Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı, 3 adet yumurta ve 250 gram tuzsuz lor peynirini geniş bir kapta karıştırın. 3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve aldığı kadar unu ekleyin. Hamur haline getirip, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp, yuvarlak tepsiye dizin.
Edirne'nin en meşhur tatlılarından biri olan Zerde de bir Osmanlı tatlısıdır. Pirinç, kızamık şekeri, karanfil ve safranın enteresan bileşimiyle ortaya çıkan bu tatlı herkes tarafından oldukça sevilmektedir.
Şanlıurfa Pendirli Helvası / Şanlıurfa Peynirli Helvası
Malzemeleri tuzsuz Urfa peyniri, sadeyağ, un ve toz şekerdir. Şanlıurfa Pendirli Helvası / Şanlıurfa Peynirli Helvası 08.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İlgili 18 soru bulundu
Kemalpaşa Tatlısı (Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı veya Mustafakemalpaşa Tatlısı) , Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir peynir tatlısıdır. Halen 15'e yakın tesiste, günde 1 milyon adete varan üretim miktarlarına erişmektedir. Ramazan aylarında tüketim artmaktadır.
Hazırladığınız Kemalpaşa tatlısını ortadan ikiye kesip arasına sıkma torbasına doldurduğunuz krem şanti sıkabilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi çok yakışır. Tatlınızın üzerine tahin döktükten sonra üzerine kırılmış tuzsuz yer fıstığı serpebilirsiniz. Yanına bir top dondurma harika gider.
Hep Kemalpaşa tatlısı ve peynir tatlısı arasındaki farkı merak etmişimdir ikiside birbirine benzer ve aynı şekilde pişer. Meğer esas olanı yani meşhur Kemalpaşa tatlısı zaten peynirle yapılırmış. Diğerleri , içerisine peynir koyulmadan yapılan taklit tatlılarmış..
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Bunun üzerine tam tarih bilinmesede 1955-1960 yılları arasında üreticiler ( Firmamızın kurucusu Süleyman Aygün ve Ağabeyi Ahmet Aygün ) 12 ay boyunca bu lezzeti üretmek için çalışmalara başlamış ve koyun sütü yerine senenin 12 ayı bulunabilen inek sütünden MUSTAFAKEMALPAŞA PEYNİR TATLISI 'nı üretmeye başladıklarında ...
Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır. 1950'li yıllardan beri üretimi devam eden tatlı özel bir peynirle yapılmaktadır.
Paket içi 285 adet.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Un, irmik, karbonat, ceviz, 10 kaşık tahin ve 10 kaşık kaymağı ekleyerek güzelce karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Koparttığınız hamurları elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 40 dakika kızartın.
Şekerpare. Farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır bu tatlının adı. Osmanlı mutfağında şekerli kurabiye olarak da adı geçer.
İnce bir hortumun (tulumba) içinden sıkılarak kızgın yağa atılan tulumba tatlısı, adını da yönteminden alıyor.
Kemalpaşa ilçesinin tarihteki adı, Yunanca'da gelin anlamına gelen “Nif” olmuştur. İlçenin bu adı almasında yaz kış yeşillikler içinde olması, özellikle bahar aylarında kiraz ve meyve ağaçlarının çiçek açması ile bir gelin görünümünü alması etkili olmuştur.
Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım. Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin.
1 pakette genelde 25 adet oluyor. Yumuşayıp tatlılar şişene kadar kısık ateşte 25 dk. kaynatın ve geniş düz bir kaba alın. Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.
Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Nimet Kemalpaşa Tatlısı 140 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Kemalpaşa Tatlısı'nın hikâyesi Bursa, Mustafakemalpaşa'da başlıyor. Tarihi 1920'li yıllara dayanan peynir tatlısı, kısa sürede ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiş.
Anadolu yarımadasının Kuzey batısında Marmara Bölgesinde Bursa İline bağlı bir İlçedir. Kendi adı ile tanınan çay İlçenin ortasından geçer. Kuzeyde Uluabat Gölü, kuzey doğusunda Bursa, batısında Karacabey, Susurluk, güney batısında Kepsut, Güneyde Dursunbey ve Doğusunda Orhaneli İlçeleri ile çevrilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri