İç harcın hazırlığında önce soğanlar ince şekilde doğranır ve bir tava içine sıvı yağ eklenip, kızdırıldıktan sonra soğanlar ilave edilerek kavrulmaya bırakılır. Aynı zamanda sarımsaklarda rendelenir ve soğanla birlikte kavrulur.
Hazır mantınızı her zamanki gibi haşladıktan sonra tavada kızartabileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız bir yemek. Domates çorbası, ezogelin çorbası yada kırmızı mercimek çorbası ile başladığınız menünüze kızarmış mantı ile devam edebilirsiniz.
Yoğurtlu Hazır Mantı Kavurması Tarifi Hazırlanışı
Mantıyı kızgın yağın içine aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 5 dakika hafif sararıncaya kadar kavurun.
İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin. Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.
İlgili 38 soru bulundu
Tencerenin dibine yapışmaması için ara ara tek bir yönde, mantıların formunun bozulmamasına özen göstererek zarifçe karıştırın. Bu aşamada kimilerinin suyun içine bir miktar yağ koyarak mantının yapışmasını engellediği de biliniyor, bizden söylemesi.
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın.
Dondurulmuş Mantı Kaç Dakikada Haşlanır? - Dondurulmuş mantının pişme süresi de çok uzun olmamakla birlikte bir kaç dakika daha fazla sürmektedir. - Dondurulmuş mantıyı yaklaşık 10- 15 dakika kaynar suyun içerisinde haşlamanız gerekir.
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Pişirmek için tencerede 1-1,5 lt kadar su kaynatıp sıvı yağ tuz ve bulyonu ekleyip eriyoruz. Donmuş mantıları ekleyip tekrar su kaynayınca 8 dk tutuyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz ki üstte kalanlar iyi pişsin. 8 dk sonra kontrol ediyoruz iyi pişmediyse 2 dk daha bekliyoruz.
Maharetini Göster: Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda ısıtılacak. Üzerine haşlanmış süzülmüş hazır mantı ilave edilecek ve alt üst edilerek kızartılacak. Kızarmış mantı tabaklanacak, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu gezdirilecek.
Mantıyı sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yaklaşık 20-25 dk.
Hava almayan bir kaba pişmiş mantı koyularak buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir.
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Pişen mantılar yoğurt, sarımsak, tereyağı ve domates salçası ile zenginleştirilir. Mantı yapımında kıymalı harç kullanmak istemeyenler için önerimiz, mercimekli mantı. Haşlanmış yeşil mercimek ile hazırlanan bu mantı, nane ve sumak eşliğinde sunulur.
Mantı buzdolabında nasıl saklanır? Mantılarınızı Koroplast Kilitli Poşete koyun ve ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına yerleştirin. 3-5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Hazırlanan taze veya donmuş mantılar (çözünmesi beklenmeden) az bir miktar yağlanan fırın tepsisine tek kat olarak yayılır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Mantılar on beş dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir. Hazır mantı sosu Bir sos tenceresinde zeytinyağı ile salça pişirilir.
Pişen matının üzerine 1 su bardağı can suyu (soğuk su) ilave edilerek mantılar tencerenin içinde 2-3 dakika bekletilir ve mantılar tencere tabanına çöktükten sonra suyu süzülür.servise hazır hale gelir.
Bir beze bittikten sonra buzluk şok ayarına alınıp tepsiye dökülen mantılar buzluğa koyulur. Diğer beze bitene kadar buzlukta duran mantı şoklanmış olur ve poşetlenip buzluğa atılır. Pişeceği zaman suda haşlanıp süzülür. Yoğurtla salçayla servis edilir.
Kaynayan suyunuzun içine mantılarınızı sıçratmadan, gerekirse bir kaşık yardımıyla, boşaltın. 20-25 dakika boyunca haşlayıp mantılarınızın iyice yumuşamasını sağlayın. Ardından altını kapatıp 10 dakika kadar suyun içinde dinlendirin ve ılınmasını bekleyin.
Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır. Yumurta hem hamurun esnekliğini artırır ve kolay açılmasını sağlar, hem de pişirirken bir yapıştırıcı vazifesi gördüğü için hamurun dağılmasını önler.
Not: Eğer mantıları kapatmak için yardımcınız yok ise veya hamur açmakta acemi iseniz hamuru daha fazla bezelere ayırıp daha küçük hamur açabilirsiniz böylelikle hem hamuru açmakta zorlanmazsınız hemde kapatırken kolaylık olur kurumadan kapatmış olursunuz.
Yapılışı: Özellikle acı severlerin çok sevdiği bu sos için, tereyağını eritin. Tereyağı tamamen eridiğinde toz biber ve pul biberi ekleyerek yağın rengi değişene kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu, mantının üzerine ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri