Kas Ağrıları ve Kramplar Ağrı, titreme veya kas krampları magnezyum eksikliğinin önemli belirtilerinden bazılarıdır. En kötü senaryoda eksiklik, nöbetlere veya konvülsiyonlara neden olabilir.
Kas spazmları ve kramplar: Magnezyum, vücuttaki kasların çalışmasını düzenler ve kas spazmlarını azaltır. Magnezyum eksikliği nedeniyle, kas spazmları ve kramplar ortaya çıkabilir.
Eğer sık sık kas ağrıları ve kramplar yaşıyorsanız magnezyum eksikliğinden olabilir. Eksikliğin sebebi, az ve düzensiz yemek yeme alışkanlığı, dengesiz beslenme, rejimler ve hazır yiyeceklere yönelmenin dışında düşük miktarda magnezyum taşıyan suların içilmesidir.
Magnezyum sitrat: Kaslarla ilgili şikayetler de tercih edilir. Kas ağrıları, bacaklardaki kramplar için faydalı olabilir. Kabızlıkta da kullanılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Şart: Magnezyum malat (ve malat içeren çoklu preparatlar) SABAH/ÖĞLEN alınmalı. İyi olur: Magnezyum glisinat/biglisinat içeren preparatlar gece yatmadan önce alınırsa iyi olur. Fark etmez: Sitrat, taurat, treonat, orotat içeren preparatları istediğiniz zaman alabilirsiniz.
Magnezyum Glisinat
Glisin, bilindik bir sakinleşticidir. Bu tip magnezyum; kas ağrıları ve romatizmal sancılar için oldukça faydalıdır.
Sodyum ve potasyum vücudumuzun temel mineralleridir. Herhangi bir nedene bağlı olarak potasyum veya sodyum eksikliği olduğunda vücutta yorgunluk, halsizlik ve kas ağrıları olabilir. Ayrıca kol ve bacaklar başta olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde kramplar ortaya çıkar.
Magnezyum, D vitaminiyle birlikte kemik yoğunluğunu artırarak kemik sağlığını destekler. Yeterli magnezyum alımı, D vitamini eksikliği riskini azaltır ve D vitamini takviyelerinin etkinliğini artırır.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Magnezyum eksikliği insan vücudunda kas krampları, kronik ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir. Magnezyum eksikliği daha çok kronik diyare, çölyak hastalığı ve diyabet gibi hastalığı bulunan bireylerde daha çok görülmektedir.
Fazla magnezyum almak, ishal, kas güçsüzlüğü, yorgunluk ve halsizlik, düşük tansiyon, uyuşukluk, halsizlik ve zihinsel bulanıklık gibi istenmeyen etkilere sebep olabilir.
Magnezyum vücut tarafından sentezlenemeyen ve besinler ya da takviyeler aracılığıyla mutlaka günlük olarak alınması gereken önemli bir mineraldir.
Sırt ağrısında hangi magnezyum tipi kullanılmalıdır
Örneğin kas spazmına bağlı sırt ağrılarında magnezyum sitrat türleri tercih edilebilirken, fibromiyalji ve uyku bozukluklarına bağlı oluşan sırt ağrılarında magnezyum bi-glisinat formları tercih edilebilir.
İçinde magnezyum bulunan ürünler arasında; avokado, bitter çikolata, taze fasülye, muz, süt, ıspanak ve kuru baklagiller yer alır. magnezyum tablet olarak da bu vitamini alabileceğiniz gibi gıdalardan almanızın son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz.
Magnezyum Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Magnezyum takviyesi alırken ve diğer tüm gıda takviyelerini kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mevcut bir sağlık probleminizin bulunup bulunmadığıdır. Özellikle ciddi bir böbrek rahatsızlığınız var ise hekiminize danışmanız çok önemlidir.
Vitamin takviyelerinin aynı anda alınmaması gereken bazı durumlar da vardır. Alınan farklı vitamin türleri birbirinin etkilerini olumsuz etkileyebilir. Buna örnek olarak A ve E vitaminlerinin K vitamininden ayrı olarak alınmasının gerekli olduğu gösterilebilir.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Özellikle D vitamini, B12 vitamini, magnezyum ve potasyum eksikliği, bacaklarda hissedilen güçsüzlükte büyük bir rol oynar. D vitamini, kemik ve kas sağlığı için önemlidir. D vitamini eksikliği, kas zayıflığı, kas ağrısı ve yorgunluk gibi semptomlara neden olabilir.
Magnezyum L-treonat genellikle bilişsel fonksiyonu iyileştirmek için kullanılır. Depresyon ve demans gibi bazı nörolojik bozuklukların yönetilmesine yardımcı olabilir. gibi durumlar için Magnezyumun L-treonat formu tercih edilmektedir.
Yan Etkiler: Alınan magnezyum takviyeleri mide bulantısına, kramplara ve ishale neden olabilmektedir. Magnezyum takviyeleri genel olarak dışkının yumuşamasına sebep olur. Etkileşimler: Magnezyum takviyeleri, kalp ilaçları ve antibiyotikler dahil olmak üzere bazı ilaçlarla etkileşime girebilirler.
Yetersiz ve dengesiz beslenmek önemli bir unsur olmakla birlikte bazı hastalıklar nedeni ile de vücuttan magnezyum atımı ve magnezyum kaybı gerçekleşebilir. Magnezyum kaybıyla ilişkili sağlık sorunları arasında diyabet, zayıf emilim, kronik ishal, çölyak hastalığı ve kemik sendromu bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri