Bu bölümden mezun olan mühendisler savunma endüstrisinden sağlık sektörüne, uzay, otomotiv, beyaz eşya, kimya, tekstil, plastik, elektronik, ve tüm malzeme üretim sanayii gibi pek çok sektörde mühendis olarak iş bulma imkanına sahiptir.
Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları araştırmalar dışında üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme tedariki, kalite kontrolü, yöneticilik gibi konularda hem görev alabilirler hem de Nanoteknoloji Mühendisine yardımcı olarak çalışabilirler.
Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği; en uygun malzemenin üretimi için, mikroyapı-özellik ve performans döngüsünü sağlamak için en uygun hammadde, üretim yöntemi ve ürün üzerine odaklanmaktadır. Sınav Eğitim Kurumlarında öğrencilerimizi profesyonel akademik çalışmalarla desteklemekteyiz.
Bir nanoteknoloji mühendisi, sağlık, bilim, teknoloji ve çevrenin yüzünü moleküler düzeyde değiştirebilecek yeni şeyler öğrenmeye çalışır. Kirleticileri test ederler, gıdalarımızı ve ilaçlarımızı zenginleştirmek için tozlar oluştururlar ve DNA'nın en küçük parçalarını incelerler.
Nanoteknoloji mühendisleri, nano ölçekli parçacıklara ve etkileşimlere dayalı yeni malzemeler, yöntemler veya prosedürler oluşturmak amacıyla çalışırlar. Maddeyi metrenin milyarda biri ölçekte manipüle ederek ilaçlar, teşhis araçları, yeni malzeme ve donanımlar geliştirirler.
İlgili 40 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Malzeme Bilimi Mühendisi 2023 yılında ortalama 24.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Malzeme Bilimi Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 24.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 19.360 TL maaş alıyordu.
Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Bölümden mezun olabilmek öğrenciler 240 AKTS kotasını doldurmaları ve mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Nanobilim ve nanoteknoloji üniversite bölümü, genellikle mühendislik fakültesi içinde yer alır ve mühendislik öğrencileri için zorunlu bir ders olarak verilir. Ancak, nanobilim ve nanoteknoloji üniversite bölümünü bitiren öğrenciler, nanobilim ve nanoteknoloji alanında çalışabilirler.
Nanoteknoloji, 1 ile 100 nanometre arasında değişen ölçülerde yapılan mühendislik ve teknoloji çalışmalarının tamamına verilen isimdir. Nanoteknoloji, günlük yaşantıda kullanılan ölçü birimleri ile değerlendirilmesi yapılamayacak kadar küçük boyutlarda çalışmaların yapıldığı bir alandır.
Nano teknoloji ürünleri bilgisayar, tablet, gözlük, telefon ekranları, kamera lensleri, cam yüzeylerde toz veya su tutmayan, yansıma önleyici, kendisini temizleme özelliği olan ürünler, ultraviyole korumalı ve buhardan etkilenmeyen ürünler, çizilmeye karşı dayanıklı olan ürünler bunlardan bazılarıdır.
Özel sektörde birçok işyerinde çalışabilen nanoteknoloji mühendisliği mezunları sağlık, tıp, savunma, malzeme ve imalat, tarım, gıda, biyoteknoloji, havacılık, enerji, uzay araştırmaları, kimya alanında çalışan laboratuvarlarda, Araştırma ve Geliştirme, ürün tasarım, üretim araştırma gibi alanlarda kolaylıkla iş ...
Günümüzde devlet üniversitesileri olarak uşak üniversitesi ve Yeditepe üniversitesinde malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü yer alırken özel üniversite olarak ise Tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesinde bu bölüm yer almaktadır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü dersleri de sayısal bölüm dersleridir. Farklı alanları bünyesinde toplayan bu bölümdeki bazı dersler: Malzeme Bilimine Giriş
Nanoteknoloji, farklı disiplinleri bir arada bulunduran ve geniş bir çalışma alanına sahip bir teknoloji dalı olmakla beraber aslında geniş de bilgi birikimine sahip bir daldır.
Geleneksel mikroskoplarla görüntülenemeyecek kadar küçük bir ölçü birimi olan nano düzeyinde geliştirilen teknolojilere, nanoteknoloji denir. Bu kavram 1 ile 100 nanometre arasında değişen birimlerde gerçekleştirilen mühendislik ve teknoloji çalışmalarını kapsar. 1 nanometre, 1 metre uzunluğun milyarda biri kadardır.
Mezunlar, akademik kurumlar, araştırma laboratuvarları, sanayi kuruluşları, hükümet kurumları ve girişimcilik alanlarında çalışabilirler.Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisleri, nanomaterial tasarımı, malzeme karakterizasyonu, malzeme işleme, cihaz tasarımı ve nanoteknoloji uygulamaları gibi konuların uzmanıdır.
Atom fiziği; atomun yapısını, atomik boyutta gerçekleşen olayları, atomların ve moleküllerin birbirleriyle olan etkileşimlerini inceler. Nanoteknoloji, atom fiziğinin uygulama alanlarından biridir.
Üniversitelerin Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği veya Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olanlar nanoteknoloji mühendisi olur. Nanoteknoloji mühendisi DNA'nın parçalarını inceler, gıda ve ilaçları geliştirmek için çalışır.
Nanomateryallerin tıpta uygulamaları; floresan biyolojik etiketler, ilaç salınımı, gen aktarımı, patojenlerin saptanması, proteinlerin saptanması, DNA yapısının işaretlenmesi, doku mühendisliği, tümörün saptanması, biyolojik moleküllerin ve hücrelerin ayrılması ve saflaştırılması ve MRI çalışmalardır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji alanı, Malzeme Bilimi içindeki bir alan olarak, nano ölçekli malzemelerin keşfi, üretimi, karakterizasyonu, modellemesi ve son kullanımını kapsar. Nanoteknoloji ile ilgili en ilginç şeylerden biri, boyut ölçeği nanometreye yaklaştığında malzemelerin özelliklerinin değişebilmesidir.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, hammadelerden başlayarak, metal, seramik ve polimer esaslı malzemelerin üretilmesini; üretilen malzemelerin özelliklerinin çeşitli sanayi dallarındaki ihtiyaçlara uygun hale getirilmesini konu alan bir mühendislik dalıdır.
Nanoteknoloji, nanometre ölçeğindeki malzemelerin tasarımı, üretimi, montajı, karakterizasyonu ve bu malzemelerden elde edilmiş minyatür fonksiyonel sistemlerin uygulamalarını inceleyen ve hızla gelişen disiplinler arası araştırma-geliştirme faaliyetlerinin tümünü temsil etmektedir [1-4].
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri