SGK'DAN EMEKLİ MAAŞ FARKI AÇIKLAMASI "Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.
Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğinden, seyyanen zamma ilişkin 1-14 Temmuz tarihleri için ayrıca maaş farkı ödenmeyecek. Memur emeklileri temmuz ayı aylıklarına bu ayın başında aldılar.
TBMM'de kabul edilen kanunla; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılması öngörüldü. Bu kapsamda enflasyon oranına refah payı ekleniyor. Buna göre emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyor.
En düşük memur maaşı 22 bin lira olurken emeklilere yüzde 25 zam yapıldı. Memur ve emekli maaş zamlarına yönelik düzenleme Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlandı. 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkının hesaplara yatırıldığı öğrenildi.
Memur ve memur emeklileri temmuzda yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri temmuzda toplam yüzde 17,55 zam almaya hak kazandı. Hükümetin Meclis'e sunduğu kanun teklifiyle memurlara yüzde 17,55'lik zamma ek olarak 8 bin 77 TL'lik seyyanen artış yapılacak.
İlgili 25 soru bulundu
Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.
Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğinden, seyyanen zamma ilişkin 1-14 Temmuz tarihleri için ayrıca maaş farkı ödenmeyecek. Maaş farklarının da Temmuz ayının son haftasında hesaplara yatırılması bekleniyor.
Ayrıca yapılan seyyanen zam teklifi 15 Temmuzdan sonra geçerli olursa memurların alacağı 15 günlük maaş farkında seyyanen zam etkili olmayacaktır. Bu haliyle zam kabul edilebilir bir zam değildir.
Maaş fark etmeksizin herkes aynı TL tutarında zam alıyor. Örnek olarak 100 TL seyyanen zam tutarı belirlendiği göz önüne alınırsa maaşı 3 bin lira olan kişi 3 bin 100 lira, 4 bin lira olan kişi 4 bin 100 liraya çıkıyor. Yani sonuç olarak seyyanen zamda herkes TL olarak aynı zammı alıyor.
Memurlara verilen yüzde 17.55'lik enflasyon ve toplu sözleşme zammı 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla uygulanırken 8 bin 77 liralık seyyanen zammın uygulama tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi.
Memurlar 15 Temmuz'da aldıkları maaşlarında yüzde 17,55'lik enflasyon artışını gördüler. Bu artış 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için 14 günlük fark da alacaklar.
Bu artış, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için 14 günlük fark da hesaba katılacak. Ancak, 8 bin 77 TL'lik sabit artış, kanun yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdiği için 15 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.
Ek zam ile beraber Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını bu ay zamlı alacak. En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi.
TBMM'de kabul edilen kanunla; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılması öngörüldü. Bu kapsamda enflasyon oranına refah payı ekleniyor. Buna göre emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyor.
Seyyanen zam bir kerelik olmayacak. Her ay düzenli olarak memurların maaşları seyyanen zamlı şekilde yatacak.
Ayrıca 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkı da yatırıldı Yaklaşık 20 milyon memur ve emeklinin gelirini artıran yasal düzenleme kabul edildi. Ortalama memur maaşı 25 bin liraya çıkarken, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri de aylıklarını yüzde 25 zamlı alacak.
Maaş zammı emeklilere ve memurlara senede bir kez uygulanır. Özel sektörde ise durum değişebilir. Örneğin işveren ile yapılan görüşme neticesinde, yöneticinin inisiyatifine bağlı olarak performans iyiyse 6 ayda bir de zam yapılabilir.
Milyonlarca emekli maaş zammının yüzde 25 olarak belirlenmesinin ardından maaş farklarını beklenmeye başlandı. Emekli maaşı için 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacağı belirtildi.
kaba hesapla, bir önceki aldığı maaş (aynı vergi dilimi olduğu varsayılarak) ile yeni maaş arasındaki farkın yarısı kadar fark maaş, halk dilindeki bilinen ismiyle maaş farkı olarak ödenir.
Memur ve memur emeklileri de SSK ve BAĞ-KUR emeklileri gibi yılda 2 kez zam alıyor. Ocak ve temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşme ile belirleniyor.
1- Tüm çalışan memurlara 8,077 TL olarak ödenecek ilave ödeme (seyyanen zam) sadece çalışan memurlara verilecek emeklilere yansımayacak. Diğer bir ifadeyle emekliler sadece toplu iş sözleşme artışı ve enflasyon farkı dikkate alınmak suretiyle hesaplanan yüzde 17,55 oranında artış alacaklar.
Peki memurların 14 günlük maaş farkı ne kadar ve ne zaman hesaplara yatacak? Memurlar için 14 günlük maaş farkını hesaplama aşağıdaki formül ile mümkün ve çok basit: Haziran maaşınızı 0.175 ile çarpın. Çıkan sonucu 7/15 ile tekrar çarpın.
Buna göre emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyor. SSK ve Bağkur emeklileri 15 günlük farktan faydalanamıyor. En düşük emekli aylığı 7.500 TL olarak uygulanmaya devam edecek. Emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zam, kök aylıklara uygulanacak.
İşte, 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı ödeme tarihleri… SON DAKİKA: SGK AÇIKLADI! EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? Buna göre Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz 2023 Cuma günü yapılacak.
Emeklilerin 15 günlük maaş farkları Temmuz ayının 18'i itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK 2023? Emekli maaş farklarında ilk ödeme aylıklarını ayın 15'inde alan memur emeklilerine yapıldı. Memurların 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkı da yatırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri