Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Mantolama işlemi genellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında yapılması tercih edilen bir uygulamadır. Bunun nedeni, bu dönemlerde genellikle hava sıcaklıklarının +5°C ile +35°C arasında değişiyor olmasıdır. Bu sıcaklık aralığı, mantolama işleminin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için idealdir.
Yeniden yapıştırıcı işlemi yapılsa bile zaman içerisinde zeminde çatlamalar görüşebilir. Bu sebeple kış aylarında mevsimsel koşul sağlanmadığı için dış cephe mantolama yapılması önermemekteyiz. Bunun yanı sıra kışa aylarında yağıştan dolayı iş güvenliği için de mantolama yapılmaması gerekir.
Mantolama, sadece soğuk hava koşullarında değil, aynı zamanda sıcak hava koşullarında da faydalıdır. Isı yalıtımı, yaz aylarında serinlemeyi ve klima maliyetlerini azaltabilir.
Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
En az 15mm kalınlıkta uygulanmalıdır. Kullanım miktarı 1,4 kg /m²'dir (Her 1mm için). Donatılı kalın sıva uygulaması üzerine, dekoratif ve kalın sıvayı korumak amacıyla TSE ve/veya TSEK belgeli, çimento, akrilik veya silikat esaslı boya ve kaplama malzemeleri uygulanabilir.
Yağış, aşırı soğuklar ve diğer kış etkileri düşünüldüğü zaman, dış cephe boyama işinin kış mevsiminde uygun olmadığını kolayca söyleyebiliriz. Dış cephe boyası yapabilmek için nispeten havanın daha sıcak veya ılık olması gerekir. Soğuk olmayan ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde dış cephelerde boya yapmak söz konusudur.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Cevap: Isı yalıtımında dıştan yapılan ısı yalıtımı (mantolama) daha verimlidir. Bu şekilde bina kabuğu bir manto gibi dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılmış olur. Bina kabuğunun da (duvarlar ve taşıyıcı elemanlar) ısı depolama kapasitesinden faydalanılır.
İç cephe mantolama dış yüzeyde su sızıntısı yoksa sadece duvardaki rutubeti engelleyebilir, fakat tavan ve döşemelerde rutubeti artırmış olur. Dış cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller ve binayı tüm dış etkenlerden korur.
Uygulama yüzeylerindeki dilatasyon derzleri weber.dry bitüm 1K ile kapatılmamalı, bu noktalarda yalıtımın devamlılığı weber superflex dilatasyon yalıtım bantları ile sağlanmalıdır. Yağmur yağarken veya yağma olasılığı olan durumlarda uygulama yapılmamalıdır.
Dış cephe kaplama işleminin maliyeti, uygulanacak malzeme türüne, yapının büyüklüğüne ve işin yapılacağı bölgeye göre değişebilir. Mantolama metrekare m2 birim fiyatları, bu nedenle farklılık gösterebilir. Ortalama olarak, mantolama işleminin metrekare fiyatı 120-390 TL arasında değişebilir.
Fakat eski yapılarda yalıtım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için bazı yenilemeler, takviye ve düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bu işlem, inşaat sektöründe ve resmi kayıtlarda mantolama işlemi olarak da belirtilirken mantolama işleminin yapılması için konusunda bilgili firmalar ile çalışılması gerekiyor.
Binaların dört bir yanına kaplayan dış cephe mantolamanın kış aylarında soğuk yaz aylarında ise sıcak havadan korumak için uygulanan bir işlemdir. Mantolama sisteminin yaz aylarında serinletebilme özelliği yalnızca klimadan beklenirken, klimalar sadece belli bir sürece kadar serinlik sağlayabilmektedir.
Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek. Ancak her bina enerji kimlik belgesine göre sınıflandırılacak. Enerji değeri düşük yani yalıtımsız olan binalardan daha yüksek emlak vergisi alınması gibi bazı yaptırımlar uygulanacak.
Binalarda mantolama ile ilgili bilgi vermek gerekirse, ısı yalıtımı ısı, su ve ses yalıtımını sahibi olan izolasyon ve söve modelleri sistemidir. mantolama metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır.
Su hasarı: Su sızıntıları veya nem, duvarın sıvasının bozulmasına ve çatlakların oluşmasına neden olabilir. Sıva kalitesi: Sıva kalitesi düşük veya uygulama sırasında hatalı yapıldıysa, duvar çatlamaya daha yatkın hale gelebilir.
Briket tuğla ve gazbeton gibi yüzeylerin üzerine mantolama nasıl yapılır ? Bu tür yüzeylerin üzerine direkt olarak mantolama yapılmasını önermiyoruz.. Bu yüzeylere FİXA Kaba Sıva atılarak yüzeyin mastara getirilmesi gerekmektedir.
Bu nedenle bahar ayları ve sonbahar ayları, dış cephe mantolama işlemi için en uygun dönemlerdir. Bu aylarda havalar henüz çok sıcak olmadığından işlem daha rahat bir şekilde tamamlanabilir.
Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelere yapılan kaplama işlemidir. Enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinde tasarruf sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
Sonuç olarak mantolamamızın ömrü 1999 yönetmeliğinden sonra 80 ile 100 yıl arasında, yani bina ömrü kadardır.
5cm Karbonlu Mantolama İzolasyon Levhası *1 Paket 5 m2 Alan Kaplamaktadır. 1 Paket İçeriği 10 adet Levha Dan Oluşmaktadır. *Yapıştırma Ve Sıva İşlemleri İçin Satışımızda Bulunan Mantoyapı levha Sıvası Ve Lehva Yapıştırıcısını Kullanmanızı Öneririz .
1 paket 10,08 m2 yer kaplar. düz ve pürüzlü olmak üzere 2 çeşiti vardır. ısı yalıtımını maksimum seviyede tutar. detaylar için lütfen iletişime geçiniz.
Sıva Filesi 50 mt 160 gr
Sıva çatlaklarını önlemek için kullanılır. Kullanım kolaylığı sağlar. Ürün 1 top fiyatıdır. Top uzunluğu 50 metre , göz aralığı 4x4 mm, 1.kalite malzemedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri