bir şeyleri kemirmeye bayıılırlar o yüzden ıhlamur,kayın,söğüt,meyve ağaçlarının dalları ilaçlanmamış olmalı gayet uygundur,muhabbet kuşunun ağırlığı ile hafif esneyen dallar eniyisidir.
Kuşlarınızın ilaç dolabında bitki çaylarının bazı türlerinin bulundurulması önerilmektedir. Bitki çayları; pek çok hastalığın iyileşmesini desteklemek amacıyla sizin için çok önemli olabilir. Bitki çayları aynı zamanda zayıflama halinde de yardım edebilir.
Hasta kuşlar genellikle yeterince yemek yemiyor olabilir ve kan şeker düzeyleri düşük olabilir (Hipoglisemik). göz damlası ile saatte birkaç damla şekerli su verilebilir. Bunu yaparken son derece dikkatli olun, acele etmeyin ve kuşu kesinlikle sırt üstü tutmayın. Kuş mutlaka dik olarak tutulmalıdır.
Patlıcan, Bezelye, Havuç, Brokoli, Salatalık, Pazı, Ispanak, Rezene, Lahana, Kereviz sapı, Biber, Mısır (sütlü ve yumuşak), Iceberg marul, Haşlanmış patates, Pırasa, Yer elması, Semizotu gibi sebzeleri de verebilirsiniz. Muhabbet kuşları haftada bir kez ya da daha az sıklıkta da olsa yıkanmayı severler.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
İlgili 29 soru bulundu
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
sorusunun cevabı evet şeklinde verilebilir. Kanatlı dostlarımızın beslenmesi söz konusu olduğunda her besinde olduğu gibi domateste de miktar çok önemlidir. Daha az asidik olması sebebiyle yeşil domatesler muhabbet kuşları için daha faydalıdır. Ancak muhabbet kuşları olgunlaşmış domatesleri tüketmeyi tercih ederler.
Aşırıya kaçmamak kaydıyla verilebilecek diğer meyve ve sebzeler: Armut, Üzüm, Kivi, Dut, Kavun, Çilek, Ayva, Ananas, Portakal ve Mandalina Kabuğu, Biber, Roka, Tere, Patlıcan, Semizotu, Pazı, Salatalık, Bezelye (pişmiş), Barbunya (pişmiş), Fasulye (pişmiş), Balkabağı, Kereviz (sap kısmı), Salatalık (fazlası zararlıdır) ...
Kuşlarda parazit belirtileri arasında en çok dikkat çeken ise sürekli kaşınmadır. Ancak bunun yanında bir kuş, gövdesini sürekli olarak bir yere sürtüyorsa, tüylerini kabartıyor ve silkeliyorsa parazit varlığından şüphe etmek gerekmektedir.
Örnek verecek olursak muhabbet kuşuna Parasetamol ilacından verip dozu kuşumuza fazla gelirse muhabbet kuşumuzun gözlerine perde iner, ve sonucunda yine hayatını kaybetmesine neden olur. Bu sebepten dolayı bu ve buna benzer ilaçları kullanmamanızı tavsiye ederiz.
Muhabbet kuşlarının hastalıklarının belirtileri ise, çok dikkat çeker. Bu belirtileri pembe bir cilt, iştah kaybı, depresyon ve kirli gaga olarak sıralayabiliriz. Bu gibi bir durumda kuşun ölmesi normalde sadece üç, en fazla da beş gün sürer.
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ancak abartmamanız gerekir.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
Vitamin takviyesi için sularına multi-vitamin damlatılması oldukça faydalı olur. Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Muhabbet kuşlarında vitamin ve mineral eksikliği de tüylerin dökülmesine sebep olabilir. Bu durum doğrudan beslenmeyle alakalıdır diyebiliriz. Bu sebeple kaliteli kuş yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış parazitler ve mantar hastalığı da tüylere zarar verir ve onların dökülmesine neden olabilir.
Muhabbet kuşları meyveleri de sever. Örneğin, çekirdeğini çıkardığınız sürece kuşunuza elma sunabilirsiniz. Muhabbet kuşları için uygun olan meyveler arasında armut, erik, şeftali, papaya, kivi, üzüm, kavun, mango, çilek ve narenciye sayılabilir.
Her muhabbet kuşunun sevdiği yiyecek farklıdır, bu konuda genelleme yapmak gerekirse, marul, bezelye, semizotu, brokoli, maydanoz, turp gibi sebzeleri çok severler. Ayrıca muz elma, armut havuç gibi meyveleri de severek tüketirler.
Pişmiş fasulye birçok kuşun en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir. Ancak çiğ, kuru fasulye kuşlar için son derece zararlıdır. Çiğ fasulyenin içerisinde kuşlarda ciddi zehirlenmelere yol açan hemaglutinin bulunur. Bu nedenle evinizde çiğ ve kuru fasulyeleri kuşunuzun erişebileceği yerlerden uzak tutmanız gerekir.
Pek çok yemiş gibi fındık da muhabbet kuşları için iyi bir besin olarak kabul edilir. İçeriğinde bulunan yüksek yağ sebebi ile muhabbet kuşlarının fındık tüketiminin sınırlı tutulması sağlıkları için önemlidir.
Bu şekilde verilen portakallar muhabbet kuşları için oldukça lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunlar dışında armut, üzüm, mandalina, çilek, dut, şeftali ve kayısı gibi meyveler de muhabbet kuşlarına verilen meyve çeşitleri arasında yer almaktadır.
MUHABBET KUŞU BULGUR YER Mİ? Muhabbet kuşu üreticileri ya da sahipleri muhabbet kuşlarının beslenmesine ek olarak ıslatılmış yumuşak tahılları dahil etmektedir. Örneğin, bulgur, çavdar, buğday, pirinç gibi besinler su ile hafifçe nemlendirilerek verilebilir.
Uzun Süreli Stresin Kuşlara Olan Etkisi
Sürekli olarak mutsuz olan kuşlarda iştah kaybı ortaya çıkmaktadır. Bu hızlı bir şekilde kilo kaybına ve beslenme yetersizliğine neden olmaktadır. Aşırı kaygılı kuşlar sürekli olarak tüylerini yolarlar.
Muhabbet kuşu besleyen kişiler, kuşlar küserse ne yapılır sorusuna cevap ararlar.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri