Bu konuda iş görüşmelerinde maaş beklentiniz sorulduğunda: İş görüşmesine gitmeden önce sektörde ne kadar ücret verildiğini araştırın. Ücret beklentiniz sorulduğunda maaş konusunda esnek olduğunuzu, kariyerinizde yükselmenizin alacağınız maaştan daha önemli olduğunu söyleyebilirsiniz.
Olası Cevap;
Niteliklerim ve neden bu pozisyon için uygun olduğumu düşündüğüm hakkında konuşmaya devam etmeyi çok isterim.”
İş Başvurularında İstediğiniz Maaş Alanına Ne Yazılmalı? Bir iş başvurusunda istenen maaşı veya maaş beklentilerini yanıtlamanın en iyi yolu, bir rakam vermek yerine alanı boş bırakmak veya 'Pazarlık Edilebilir' yazmaktır. Uygulama sayısal olmayan metinleri kabul etmiyorsa, “999” veya “000” girin.
Eğer maaş aralığından yüksek bir beklentin varsa elenirsin ve CV'nin üzerine “Maaş beklentisi yüksek” notu alınır.
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
“Şu anda kariyerime en uygun işi bulmaya odaklandım. Bu işe uygunluğum konusunda her iki taraf olarak hemfikir olursak, adil olduğunu düşündüğünüz bir teklifi düşünmeye hazırım. Ancak henüz aklımda belirli bir rakam yok ve önceliğim yetenek ve tecrübeme en uygun işi bulmak. ”
Bizimle çalışmak istiyorum çünkü bu işin benim için önemli bir gelişim fırsatı olduğunu düşünüyorum. İşinizin çok sayıda yeni beceri ve tecrübe kazanmama olanak sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, işinizin benim için heyecan verici ve öğrenmeye açık bir ortam sağlayacağını da düşünüyorum.
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz.
Maaş Beklentisi
Potansiyel işvereniniz, başvurduğunuz pozisyon için istediğiniz maaşınızın çok yüksek veya düşük olduğunu düşünürse, bu pozisyona uygun olmadığınızı düşünebilir. Bu bilgileri eklemenin hiçbir faydası olmaz.
MESLEKİ BEKLENTİ
Beklenti kavramından farklı olarak mesleki beklenti kavramı ise; bireyin mesleğinde veya gelecekteki mesleğinde gösterebileceği performansı hakkındaki yargılarını içermektedir (Günçer, 1982: 244).
Mülakat esnasında dürüst, samimi, tutarlı, nazik ve kurumsal bir üslup kullanılmalıdır. Ayrıca karşı tarafın sözünü kesmemeye de dikkat edilmelidir. Asla yanlış bilgi verilmemeli, bilgi saklanmamalıdır. Görüşme gerçekleştirilirken vücut dilimizin karşı tarafa verdiği sinyallere dikkat edilmelidir.
Sizin sözünü kesmeden, araya girmeden konuşmanız bittiğinde sorularını soruyorlarsa; bu önemsendiğinizin ve etkileyici bir özgeçmişe sahip olduğunuzun belirtisidir. Hatta bir de arada espriler yapılıp!, görüşme samimi bir ortamda ilerliyorsa görüşmenizin olumlu geçtiğine emin olabilirsiniz.
Avuç içlerinizin görünmesi iyidir. Ellerin bu biçimde durması samimiyet ve içtenlik belirtiyor. Vücut dili uzmanları bu hareketin yüzyıllardır 'silahsızlık ve uzlaşma niyetine' işaret ettiğine, bu nedenle mülakat sırasında olumlu bir etki bırakacağına dikkat çekiyor.
Mülakat boyunca, soruları aşırıya kaçmadan cevaplandırın ve çok az veya fazla konuşmaktan kaçının. Firma hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Karşı tarafa her zaman güven vermeye çalışın. Soruları net ve akıcı bir şekilde cevaplandırın, cevap vermeden önce dikkatlice düşünün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri