MÜSTEVLİ KELİMESİ TDK ANLAMI. Bir yeri istila eden, yönetimi altına alan (kimse, devlet, ordu vb.)
Müstevi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Her yeri aynı düzeyde olan, düz. isim,matematik Düzlem.
Müstebit kelimesinin bir sıfat olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kelimenin sahip olduğu anlam ise zorba ve baskıcı olarak ifade edilebilir. Müstebit kelimesi zorba ve baskıcı manasında kullanılmakta olan eski kökenli bir kelime olma özelliğine sahiptir.
İştiyak, arzu etmek ve özlemek manasına gelirken, müştak da özleyen, hasret çeken demektir. Dil bilgisinde ise isim ya da fiil soylu bir kelimeden türetilmiş olan sözcüklere müştak denir.
3.MÜSTAFİ SUBAYLAR: Müstafi subayların kendilerine ve eşlerine Günübirlik giriş kartı verilir. Asıl hak sahibinin vefatı halinde eşlerinin hak sahipliği evlenmedikçe devam eder. Evlenip boşanırsa yeniden hak sahipliği kazanamaz.(müstafi subay olan eşinden maaş dahi alsa kart hakkını kaybettikten sonra yeniden alamaz.)
İlgili 43 soru bulundu
EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARININ MUAFİYETLERİ
1.Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensubu olarak on yıllık hizmet süresini kamu görevinden sayılmayacak haller hariç olmak üzere tamamlayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır.
Uzman erbaşlar TSK personeli olmalarına karşın orduevlerine ve sosyal tesislere alınmıyor.
- Miskal, inci ölçmekte kullanılan bir ağırlık birimiydi.
Müçteba isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Seçilmiş, seçkin.
Müeddep TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Uslu, terbiyeli, edepli.
Despot TDK kelime anlamı hakkında detaylar. TDK açısından bakıldığı zaman Despot kelimesi, 'Zorba' anlamına geliyor. Aynı zamanda herhangi bir durum söz konusu olduğunda zor kullanan kişi, toplum ya da yönetici şeklinde de ifade edilebilmektedir.
Müşfik, Arapça kökenli ve sıfat olarak kullanılan bir sözcüktür. Müşfik dilimize Arapçadan gelmekle birlikte sevecen, şefkatli manasına gelmektedir.
Bu kelime, dilimizde genellikle verimli, verimi bol ve inbat eden anlamında kullanılıyor. Bu nedenle de verimli toprakları nitelemek için sıkça kullanılıyor. Verimli toprakları nitelemek amacı ile kullanılan bu kelime, özellikle de tarih derslerinde sıkça geçiyor.
Müstafi kelimesini TDK bir sıfat olarak belirtmiştir. Anlamını da kendi isteği ile zorlama olmadan çekilme ve istifa etmek olarak belirtmiştir. Genelde bu durum çalışanların görevleri ile alakalı bir durumdur.
Müstevli Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Bir Yeri İstila Eden, Yönetimi Altına Alan (Kimse, Devlet, Ordu Vb.)
Sözlükte “hakkın ödenmesini isteyen kimse” anlamındaki müstevfî kelimesi, terim olarak devletin malî işleriyle ilgili divanın başkanını ve buna bağlı memurları ifade eder.
Münazaa TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Ağız kavgası, çekişme, münakaşa. İki taraf arasındaki kavga, düşmanlık.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mücazat kelimesi, ceza sözcüğünden türetilmiştir. Ceza, işlenen bir suçun ya da yapılan bir hatanın karşılığını vermek anlamına gelir. Genellikle hukukta kullanılan mücazat sözcüğü ise cezalandırma demektir.
Türk Dil Kurumuna göre müstantik kelimesinin sözlük anlamı, bir kimseden bilgi almak için o kişiye sorular soran kişi demektir. Halk arasında müstantik kelimesinin yerine sorgucu sözcüğü kullanılır.
MÜTEHEYYİÇ – MÜTEHEYYİC
(ﻣﺘﻬﻴّﺞ) sıf. (Ar. teheyyuc “heyecanlanmak”tan muteheyyic) Heyecana gelmiş, heyecanlanmış, heyecanlı: O kadar müteheyyicim ki çayı görmeden paçayı sıvıyorum (Ömer Seyfeddin).
Müterakki TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş İleri, ilerlemiş
İnsanı çok şaşırtacak şekilde doğaüstü şeylerin meydana gelmesi, hiç umulmayacak olayların gerçekleşmesi demektir. TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Eğitim. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlar arasından gönüllü olan personel eğitime başvurabilir. Yurt içi, yurt dışı ve ihtisas eğitim olmak üzeri 3 ayrı dalda 47 ders eğitimi görürler.
Madde 7 – Uzman çavuşlar, çavuş rütbesini taşıyan asker sayılırlar ve diğer askerlerle aralarında astlık ve üstlük münasebetleri caridir.
2023 yılı itibarıyla doğuda görev yapan uzman çavuş maaşı 40.000 TL 'den başlıyor. Evli olan uzman çavuşlar 23.300 TL ile 29.200 TL maaş alır. Uzman çavuşların maaşlarını etkileyen en önemli unsur ise görevini yaptığı garnizon türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri