kuru nane tabiki. tereyağında kızdırılmış kırmızı biber kâfi. mantının üzerine (tabii sarımsaklı yoğurdun) pul biber ve nane yakılıp dökülür.
Mantı Sosu Yapılışı:
Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.
Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın. Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Mantınızı tekrar tenzecereye boşaltın. Ardından başka bir tavaya iki yemek kaşığı margarin, iki yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Bir kapta yoğurdunuzu biraz sulandırdıktan sonra nane ve iki diş doğranmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
İlgili 35 soru bulundu
Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kalığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 su bardağı mantı suyu. Yapılışı: Öncelikle sos tavasında tereyağını eritin. Ardından salçayı ekleyerek 2 dakika kavurun. Daha sonra pul biber ve naneyi ilave edin ve karıştırın.
Mantı sosu genellikle 3 temel besinden yapılır. Bunları sıralayacak olursak, salça tereyağı ve pul biber şeklinde sıralayabiliriz.
Kıymanın içine bir tane soğanı rendeliyoruz. İçine tuz, karabiberi de ekliyoruz. Ardından açtığımız hamuru kare kare kesip içine biraz kıyma koyup yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında fırınlıyoruz. Yarım saat civarı mantılar kızarıncaya kadar.
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber. Yarım çay kaşığı karabiber. Yarım çay kaşığı kimyon. ( isteyen maydanozda koyabilir ben koymuyorum)
Mantıyı ne şekilde yapmak isterseniz hamur o şekilde kesilir, ardından harç koyularak kapatılır. Mantılar bir tepsiye yapışmayacak şekilde dizilir ve derin dondurucuya atılarak şoklanır. Yarı donan mantılar porsiyonlanarak poşetlenir. Derin dondurucu da saklanır.
KAYSERİ MANTISI SOSU
Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.
Nane ailesinin bir türü olan kekik şifalı bitkiler arasında yer alır ve dağda yetişir.
Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır. Yumurta hem hamurun esnekliğini artırır ve kolay açılmasını sağlar, hem de pişirirken bir yapıştırıcı vazifesi gördüğü için hamurun dağılmasını önler.
Mantılarınızın ve haşlama suyunuzun taşmayacağı büyüklükte bir tencere alın. Tencerenin içine bir miktar su (4 kişilik bir mantı için 4 su bardağı kadar) doldurup güzelce kaynatın. Kaynayan suyun içine, eğer hazır mantı paketinizin üzerinde aksi yönde bir talimat yoksa 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin.
Sarımsakları biraz tuz ekleyerek havanelinde dövün ve yoğurtla karıştırın.Sarımsaklı yoğurdu mantıların üzerine dökerek yayın. Küçük bir kapta margarini eritin. Eriyen yağın içine kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın,kokusu yayılınca mantının üzerine gezdirerek servis yapın.
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Mantının olmazsa olmazı ise nane sumak ve pulbiberdir. Üzerini isterseniz nanede ekleyebilirsiniz .
tombul iri tanelerden oluşan barilla makarnasının kıymalı pişirilmesi ve üzerine yoğurt dökülmesiyle yapılır.
Kaynayan suyunuzun içine mantılarınızı sıçratmadan, gerekirse bir kaşık yardımıyla, boşaltın. 20-25 dakika boyunca haşlayıp mantılarınızın iyice yumuşamasını sağlayın. Ardından altını kapatıp 10 dakika kadar suyun içinde dinlendirin ve ılınmasını bekleyin.
Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Cevap: Merhabalar 1 kg. Mantıyı 5 İla 7 porsiyon arasında servis yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri