MADDE 140:Belediyece belirlenmiş yer dışında şehrin muhtelif yerlerinde meydan, cadde, sokak, boş alanlarda çevre yolu güzergâhında traktör, kamyonet, kamyon vb. araçlar; nakliye amaçlı beklemesi ve park etmeleri yasaktır.
Rahatsız olan arkadaşlar, polisi arayın. Tır çekicisi, kamyon, sokak arasına park yapamaz.
Madde trafik cezası Yerleşim birimleri içindeki kara yolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarlarını, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerini park etmek, yasaktır.
Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.
ALO 159 KARAYOLLARI HATTI / T.C. Dışişleri Bakanlığı
İlgili 33 soru bulundu
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
136/v: Şehir içinde cadde ve sokak aralarında dolu veya boş olarak lpg tüp kamyonları ile tavuk, kömür vb. yük kamyonlarının ve tırların park edilmesi yasaktır.
Yerel yönetim ( belediyecilik ) yasalarına göre yol sokak ve kaldırımlar kamuya aittir. Yani tüm vatandaşlara aittir hiçbir apartman ev maliki burası benim kapımın önü deyip burayı işgal edemez.
Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Bu durum da ister istemez trafiği engelliyor. Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak.
7- Duraklayan veya park eden araçların yol tarafındaki yanında, 8- İşaret levhalarına yaklaşım yönünde, yerleşim yerleri içinde 15 m., yerleşim yerleri dışında 100 m. mesafede, 9- Yerleşim yerleri dışındaki karayollarında taşıt yolu üzerinde (zorunlu haller hariç), duraklamak yasaktır.
12) Park yeri,sinema,tiyatro,garaj,iş hanı vb. yerlerin giriş-çıkış yerlerine her iki yönde 5m. mesafe içinde, 13) Geçiş yolları üzerinde ve önünde PARK ETMEK yasaktır.
Kanuni olarak ele alırsak konuyu; Trafik Kanununda kaldırıma park diye bir ceza yok, park yapılmaz diye geçen yerlere park etmişse ceza kesilebilir, yani Trafik Polisine şikayet ederseniz sonuç alamazsınız. Ancak 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kaldırıma park etmek YASAKTIR !
Aslında kanunda garaj önüne park etmenin herhangi bir cezası yok.
Bu şekilde bir yasak koymaya ilgili kişilerin yetkisi olmadığı gibi kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması da ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu alanlara izin alınmaksızın konulan tabela, duba gibi eşyalar Kabahatler Kanunu açısından da cezai işlem gerektirmektedir.
Kaldırıma par etmek her durumda yasaktır. Park yasağı falan aranmaz.
Dükkan önü ortak alan mıdır? Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.
Nerelere park edilmemelidir? Park yasaklı alanlar, kaldırım, araba yolu, giriş kapısı önü, özel mülkiyet alanları, ücretli otoparklar gibi alanlara park edilemez. Uygun olmayan yerlere park edilen e-mopedler ceza alabilir ve ya çekilebilir.
Benzer bir şekilde geçiş yollarını kapatacak şekilde durmak, fabrika gibi alanların giriş çıkışını engellemek de trafik kuralı ihlalleri arasındadır. Yanlış yere araç park etmek veya yanlış yerde araçla duraklamanın cezası ise 873 TL'dir.
Park yapmanın ve duraklamanın yasak olduğu noktalarda park etmenin ve duraklamanın cezasının 437 TL olduğu gözlemlenmektedir. Kaldırıma park cezası da buna dahil edilmektedir. Tüm sürücülerin bu noktada hassas davranması ve nereye park edeceklerine doğru karar vererek park etmeleri önerilmektedir.
MADDE 9 - (1) Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.
155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz.
bu özelliği kullanmak için reklamsız üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir. mobil uygulamamızı indirerek reklamsız aboneliğinizi başlatabilirsiniz. daha bugün kaldırımda yol alan ve kaldırıma park eden polis motorsikletini onun duyacağı şekilde polise ihbar ettim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri