Yağ Yakımını Hızlandıran Detoks İçeceği Tarifi Malzemeler suyun içerisine bütün özlerini bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyan malzemeyi bir sürahi içerisine süzün ve maden suyunu ekleyin. Detoks içeceğinizin içerisine buz ekleyerek 2/3 gün boyunca tüketebilirsiniz.
Eğer ödem bacaklarınızda ise yatarken bacaklarınızın altına yastık ile destek yaparak bacaklarınızın kalp hizasının üzerinde olmasını sağlayabilirsiniz. Ayaklarınızın biraz yukarı kalkması, kan akışını hızlandırır ve ödemin dağılmasına yardımcı olur.
Ödem Atıcı Su
İçeceğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri veya taze nane yaprağı gibi besinleri eklemeniz de hem suyunuzun antioksidan kapasitesinin artmasına ve şişkinliğin atılmasına hem de tadının daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor.
Ödemden kurtulmak için yeşil çay, nar suyu, maydanoz suyu, kiraz sapı suyu, elma suyu, limon suyu ve kırmızı pancar suyu içilmesi önerilmektedir. Bunların yanında bazı karışımlar özellikle sabah hazırlanıp gün içerisinde ara ara tüketildiklerinde vücuttaki ödemi atmak için faydalı olacaktır.
Hergün yenisini yapıp içmeliyiz. 10 gün içip 15 gün ara verip tekrar 10 gün içebilirsiniz. Kesinlikle faydası olan bir detoks suyudur. Emziren anneler de kullanabilir fakat miktarı azaltarak günde 1 fincan. Tabi ki doktorunuza da danışın.
İlgili 20 soru bulundu
Vücutta meydana gelen ödemin atılması için öncelikle tuz miktarının azaltılması gerekir. Tuzun yanı sıra kompresyon çoraplarının giyilmesi ve özellikle bacakları yukarı kaldıracak şekilde uzanmak da ödemin atılmasını sağlar.
Ödem söktürücü bitkiler nelerdir sorusunun akla ilk gelen cevabı olan maydanoz ile hazırlanan ödem söktürücü maydanoz suyu özellikle aç karnına içilmesi önerilen etkili bir içecektir. Zencefil kullanılarak hazırlanan ödem söktürücü İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen bir kürdür.
Yeşil Çay: İçeriğindeki Diüretik yani ödem sökücü bileşenleri ile öne çıkan yeşil çay vücuttaki fazla sıvının dışarı atılmasına yardımcı olur. Zencefil Çayı: Güçlü anti-inflamatuar etkileriyle bilinen zencefil dokularda biriken suyun hızlı bir şekilde vücuttan atılmasına destek olur.
Tuz, turşu, asitli içecekler, salamura yiyecekler, meyhan kökü, turşu, kafein ve çikolata gibi besinler de vücutta ödem oluşumuna neden olan başlıca besinlerdir. Bu sebeple ödem oluşumunun önünde geçmek ve ödem sorununu çözmek için bu besinlerden uzak durulması gerekmektedir.
Bu noktada “Su içmek ödem yapar mı?” sorusunun yanıtını da merak ettiğinizi biliyoruz. Hayır; ideal miktarda su tüketiyorsanız ve ödem oluşumuna neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ideal miktarda su içmek ödem yapmaz. Fakat vücudunuzun ihtiyacından fazla su tüketmek ödeme neden olabilir.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol, bacak ve ayak şişmesi. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Ödem Attırıcı
Gerçekten de kilo vermek için çıkılan yolda önce ödem atılır. Bu şekilde kişi, kilo kaybı için daha yüksek motivasyona da sahip olur. Ödem atmak için egzersiz yapmak ve bol su içmek önemlidir. Diğer yandan elma sirkesi de ödem atmaya yardımcı bir besindir.
Tartıya çıktığınızda bir anda 3-5 kilo birden almış gibi görünüyorsanız asıl sorun ödem olabilir. Uzmanlar, vücutta fazladan tutulan suyun ödem oluşturduğunu ve kişi olduğundan fazla kiloda gösterdiğini belirtiyor.
Yüzdeki ödemin azaltılması ve şişliklerin hafifletilmesi için düzenli uyku, makyajla yatmaktan kaçınma ve sağlıklı beslenme gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca yüzünüze salatalık uygulamak ve soğuk kompres yapmak da faydalı olabilir.
Sızan sıvı, çevredeki dokularda birikerek şişmeye neden olur. Daha hafif ödem vakaları bir pozisyonda çok uzun süre oturmak veya kalmak, aşırı tuz tüketimi, adet öncesine ait semptomlar sahip olmak ya da hamilelik gibi nedenlerden kaynaklanabilir.
Ayak şişmesinin inmesi için bol sıvı tüketimi, kompresyon çorapları giymek, ayakları epsom tuzu içeren soğuk suda bekletmek, kısa süreli ayakları kalp hizasının üzerinde tutmak, magnezyum ve potasyum içeren besin ve takviyeler almak, daha az tuz kullanımı ve sağlıklı kiloda bulunmaya çalışmak önemli rol oynamaktadır.
Kahvenin tek başına ödem sökücü özelliği bulunmaz. Aksine kafein içermesinden ötürü sık idrara çıkmaya ve vücuttaki tuz oranının birikmesine sebep olduğundan ödem oluşumuna neden olur. Yine de sınırlı ve doğru kahve tüketimi ile beraber bol su tüketmek, ödem sökümünü destekler.
Ödem oluşumundan korunmak ve ödem oluşumunu önlemek için ise kızartma şeklindeki yiyeceklerden kafeinli, gazlı ve alkollü içeceklerden, hazır sos ve baharatlardan tuz ve sodyum içeren gıdalardan uzak durmak en iyi sağlıklı beslenme sistemi olacaktır.
Cevap: Ödem attırıcı çaylar arasında Ekinezya, Meyan Kökü, Zerdeçal, Yeşil Çay, Maydanoz, Ebegümeci (Hibiskus), ve Karahindiba çayları bulunmaktadır.
Bacakların yatar pozisyondayken kalp seviyesinden yukarıya kaldırılması ödemin azaltılmasına yardımcı olur. Ödem görüldüğü bölgeye kalp yönünde masaj yapılması, ödemin vücuttan atılması açısından faydalı bir yöntemdir.
Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Yarım demet çiğ maydanozu saplarıyla beraber blendera atmalısın. Birkaç dakika parçaladıktan sonra içine 1-1.5 bardak kadar temiz içme suyu eklemelisin. Ortalama 1 dakika daha karıştırdıktan sonra dilersen süzebilir veya içine yarım limon sıkarak hemen içebilirsin.
Çeşitli ilaçlar vücutta ödem oluşumunu tetikleyebilmektedir. Bunlara hipertansiyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, nonsteroidal anti-inflamatuar ilaçlar, steroidler, östrojenler, HRT ve çeşitli şeker hastalığı ilaçları örnek olarak verilebilir.
Aç karnına sirke içmek, özellikle de metabolizma üzerinde birtakım olumlu etkiler yaratabiliyor. Bu etkilerin ise sirkenin uzun süreli tokluk hissi yaratmaya ve ödem atmaya yardımcı olmasından kaynaklandığı biliniyor. Aç karnına sirkeli su içmek, bu gıdanın yoğun mayhoşluğu nedeniyle tek başına pek kolay olmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri