Makine Kırılması Sigortası Kapsamında Hırsızın Makinelere Vereceği Zarar Da Karşılanır Mı? Hırsızın makinelere vereceği zararlar, Makine Kırılması Sigortasının teminat kapsamı dışındadır.
Kendi kendine hareket edebilen ve bir operatör tarafından kullanılabilen makinelerin mekanik bozulma ve kırılmalarının yanında çarpma, çarpışma, raydan çıkma, devrilme, düşme, toprak çökmesi, kaya düşmesi, hırsızlık, doğal afetler risklerini yaşamanız durumunda zararlarınızı karşılıyoruz.
Makine kırılması sigortası, hırsızın makinelere vereceği hasarı da karşılar mı? Hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs teminat dışıdır.
Makine Kırılması Sigortası'nda sigorta bedeli makinenin yeniye göre ikame, yani yenisinin bedeli olmalıdır. Yeni ikame bedeli ile kullanılmamış aynı cihazın veya aynı fonksiyonları yerine getiren muadil bir cihazın bedeline işaret edilmektedir. Bu sigortanın amacı, makinenin çalışır durumda olmasını korumaktır.
Makine kırılması sigortası, makinelerin kullanılamaz hale gelmesi veya arızalanması sonucu işlerin kesintiye uğramasını önlemek amacıyla yapılır ve maddi kayıpları garanti altına alarak hasarın gerektirdiği tamirat ve ikame masraflarını temin eder.
İlgili 32 soru bulundu
Bir sigorta poliçesinde genel olarak, sigortacıyı ve sigortalıyı tanımlayıcı bilgiler, sigorta konusuna ilişkin açıklamalar, teminatın kapsamı, sigorta bedeli, sözleşmenin süresi, prim miktarı, poliçenin düzenlenme tarihi, tarafların borç ve yükümlülükleri gibi bilgiler bulunmaktadır.
Elektronik Cihaz Sigortası Hangi Cihazları Kapsar? Ticari amaçlarla kullandığın bilgisayar, bilgi işlem sistemleri, grafik ve basın yayın endüstri ekipmanları, ofis ekipmanları, alarm, otomasyon gibi tüm elektronik cihazları sigortalatabilirsin.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın, trafik kazasına karışması sonucunda; maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitleri dahilinde göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Kaza neticesinde hasar gören üçüncü tarafların araçlarındaki ya da mülkündeki hasarları gidermek adına trafik sigortası devreye girer. Bu tür durumlarda, genellikle zarar gören kişinin aracının onarım giderleri veya hasarın doğrudan maddi değeri trafik sigortası tarafından karşılanır.
her şey poliçede ayrıca belirtilmiş olsun olmasın sonradan edinilmiş olsa dahi sigorta teminatı kapsamı içindedir. Hırsızlık eylemini gerçekleştirmek amacıyla sigortalı kıymetlerin bulunduğu yerlere girilmesi veya bu yerlerin açılması esnasında verilecek tahribat da sigorta teminatı kapsamındadır.
Sigorta şirketi, hasara sebebiyet veren en yakın nedeni tespit eder ve bunun sonucuna göre zararı tazmin eder ya da etmez. Özetle yakın neden prensibi, sigorta primi hangi teminatlar için alınmış ise riskin de bu teminatlar kapsamında gerçekleşmesi durumunda ödenmesi gerektiğini ifade eder.
İlk ateş sigortası, mülkünüzü yangın, yıldırım düşmesi ve patlama gibi risklere karşı güvence altına alır. Bu sigorta türü, binanızın veya mülkünüzün yangın nedeniyle zarar görmesi, yıldırım çarpması sonucu meydana gelen hasarlar ve patlama durumlarında maddi kayıplarınızı karşılamak amacıyla tasarlanmıştır.
İşletmenizde kullanılan makinelerin çalışırken aniden duraklaması veya beklenmedik bir sebepten ötürü üretiminizin aksamasına sebep olarak önemli maliyetlerin kaybına neden olmaması için makineleri teminat altına alır.
Herkes karşı tarafın hasarını, kusur oranına göre karşılıyor. Mesela bir kaza anında taraflardan biri %40, diğeri %60 oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor. Kişiler kusurları sonucu oluşan kendi hasarlarını kendileri karşılıyor.
Madde 12- Sigorta edilen cam ve aynaların halinde sigortacı, sigorta bedelini geçmemek üzere hasar anındaki zararı tazmin eder. Sigortacı dilerse kırılan cam ve aynaları aynen ikame edebilir. Bu durumda kırılan cam ve aynalar sigortacının malı olur.
Kazaya sebep olan sigortalı araçta bulunan taşınan mallara (bavul vb.) gelen zararı trafik sigortası karşılamaz. Manevi tazminat talepleri trafik sigortası tarafından karşılanmaz. Çalıntı veya gasp edilmiş araçların sebep olduğu kazalarda araç sahibi sorumlu olmadığı için trafik sigortası karşılamaz.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere, poliçe limitlerine ve kusur oranlarına göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Tazminat, haksız fiilde bulunması sonucunda birinin maddi veya manevi zarar görmesine neden olan kişinin zararı tazmin etmek amacıyla ödediği bedeldir. Tazminat, para olarak ödenebileceği gibi bir borcun ödenmesi şeklinde de yerine getirilebilir.
Peki, çalınan motoru sigorta karşılar mı? Motosikletin veya anahtarının çalınması, poliçenin genel teminatlarına dahildir. Bununla beraber çalınma teşebbüsü sırasında aracın zarar görmesi halinde de söz konusu zarar, sigorta şirketin tarafından ödenir.
Trafik sigortası hasar bedeli ödeme süresi 8 iş günüdür. Sigorta şirketleri, belgelerin tesliminde herhangi bir eksik olmaması durumunda tazminat ödemesini bu süre içinde gerçekleştirir. Tazminatın yanı sıra, varsa yaralanma ve ölüm durumlarında tüm tedavi ve hastane masrafları da karşılanır.
Ticari amaçla kullanılan tüm elektronik cihazlar (bilgisayarlar, bilgi işlem merkezleri, ofis ekipmanları, grafik basım yayın endüstri ekipmanları, alarm, test, otomasyon ve ölçüm ekipmanları vb.) ile diğer elektronik cihazlar sigortalanabilir.
Kazaen Kırılma Masrafları
Taşınabilir bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, kamera, müzik seti gibi ürünler, kazaen kırılma sonucu meydana gelen hasarlara karşı teminat altına alınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri