Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Lokum, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 15 güne kadar saklanabilir. Tüketileceği zaman, buzdolabından çıkarıldıktan sonra 15 dakika oda sıcaklığında bekletilmelidir.
Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? 🌹Şerbeti için, şekeri tencereye koyup suyu ekleyerek 20 dakika kaynatıyoruz ve limonunu ekliyoruz kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz. 🌹Püf noktası :İki defa kızartmamızın sebebi şerbete atınca yumuşamaması için, şerbetimiz çok soğuk olacak buna dikkat edelim.
Ölü için hayır lokması ne zaman dökülür sorusu her yöreye göre farklılık göstermesiyle dikkat çeker. Örneğin; 7'sinde, 40'ında, 52'sinde, ölüm yıldönümünde lokma dağıtımı yapılabilir. Bunun dışında istediğiniz her zaman da lokma döktürmeniz mümkündür.
Unu saklamak için en uygun yöntem cam kavanozlar kullanmaktır. Cam kavanozlar, unun böceklenmesini önler. Unu cam kavanoza koyduktan sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Bu şekilde son kullanma tarihine kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
“lokma dağıtmak” diye bir kavram var toplumsal. Nedir bu deyim? Çok sevinçli ya da çok üzüntülü, acı verici bir durum sonrasında pay edilen çörek türü ekmek komşuya dağıtılır. Bu lokmayı yiyen insanlar dua ederler.
Yiyen kişi bedavadan tatlı yemiş olur ve dilerse döktürene hayırlı dualar okuyabilir. Döktüren kişi ise yiyenin duasıyla sevap alır. Maddi imkânı yerinde olan yetişkinlerin yapabileceği bu hayır işinin amacı ölen kişinin huzur içinde yatması ve cennete erişebilmesine katkı sağlamaktır.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Mayasız hamur dolapta bozulur mu? Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Daha önce söylediğimiz gibi mayalı hamur oda sıcaklığında maksimum 4 saat, buzdolabında ise maksimum 3 gün bekletilmelidir. 3. günün sonunda hamurda ekşimeler meydana gelir ve kıvamı bozulur. Bu yüzden mümkün olduğunca kısa sürede kullanılması önerilir.
Ve şerbetin ne çok sulu ne de çok fazla koyu olmaması gerekiyor. Bunun için de onu sık sık kontrol etmeniz lazım. Zira şerbet çok koyu olursa tatlı onu emmez, katı olur. Çok sulu olursa ise tatlının biçimi bozulur, yumuşar, dağılır.
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Tamamen soğumadan kızarmış hamurları şerbete atmanız durumunda ortaya daha yumuşak ve hamurumsu bir tulumba tatlısı ortaya çıkacaktır. Bu nedenle ilk olarak şerbeti yaparsanız soğuması için vakit kaybetmemiş olursunuz. - Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız.
l Hayır lokmasını hem daha önce ölmüş olan kişinin ruhuna gitmesi ve kendisinin sevap kazanması için, hem de dünyaya yeni gelmiş olan çocuğunun sevinci ile ikram amaçlı dağıttırmaktadırlar. Her iki amaçta kişiye sevap kazandırmaktadır.
Ölü için lokma dökme işlemi genelde cenaze sonrasında, 7'sinde, 40'ında veya 52'sinde lokma dökülebilir. Ölüm yıl dönümünde veya istenilen herhangi bir zamanda ölen kişinin ardından hayır yapmak amacıyla dağıtılabilir.
Mobil araçlarla sadaka lokması döken ve dağıtan kişiler bulunmaktadır. Bir lokma sadaka, daha önce ölen kişinin ruhuna fayda sağlamak ve ölenin dua alması için dağıtılır.
Unu saklamak için en uygun yöntem cam kavanozlar kullanmaktır. Cam kavanozlar, unun böceklenmesini önler. Unu cam kavanoza koyduktan sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Bu şekilde son kullanma tarihine kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
Un ve bakliyatın saklandığı dolabın içine ya da un kavanozunun içerisine 2-3 adet defne yaprağı konulması böceklenmelere engel olacaktır. Unun dışında nohut, fasulye ve mercimek gibi gıdaların böceklenip kurtlanmaması için ise her birinin saklandığı kapların içine 1 tutam tuz serpiştirilmesi tavsiye edilmektedir.
Öncelikle un orijinal ambalajıyla birlikte üzerine bir poşet geçirerek buzdolabına konulabilir. Burada amaç nemi engellemektir. Un ambalajından hava almaya devam ettiği sürece oksidasyon süreci devam edecektir.
Lokmanın lezzetli olmasının en önemli şartı puf puf kabarmasıdır. Bunun için hamurun güzelce mayalanması gerekir. Lokma hamurunun güzelce mayalanması için hacmi iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında bekletilmesi önemli. Mayalanan hamurun kıvamını kaybetmesini de önlemelisiniz.
İzmir merkez ve ilçeleri için lokma fiyat listemiz. 350(üç yüz elli) kişilik İzmir lokma fiyatı 700 TL'dir. 450(dört yüz elli) İzmir lokma fiyatı 800 TL'dir. 550(beş yüz elli) İzmir lokma fiyatı 900 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri