Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır" denildi.
Aydın Valiliği'nin 2023/1 sayılı “Orman Yangınlarının Önleyici Tedbirler” konulu komisyon kararı çerçevesinde yasaklama kararlarına uymayan (girilmesi yasaklanan ormanlık alanlara girdiği, mangal yakarak piknik yaptığı tespit edilen) 29 kişiye 37 bin 555 TL idari yaptırım kararı uygulandı.
Alınan karara göre İstanbul İl sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
İlgili karar doğrultusunda Gaziantep'te Dülükbaba, Burç Hayvanat Bahçesi ve Yamaçtepe Tabiat Parkları ile İbrahimli, Erikçe, Belkıs, Oğuzeli ve Kıraçtepe orman parklarına sadece mangal yapmamak ve ateş yakmamak suretiyle girişler serbest bırakıldı, diğer ormanlık alanlara giriş ise tamamen yasaklandı.
Bolu Valiliği tarafından 15 Temmuz'dan 30 Eylül 2023 tarihine kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı duyurulmuştu. Hava sıcaklıklarının artmasından kaynaklı meydana gelebilecek yangınların önüne geçmek adına karar alan Valiliğin belirtmiş olduğu süre bitti.
İlgili 32 soru bulundu
Aynı zamanda Abant, Gölcük, Yedigöller gibi ülkemizin ve bölgemizin meşhur milli parkları veya mesire alanları bulunmaktadır. Yine malûm olduğu üzere ormanlarda 365 gün 24 saat esasına göre ateş yakılması kanunen yasaktır.
Ormanlar, milli ve tabiat parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılıyordu. Yasağın kalkmasıyla birlikte artık vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü Milli Parkı gibi mekanlarda mangal yapabilecek.
Yine 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan hüküm uyarınca, orman alanları içerisinde 05.07.2023 tarihinden 30.09.2023 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılması yasaktır.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır" denildi.
2-6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan hüküm uyarınca, orman alanları içerisinde 05.07.2023 tarihinden 30.09.2023 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılması yasaktır.
baraji kiyisina atan mangal severler oradada yasak.
Sahilin hemen bitimindeki yeşil bitki örtüsünde kuş sesleri eşliğinde bir kamp yapmanız mümkün. Tesis de mangal yapmak serbest, zaten sırf bunlar için piknik alanları oluşturulmuş.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ili kapsayan ormanlık alanlara giriş yasağı kararı genelgesi içerisinde kamp yasağı da yer aldı. Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.
İsterseniz mangal yakabilir, isterseniz da gölde balık tutabilirsiniz. Piknik için kendi mangalınızı yanınızda getirebilir ya da göl kenarında yer alan kendin pişir kendin ye mekanından hem etlerinizi hem de mangalınızı temin edebilirsiniz.
Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır" denildi. Buna göre; İstanbul'da bulunan ormanlık alanlarda 15 Ekim tarihine kadar piknik ve mangal yapmak yasak olacak.
İçişleri Bakanlığı da yeni bir karar aldı. Buna göre, ülke genelinde yangın riski taşıyan bölgelerde orman alanlarına girişler yasaklandı. Yasak 31 Ekim 2023 tarihine kadar geçirli olacak.
Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verme suçuna, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis verilebiliyor. Kasten orman yakmak suçundan ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 1000 günden 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanabiliyor.
Apartmanda Mangal Yakmak Yasak Mıdır? İlk olarak, balkonda mangal gibi özel olarak tanımlanmış bir yasaklama bulunmamaktadır. Ancak, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesi gereği, kat malikleri apartmanın bağımsız veya ortak kullanım alanlarını kullanırken birbirlerini rahatsız edemezler.
Balıkesir'de Ormanlık alanlara girişler 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklandı.
Travertenler, traverten mağaraları, madensuyu çeşmeleri, doğal madensuyu yüzme havuzu, mangal yakılabilen piknik alanı, cafe ve restaurant hizmetleri ile günübirlik tatilin. merkezi, Bolumuzun saklı bahçesi Akkayalara herkesi bekleriz. #boluakkayalar #bolu #akkayalar #ankara #istanbul.
Milli Park içinde 20 yıldır ateş yakılmasının yasak olduğu, mangal, tüp vb ateşli aletlerin kullanılmadığına dikkat çekilen açıklamada, bunun amacının Milli Parkın orman yangınlarına karşı gerekli önlemleri alarak doğal yapısının sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğu dile getirildi.
Yedigöller'e gelmeden 20 dakika önce karşınıza çıkacak olan Ayıkayası Tabiat Parkı da Yedigöller milli parkının daha çok mangalcılara ve kampçılara yönelik bir uzantısı gibi. Yedigöller Milli Parkı içinde ateş yakmak yasak ancak burada ateş yakabiliyor ve mangal yapabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri