Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
Örneğin; bebek pudrası, sirke ve tarçın döktüğünüzde karıncalar hızlıca evinizden uzaklaşacaktır. Özellikle tarçın kokusu karıncaları rahatsız ediyor ve hemen uzaklaşıyorlar. Mutfak tezgahınızı sirke ile temizleyin. Mutfak tezgahınızı önce bulaşık sabunlu su ile temizleyin ardından beyaz sirke ile silin.
* Karıncaların koku duyuları çok hassastır ve bazı kokular onları çok rahatsız eder. Bu malzemelerle hazırlayacağımız spreyleri onların kullandıkları yollara sıkarsak, karıncalar uzaklaşır: Nane yaprağı, lavanta yağı, karanfil, defne yağrağı, sarımsak, limon suyu, kahve telvesi, sirke.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Bir bardak suya yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu limonlu suyu, karıncaların görüldüğü bölgelere veya giriş noktalarına püskürtün. Limon kokusu karıncaları rahatsız ederek evinizi terk etmelerine yardımcı olacaktır.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Karıncalar koloniler halinde, iş birliğine dayalı olarak yaşar. Kolonideki bazı karıncaların görevi de yiyecek bulmak ve yuvaya taşımaktır. Evlerimiz de onlar için eşi bulunmaz besin kaynaklarıdır. Bu nedenle karıncalar, evlerimize girerler; ulaşabildikleri kaynaklardan su ve gıda temin eder, yuvalarına taşırlar.
Karışımı hazırlamak için yarım bardak pudra şeker ile yarım bardak karbonatı karıştırıp evin çeşitli noktalarına dökün. Bu yöntem bir hafta içerisinde tüm karıncaların yok olmasını sağlayacak.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Defne Yaprağı:
Kurutulmuş defne yaprakları ister direkt olarak karıncaların sıklıkla geldiği yerlere konur ister de yakılarak tütsüsü yapılır. Her iki yöntem de karıncaları evden uzaklaştırmak için etkilidir.
Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Karıncalardan kurtulmak için öncelikle eve nereden giriş yapıldığı bulunmalıdır. Karıncalar en çok pencereden, boşluklardan, duvarların çatlaklarından ve giriş kapılarından evlere girer ve belirli bir yolu takip ederek yuvalarına yemek taşır. Oluşturdukları bu yol üzerinde bazı izler bırakırlar.
Deprem tahmincisi karıncalar
Karıncalar üzerinde yapılan bir araştırma, bu küçük canlıların 2''den büyük depremleri önceden algılayıp yuvalarının dışına çıktıklarını ortaya koydu.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Ancak karıncalar tarçından nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz. – Yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün. Karışıma pamuk bandırarak karıncaların geçtiği yerlere sürün.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
*Mısır unu Mısır unu öldürücü olduğundan dolayı en son tercih edeceğiniz çözüm olmalıdır. Bu madde karıncaları kaçırmaz öldürür. Karıncaların bol olduğu bölgelere mısır unu serpilir. Bunu yiyen karıncalar sindiremeyip ölürler.
Ferah ve hoş bir kokuya sahip olan salatalıklar da karıncalar tarafından hiç sevilmiyor! Karıncaların giriş noktalarına salatalık dilimleri eklerseniz, karıncaların evinizi terk ettiğini göreceksiniz.
Ambalaj Şekli 50 ml Kullanımı Her 10 ml 1 litre su ile inceltilerek sprey veya pompa yardımı ile yüzeylere sıkılır. Haşerelerin görüldüğü yerlere, kapı ve duvar kenarlarına, zemin ve parke içlerine püskürtülür.
Raid Karınca Yemi Hızlı Etki Gösterir mi? Karınca ile karşılaştığınız yerlere tableti yerleştirdikten sonra maksimum 2 - 3 gün içerisinde etkisini gösterir ve karıncaları yuvalarında öldürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri