Lokum şeker içeriği çok yüksek tatlı bir atıştırmalıktır. Kalorisinin asıl kaynağı da şekerdir. 9 gramlık 1 adet standart boyutlarda lokum şeker dışında yaklaşık 8 gram kadar da karbonhidrat içerir. Sık aralıklarla lokum tüketmenin sağlıklı olmadığını bu aşamada belirtmekte fayda görüyoruz.
Sağlıklı ve doğal bir besin olan lokumun içerisinde karbonhidrat, nişasta ve şeker bulunur. Fazla lokum tüketimi vücudun bu bileşenleri sindiremeyerek karaciğerde yağa dönüştürmesi ile sonuçlanır.
Buna göre, lokumda toplam şeker, sakaroz cinsinden kütlece en az yüzde 75 olacak. Mevcut tebliğde bu oran yüzde 80 olarak uygulanıyor. Çeşnili lokumdaki, sert kabuklu meyve oranı da kütlece en az yüzde 12, çikolata, kakaolu fındık kreması gibi ürün, kütlece en az yüzde 8 olacak.
Günde tüketilen 4 tane lokum günlük protein ihtiyacının yüzde 25'ini karşılar. - Kandaki şekeri artırır bu yüzden diyabet hastaları tüketmeden uzmanlarına danışmasında fayda var. Şeker hastası olmayanlar için tam bir mucize kan akışını artırarak kalp ve damar hastalıklarını önler.
Besin Değeri Yüksektir
Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Lokum ikramlık olarak tüketilmesi tercih edilen bir gıda olmaktadır. Diyet sırasında ikram edilen bir lokumu yemek diyetin bozulmasına neden olmamaktadır.
Türk Lokumunun Faydaları
Lokum, bir enerji deposudur. Çok kısa bir süre içerisinde yakılarak enerjiye dönüşür. Lokum, çeşitli böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir tatlıdır. Nitekim doktorlar özellikle vanilyalı ve kakaolu lokum tüketilmesini önermektedir.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Kalorisinin asıl kaynağı da şekerdir. 9 gramlık 1 adet standart boyutlarda lokum şeker dışında yaklaşık 8 gram kadar da karbonhidrat içerir. Sık aralıklarla lokum tüketmenin sağlıklı olmadığını bu aşamada belirtmekte fayda görüyoruz.
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmaya göre şeker hastalarının günde 1 kase yoğurt tüketmesi diyabet riskini azaltır ve kan şekerini de düşürür.
İki bisküvi arasında sıkıştırılarak da tercih edilebilir. 2 adet orta boy standart lokum 1.5 meyvenin kalorisine sahiptir. Kalorisinin neredeyse hepsi şekerden gelir dolayısıyla tüketiminden kaçınılmalıdır. 1 Adette 32.31 kcal ve 9 gr vardır.
Sade Lokum
İÇİNDEKİLER :Şeker, Su, Mısır Nişastası, Pudra Şekeri, Asitliği Düzenleyici (Limon Tuzu). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
Tezgah üzerinde lokumun çeşidine göre pudra şekeri veya Hindistan cevizi bulunur. Böylece lokum bu özellikleri kendine çeker.
1 Adet Lokum 32,31 kaloridir. Lokum içeriğinde 8,04 Karbonhidrat(g), 0,01 Protein(g), 0,02 yağ(g), 1,71 potasyum(mg), 0,45 Kalsiyum(mg), 0,01 ve Demir barındırır. Lokum kalorisi ve besin değerleri…
1 adet lokumda 8 gr karbonhidrat bulunmaktadır. Sade lokumun kalori değeri ise diğer lokumlara oranla daha düşük olmaktadır. 1 adet Lokum yaklaşık 33 kcal içermektedir.
Lokum, sindirim problemlerinin giderilmesinde son derece etkilidir. Aşırı yemek yemenin ardından hazımsızlık sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Yapısında yüksek oranda lif bulunur. Bu nedenle kişilerin uzun zaman boyunca tokluk yaşamasını sağlamaktadır.
Besin Değerleri 1 fincan sade Türk Kahvesi 7 (kcal) kalori değerine sahiptir. 1 fincan Türk Kahvesi (sade) 0.06 gram karbonhidrat içerir. 1 fincan sade Türk kahvesinde 0.42 gram protein ve 0.52 gram yağ bulunur. 1 fincan sade Türk kahvesinde 2.63 gram lif bulunur.
500 gram (yarım kilo) baklava 1438 kcal içerir. 1 adet baklava kaç kalori? 1 adet (45 gr) baklava 129 kcal içerir.
- Küçük küp şeker içerisinde 12 kcal kalori bulunur, - Büyük küp şeker içerisinde 16 kcal kalori bulunur, Küp şeker tüketimi gerçekleştirirken boyutlarına dikkat etmek ve buna göre değerlendirmek büyük öneme sahiptir.
Dut, ahududu, yaban mersini, çilek ve böğürtlen gibi meyveler, insülin duyarlılığını artırarak kandaki glikoz klirensinin artmasına ve kan şekerini düşmesine fayda sağlayabilir. Son yılların en popüler meyvelerinden biri olan avokado, lif ve vitamin açısından çok zengindir.
Karbonhidrat içeren, salatalık da dahil hiçbir gıda kan şekerini düşürmez.
KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir. Lokumlar her dem taze ve lezzetlidir. Safranlı, fındıklı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı, güllü, sade sakızlı, hindistan cevizli gibi çeşitleri vardır.
Lokum yoğun bir tada Sahip olduğu için acayip susatıyor... İnsanlarda bu gibi rahatsız edici durumları yaşamamak için çikolatayı tercih ediyorlar haliyle... Çikolata daha daha çok tercih edilir ve daha uygundur.. Lokum biraz bayram işi gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri