TENCEL™ markalı lyocell ve modal elyaflar, sürdürülebilirlik gözetilen ormanlardan elde edilen ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı süreçlerle üretilir. TENCEL™ elyafları pek çok lider tasarımcı ve ünlü perakende mağazaların koleksiyonunda yer alıyor.
Tencel kumaş terletmez özelliğiyle sıcak havalarda kullanılabilmektedir. Bu nedenle yazlık bir kumaş olarak nitelendirilmesi mümkündür. Terleme sorunu ortaya çıksa dahi güçlü emici bir yapısı bulunmaktadır. Bu özelliklerinin dışında leke tutmaması ve kolay temizlenmesi gibi özelliklerinden de bahsedilebilmektedir.
TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar, nem emme özelliğiyle cilde doğal bir konfor sunan, sürdürülebilir ağaç kaynaklarından elde edilen ekstra ince ve hafif selüloz elyaflardır.
Lyocell kumaş türü, yapısında yer alan mikro gözenekler sayesinde nefes alabilen bir forma sahiptir. Bu da kumaşın hava dolaşımını sağlayarak vücut sıcaklığını düzenlemesine yardımcı olur. Bahsi geçen özellik, terlemeyi azaltarak kişiyi bedenen serin tutar. Yaz mevsimi için sık tercih edilen bir kumaş türüdür.
1972 yılından beri kullanılan bu kumaş elyafın bir alt çeşidi olarak bilinmektedir. Elyaf bir ürün olan lyocell rejenere selülozdan elde edilir. Bu kumaşın ham maddesinde bazı lifler kullanılmaktadır. Lyocell kumaşlar meşe, okaliptüs ve huş ağacı selülozlarından alınır.
İlgili 37 soru bulundu
TENCEL™ markalı lyocell ve modal elyaflar, sürdürülebilirlik gözetilen ormanlardan elde edilen ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı süreçlerle üretilir. TENCEL™ elyafları pek çok lider tasarımcı ve ünlü perakende mağazaların koleksiyonunda yer alıyor.
Lyocell Kumaş Nedir? Pamuk ya da ipek yerine kullanılan yarı sentetik bir kumaş olan, lyocell okaliptüs ağacındaki odun hamurundan imal edilen içinde selüloz bulunan bir çeşit liftir ve çevre dostu bir elyaftır. En basit tanım ile lyocell nedir sorusunun cevabı aslında bir liftir denebilir.
Vücudu terletmeyen bir yapıya sahiptir. Doğal olması nedeni ile nefes alabilen özelliği vardır. Hem hijyeniktir hem de yumuşaktır. Bu nedenle kullananlara rahatlığı sağlar.
TENCEL™ Modal elyaflar, ağırlıklı olarak doğal bir şekilde yetişen kayın ağacından, kendi kendine yeten ve ağacın parçalarından yan ürünler kazanan çevreye duyarlı hamurdan elyafa entegre bir üretim süreciyle elde edilir. Bu esnek elyaf olağanüstü yumuşaklığı ile bilinir.
Tencel® okaliptus ağacı özlerinden elde edilen doğal bir selülözik liftir. Tencel® uyku ortamına serinlik ve ferahlık hissi verir. Tencel® azami çekme direnci ile selülöz içeren bir liftir. Kısacası, Tencel® kumaşları ipek gibi yumuşak, keten gibi serin olduğu kadar polyester gibi de dayanıklıdır.
Tencel Kumaş Terletir mi? Tencel kumaşların nemi emme özelliği bulunmaktadır. Terleme durumu önceden gerçekleştiğinde emme özelliği sayesinde rahatsızlık hissi vermez. Ayrıca mikroskobik kanalları sayesinde terletmez.
Pamuk tencel kumaş ile, etek, ceket, pantolon, elbise ve pardösü dikebilirsiniz. Tok bir kumştır. İç göstermez. Kumaş karışımı, %80 Tencel, %18 Polyester, %2 Likra.
Rejenere selülozik esaslı bir elyaf türü olan tencel, yoğun mekanik işlemlere karşı yüksek bir dayanıma sahiptir. Yüksek yaş dayanımı ve modülü, bir başka deyişle sağlamlığı, kumaşlarda boyutsal dengeyi sağlamaktadır. Doğal olması nedeniyle nefes alabilir özelliğe sahiptir.
Federal Ticaret Kurumu Liyosel'i şöyle tanımlamıştır; "Organik çözgenin dönüştürülmesi yöntemiyle elde edilmiş selüloz lifidir". kurum Liyoseli rayon'ın alt kategorisi olarak ele almıştır. Liyosel lifi birçok giyim ürününde kullanılmaktadır örnek olarak kot, pantolon ve ceket verilebilir.
Pamuk, keten, viskon, modal, keten/pamuk karışımı ve şifon gibi terletmeyen kumaşlar, yazın rahat ve serin bir giyim sağlar. Bu kumaşlar, günlük giyim, tatil kıyafetleri ve özel etkinlikler için harika bir seçenek olabilir.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
Tıpkı viskon gibi aynı şekilde selülozik bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Rayon kumaş olarak da bilinen modal kumaş, diğer türleri ile karşılaştırıldığında sadece kayın ağacından üretildiğini söylemek mümkün.
Modal kumaş türü, nefes alabilir bir yapıya sahip olup suyu pamuktan yaklaşık olarak yüzde elli daha fazla emen bir yapısı vardır. Bu sayede giyildiğinde vücudun terlemesini önleyen ve terlediğinde de emici bir nitelik barındırarak kuru tutmaktadır.
TENCEL™ Lyocell elyaflar doğal yumuşak tuşelidir ve uzun süre dayanan konfor sunar. TENCEL™ Lyocell elyaflar pürüzsüz bir yüzey alanı sergileyerek kumaşlara yumuşaklık, hassas ciltlere ise konfor kazandırır. TENCEL™ Lyocell elyaflar, nem yönetimi ile vücut ısısının düzenlenmesine yardımcı olur.
Yarı sentetik sürdürülebilir kumaşlar: Liyosel(tencel) Modal bambu liyosel.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Pamuk tencel kumaş ile, etek, ceket, pantolon, elbise ve pardösü dikebilirsiniz. Tok bir kumştır. İç göstermez. Kumaş karışımı, %80 Tencel, %18 Polyester, %2 Likra.
bir çeşit rejenere selülozik liftir. selülozdan üretildiği için pamuk, keten gibi selülozik lifler ile birçok ortak özelliği bulunur. kolaylıkla boyanabilir. genellikle yumuşaklılık ve mukavemet özellikleri sebebiyle tekstilde pamuk karışımlı olarak veya tek başlarına kullanılmaktadırlar.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri