regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km.
Bu durum ortalama en az 2 yılda bir gerçekleşmesi gereken periyodik bakımlar içerisinde yer alır. Böylece sağlıklı bir şekilde aracı kullanma imkanı elde edilir.
Dostum eğer lpgde 45.000 km yaptıysan beyni değişecek aracın. Beynin yani regülatörün içinde diyafram var.
LPG Beyni Basınç hatası Sebebiyle Gaz yememe, Rölantide Dalgalanma ve Stop Etme. Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak basınç contasında ve diyaframda sertleşmeler ve yırtılmalar meydana gelmektedir. Yaşanılan bu sorunlar Regülatörün enjektöre gönderdiği gaz basıncı seviyelerinde değişiklik yaşanmasına neden olur.
* OTOGAZ (LPG) tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıldır.Aracın periyodik bakımı aksatılmamalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Şube Başkanı Hüseyin Barut, kullanılan LPG tanklarının ömrünün 10 yıl ile sınırlı olduğunu belirttiği basın açıklamasında ömrü tükenen tankların değiştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir.
* OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu giriş sıcaklığı çok düşük (genelde bu durum kalorifer suyunun yanlış yerden alınmasıyla görülür) veya LPG (gaz) beynine gelen su gelişinde problem varsa LPG beyni gazı tam buharlaştıramaz.Bu da aracın LPG' de çekişinin düşmesine sebep olur.
Lpg regülatörü görülen arızalar aracın benzin kullanmasını etkilememektedir.
Zaman içinde LPG beyni diyaframı tamir edilemeyecek boyutta yıpranır ve değişime ihtiyaç duyar. Araç bu yıpranmadan dolayı performans düşüklüğü yaşar. LPG vanası kapatılarak işleme başlanır. LPG'nin motora giriş borusu ve su boruları çıkarılır.
Su veya antifiriz motorda yeteri miktarda olmadığından -40 dereceye maruz kalan gaz beyni karlar ve ister istemez donar. Kullanıcı yani araç sahibi kış aylarında en az ayda bir kez aracın kabutunu açarak su bağlantı hortumlarında antifiriz sızıntısı varmı yokmu kontrol etmelidir.
Motor suyuna LPG karıştırması belirtileri radyatöre bağlı yedek su deposunun taşması ve suyu eksiltmesi en büyük belirti olup bir diğer belirti ise yedek su deposunun ve radyatörün kapağı açıldığında gaz kokusu gelmesidir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Lpg filtresi her 10.000 km de bir değişmesi gerekir. Lpg sisteminiz yeniyse lpg filtre bakımınızı 10.000 km de bir yapabilirsiniz. Fakat sistem eskidikçe lpg tankında oluşacak tortu ve yabancı maddeler lpg filtresinin ömrünü kısaltacaktır.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.
lpg beyni yani regretör dediğimiz parça. su eksiltmesi yapıyordu motorda. bu beynin diyaframları çürüdüğü için. 10'dan dolayı eee su eksiltmesi yapıyoduk. regresörü sökerken filtresini de beraber birleştirdik. filtrede eski tip yeni tipit attık şu şekilde.
Bununla birlikte LPG'li araç kullanan kimi kişiler araç muayene istasyonlarında otomobillerine yüklü LPG tanklarının kullanım süresi 10 yıl dolduğu için vize alamıyor. Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak.
Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.
Diyaframın yırtıldığında vakum girişinden araç stop halinde iken manifoldta gaz kaçırmasına yol açmaktadır.
LPG Dönüşümü ortalama olarak 6 – 8 saat sürmektedir. Aracın marka modeline veya uygulanacak LPG Kitine göre bu süre değişebilmektedir.
Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Gecikme durumunda ceza verilebilir.
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri