Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Mantolama yaparken hava koşulları da önemlidir. Dış cephe mantolamanın yapılması için hava sıcaklığın +5 ile +30 derece olması idealdir.
Bina dış cephesine yapılacak mantolamanın yanı sıra çatılara, zemine ve binaların komşu bitişik iç duvarları ile katlar arası döşemelerine yapılabilecek yalıtım uygulamaları sayesinde mantolamanın etkileri artırılıyor. Mantolama için ise en doğru zaman bahar ve yaz aylarıdır.
Diğer taraftan, yağışlı havalarda öncelikle iş güvenliği açısından uygulama yapılmaması ön görülür. Kış aylarında ise öncelikle don yani 0 C 'nin altına düştüğünde sprey poliüretan köpük yalıtım uygulaması yapılmaması dah doğrudur.
Her iklim şartında bu ürünlerin uygulanmasını yapmak mümkün değildir.Yağışlı olmayan bir havada veya kuru bir yüzey üzerine uygulama yapılmalıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Uygulama sırasında erime sıcaklığı en az 250°C'dir. Gölgedeki sıcaklığın 50-55 °C'ye ulaştığı en sıcak iklim şartlarında bile çatı yüzeyindeki sıcaklık 80-85 °C'den fazla olmadığından çatı üzerine uygulanmış olan bitümlü su yalıtım membranları sıcaklık etkisiyle yumuşama gösterebilir.
Yeniden yapıştırıcı işlemi yapılsa bile zaman içerisinde zeminde çatlamalar görüşebilir. Bu sebeple kış aylarında mevsimsel koşul sağlanmadığı için dış cephe mantolama yapılması önermemekteyiz. Bunun yanı sıra kışa aylarında yağıştan dolayı iş güvenliği için de mantolama yapılmaması gerekir.
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Isı izolasyonu sağlayan en iyi malzeme köpüklerdir. Köpüklerin ısı iletkenliği katsayı son derece düşüktür. Bu nedenle, ısının geçişini de engellerler. Bu durum, muhteşem bir şekilde ısı yalıtımı yapmanıza olanak sağlar.
Dış cephe ısı yalıtımı yapılan konut, yaklaşık yüzde 15 değer kazanıyor. Tüketicinin satın aldığı 500 bin liralık konuta ortalama 7 bin 500 liralık ısı yalıtım uygulaması yapıldığında konutun değeri 75 bin lira artıyor.
Kış aylarında ise hava sıcaklıkları geceleri eksi değerlere indiği zaman kullandığımız malzemeler çimento bazlı ve suyla karıştırıldığı için içindeki su donar. Sabah yüksek değerlere çıktığında ısı değerleri tekrar çözülür, dolayısıyla dayanıklılık sağlamaz uyguladığımız yapıştırıcılar tutmaz.
Yağmur yağarken veya yağma olasılığı olan durumlarda uygulama yapılmamalıdır.
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek. Ancak her bina enerji kimlik belgesine göre sınıflandırılacak. Enerji değeri düşük yani yalıtımsız olan binalardan daha yüksek emlak vergisi alınması gibi bazı yaptırımlar uygulanacak.
Pencere ve kapılara fitil takın
Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Plastik malzemeler dünyada yok olma süreleri çok uzundur ancak görevini yapamazsa bu durum bir şey ifade etmeyecektir. Genel olarak firmalar sizlere 5 ile 10 yıl arasında garanti vermektedir. Bu süreler sonrasında yaşayacağınız herhangi bir sorun firmaları ilgilendirmemektedir.
Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelere yapılan kaplama işlemidir. Enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinde tasarruf sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
Mantolamada kullanılan ısı yalıtım levhalarının sağlığa zararlı olduğuna dair söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu ürünler gıda sektöründe de güvenle kullanılmaktadır. Pek çok Avrupa ülkesinde 1980'lı yıllardan bu yana EPS ısı yalıtım levhaları bina mantolamasında güvenle tercih edilmektedir.
Düz veya düşük eğime sahip çatılarda yaygın olarak kullanılan PVC çatı membranı gerekli bakım yapıldığında 30 yıla varan kullanım ömrüne sahiptir. Çatı membran modelleri ısıya dayanacak şekilde tasarlanır.
Membran Ölçüleri: 1 top 33 mm membran 10 mt2'dir. ( 10 cm bindi yapılarak yapıştırıldığı için faydalı alan 9 m2 olarak hesap edilmelidir.) P300 Membran Özellikleri: P300 membran polyester keçeli bitümlü su yalıtım membranıdır.
Hangi Membran Filtre daha iyi? Dünyaca bilinen En iyi kaliteli mebran filtrelerden birisi Filmtec Membran Filtre 75 Gpd'dir. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi membran filtre olma özelliğine sahip olan Buzsu Code Membran Markasıda en iyi ve kaliteli membran filtresidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri