Mantının üzerine kekik mi nane mi? kuru nane tabiki. tereyağında kızdırılmış kırmızı biber kâfi. mantının üzerine (tabii sarımsaklı yoğurdun) pul biber ve nane yakılıp dökülür.
Mantınızı tekrar tenzecereye boşaltın. Ardından başka bir tavaya iki yemek kaşığı margarin, iki yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Bir kapta yoğurdunuzu biraz sulandırdıktan sonra nane ve iki diş doğranmış sarımsağı ekleyip karıştırın.
Karabiber. Pulbiber. Nane. Kekik (Arzu Ettiğiniz Her Tür Baharat Olur)
Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı kavurduktan sonra üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip, kısa bir süre daha kavurun. Son olarak hazırladığınız sosun üzerine yarım su bardağı haşladığınız mantının suyundan dökün. Sosu güzelce karıştırıp, 2-3 taşım kaynatın.
İlgili 18 soru bulundu
Püf Noktası:
Salça ile birlikte domates püresi de ekleyebilirsiniz. Sosa taze nane ve kekik katarsanız daha güzel olur.
Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kalığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 su bardağı mantı suyu.
Baharat Çeşnili Salçalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı salça. Yarım çay kaşığı karabiber. Yarım çay kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber. Yarım çay kaşığı karabiber. Yarım çay kaşığı kimyon. ( isteyen maydanozda koyabilir ben koymuyorum)
Mantının olmazsa olmazı ise nane sumak ve pulbiberdir. Üzerini isterseniz nanede ekleyebilirsiniz .
Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın. Yoğurt sos için; sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.
Mantılarınızın ve haşlama suyunuzun taşmayacağı büyüklükte bir tencere alın. Tencerenin içine bir miktar su (4 kişilik bir mantı için 4 su bardağı kadar) doldurup güzelce kaynatın. Kaynayan suyun içine, eğer hazır mantı paketinizin üzerinde aksi yönde bir talimat yoksa 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin.
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Soru: 1 kilo kaç kişilik olur , Cevap: Merhabalar 1 kg. Mantıyı 5 İla 7 porsiyon arasında servis yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.
El Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz). Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
1 çorba kaşığı dolusu yoğurt. 2 3 damla limon. 1 yumurta sarısı 1 diş rendelenmiş sarımsak.
Tereyağını tencereye alıp erittikten sonra salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz. Kavurduktan sonra göz kararı su ekleyip kaynatıyoruz kaynayınca tuzunu ve şekerini ekleyip mantıyı içine atıp karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
“En güzel mantı sosu nedir?” sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişse de enfes mantı sosunun içerisinde bulunan 3 temel malzeme değişmez. Bu malzemeler mevsiminde olgunlaşan domateslerden yapılan domates salçası, kaliteli bir tereyağı ve doğal olarak hazırlanmış pul biberdir.
Sarımsak mayonez ve yoğurt üçlüsünü karıştırıp birbiriyle özdeşleşmesi için kenara alıyoruz. Salçalı sosumuz için sıvı yağı tavamıza alıyoruz. Bir kasede harmanlandığımız su ve salçayı karıştırıyoruz. Yağ ısınınca salçalı karışımı aktarıyoruz.
Mantının pişmesine yakın tavada yağımızı salçamızı ekleyip kavuruyoruz çok kaçırmayalım yanık tadı oluşmasın. Sonra pişen mantılarımı süzüyoruz. Suyunu salınca tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz sonra salça sosumuzunsa üzerine gezdiriyorum. Sonra kuru nane ve sumağımızı da serpiştirip afiyetle yiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri