay kaşığı tuzu karıştırmanız ve tamamen eridikten sonra kehribar taşını suyun içine atmanız yeterli olacaktır. Kehribar gerçekse taneler su yüzünde yüzecek, sahte ise dibe batacaktır.
Orjinal kehribar doğal reçine kokar.
* Orijinal ''KEHRİBAR'' Amber adıyla da bilinen çam reçinesinden elde edilen kehribar oldukca hafif ve yumuşaktır. * Ağaç reçineleri kendilerini salgılayan ağaçla birlikte toprağa düşmeleri ve zamanla su yoluyla deniz ortamına taşınmaktadırlar.
İnsanların binlerce yıldır, deniz kıyılarından, akarsulardan, alüvyon ve hatta bataklıklar arasından topladıkları bu değerli taş yeryüzünden silinen onlarca farklı ağaç türünün insanlığa armağanı olmuştur. 33 tanesi de çeşitli büyüklüklerde, bir kaç milyon yaşında haşere ihtiva eden kaliningrad damla kehribar tespih.
Baltık kehribarı en yüksek süksinik asit oranına sahip kehribardır. Baltık kehribarının yedi ana rengi olmasına rağmen 250 farklı renge kadar kehribara rastlanabilmektedir. Sıklıkla karşılaştığımız baltık kehribar renkleri kahverenginin tonları, limon sarısı, konyak ve bal rengi tonlarında olmaktadır.
Ya da en iyi damla kehribar hangisidir? Damla kehribar, özelliği itibariyle son derece kıymetli ve özel ürünlerdir.
Baltık kehribar ağrı ve iltihabı hafifletir
Baltık Kehribarı başlı başına bir ağrı kesici değildir; süksinik asit, amberde bulunan ve ağrının giderilmesine yardımcı olabileceği analjezik özelliklere sahip aktif bileşiktir. Baltık kehribarı yaklaşık %3-8 süksinik asit içerir ve çağdaş tıpta yıllardır araştırılmaktadır.
Damla kehribar taneleri çekildikçe ve kullanım süresi uzadıkça, açık sarı renkten farklı tonlara evrildiği görülmektedir. Bu özelliği sayesinde de ilgi çeken bir aksesuar olan damla kehribar gümüş tesbih, kehribar ile gümüşün muhteşem uyumu sayesinde tutkunlarının elinde daha da kıymetlenmektedir.
Kehribarın gerçek olup olmadığını anlamanın yolu, kehribarı yakmaktan geçmez.
Doğal Damla Kehribarın genel olarak rengi çok açık sarı ile kızıl arasında bir aralıktadır. Bu durum “Güneş Taşı” olarak da adlandırılmasına sebep olmuştur.
Kaliningrad Kehribar Rusya'ya bağlı Baltık denizine komşu Rusya ile kara sınırı olmayan bir bölgedir. Dünyanın en kaliteli kehribarının çıktığı bölgedir. Kehribarın bu kalitesine neden olan etken Dünyanın ilk soğuyan toprak parçalarından biridir ve toprak yapısı çam reçinesinin kaliteli olmasına neden olur.
Beyrut Kehribar tesbihler, özel reçinelerin karıştırılması ile elde edilen bir üründür. Damla kehribara olan benzirliğinden dolayı BEYRUT DAMLASI adını almıştır. Malzeme olarak düşük kalite naylon veya plastik veya akriliklerden farklıdır. Çekim kaliteleri çok iyidir, kadifemsi çekimi vardır.
Yalnız Kaliningrad damla kehribarlarının çok yoğun reçine kokusu vardır. Gerçek kehribar is çıkararak yanar.
Kehribar taşını test etmek için bir su bardağına yaklaşık 8 tatlı kaşığı tuz koyup iyice karıştırınız. Daha sonra kehribar taşınızı suya bırakın. Gerçek kehribar suyun üstünde yüzerken sahte taşlar hızlı bir şekilde batacaktır. Bu test sırasında dikkat etmeniz gereken suya sadece kehribar taşını atmanız gerekmesidir.
Dünya kehribar yataklarının %90'ı Rusya'nın Kaliningrad Bölgesinde bulunmaktadır.
Sıkma kehribar ürünlerin taneleri daha dolgun ve damarlı bir görünüme sahip iken, ateş kehribar ürünler şeffaf ve pürüzsüz bir yapıdadır. Ateş kehribarı çektikçe kızaran tesbih olarak bilinir. Sıkma kehribar ise çektikçe daha tok bir renk alır.
Kehribar saf bir kroma rengidir ve renk çarkında turuncu ile altın rengi arasında yer alır. Renk ismini kehribardan almıştır, Kehribarın rengi; sarı kahverengi kırmızı ve turuncunun karışımı gibidir.
Damla kehribar, hammaddesi gram üzerinden fiyatlandırılan bir malzemedir. Ancak kehribarın da kendi içerisinde kalite bakımından farklılıkları bulunduğu için gramı 2 dolara işlem gören kehribarlar olduğu gibi 100 dolara da işlem gören kehribarlar da mevcuttur.
Öncelikle ateş kehribar tesbihler, diğer tesbihlerden daha hafif yapıda oluyor. Eğer tesbih oldukça ağır hissediliyorsa, büyük olasılıkla sahte bir malzemeyi içeriyor. Bunun yanı sıra, gerçek ateş kehribar tesbihlerin yüzeyi, doğal bir matlıkla parlıyor ve hafifçe yağlı bir dokuya sahip oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri