Değerli kardeşimiz, Maraş otu kullanmak ve siğara içmek orucu bozar.
Bugün en sık sigara şeklinde yakılarak kullanımı olmakla birlikte doğrudan dumansız olarak çiğneme veya nasal yolla kullanımı da oldukça yaygındır. Ülkemizde 'Maraş otu' olarak da bilinen dumansız tütün kullanımının sistemler üzerinde etkisi araştırılmaya devam edilmektedir.
Sade veya sigara kağıdına sarılarak alt ön dudak ve dişler arasında yerleştirilerek kullanılan ve on ila yirmi beş dakika arasında bekletilince çeneyi uyuşturan otun sigara gibi tiryakiliği olduğu belirtiliyor. Bu açıklamalara göre "Maraş Otu"nu kulanmak dinen uygun değildir.
Ülser ve kansere neden olan Maraş otu, diş ve diş eti, merkezi sinir sistemi, kalp ve damar sistemi, sindirim ve boşaltım sistemini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yutulması da ayrıca birçok yaşamsal fonksiyonun bozulmasına neden olabiliyor.
ÜRETİMİ TÜKETİMİ VE SATIŞI YASAK. durumunda 7 bin tl cezası oldugu belirtildi. offf çok kötü bir şey ot denilen toz...
İlgili 31 soru bulundu
Maraş otunun en az sigara kadar zararlı olduğu ayrıca kardiyovasküler sistem üzerine etkileri de gösterilmiştir.
Sigara kâğıdına konularak veya kağıtsız bir şekilde alt dudak ile çene arasına yerleştirilip ağızda belirli bir süre bekletilerek kullanılan bir bağımlılık maddesidir. 10 ila 25 dakika bekletilince kılcal damarlardan emilip çeneyi uyuşturan otun, sigara gibi bağımlılık yaptığı belirtilmektedir.
Çevreye verdiği zararlar dışında, hemen hemen sigara tütünü ile aynı alkaloidleri taşıyan ve genellikle sigaraya alternatif olarak kullanılan Maraş otunun insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri olduğu saptanmıştır.
Maraş otunun yapımında kullanılan tütünün nikotin içeriği, sigara yapımında kullanılan tütünün nikotin içeriğinden 6-10 kat daha yüksektir (2). Kahramanmaraş ilinde yapılan bir çalışmada kullanım oranı erkeklerde %25.1, kadınlarda ise %9.4 olarak belirlenmiştir (3).
Özellikle mide ve sindirim yolu hastalarında başta mide yanması olmak üzere bir takım rahatsızlıklara neden olmaktadır. Diğer bir etkisi ise cinsel iktidarsızlık ve ereksiyon problemlerine yol açmasıdır. Maraş otunun insan sağlığı açısından hiç bir faydası yoktur!
Maraş otunun en az sigara kadar zararlı olduğu ayrıca kardiyovasküler sistem üzerine etkileri de gösterilmiştir. Kullanan hastalarda özellikle hemodinamik etkilerini nedeniyle endotrakeal entübasyona bağlı gelişebilecek taşikardi ve hipertansiyon cevabı baskılanmalıdır.
küçük poşetler içinde olan bu otu genelde alt dudağın oraya, diş ile dudak arasına direk olarak dökülerek kullanılmakta. ancak tütün yaprağına sarıp alt dudak veya üst dudağa koyularakta kullanılabilmektedir.
Türkiye Klinikleri Akciğer Arşivi. Yurdumuzun Güneydoğu Anadolu bölgesinde "Maraş Otu" adı verilen tütün yaprağından elde edilen bir toz, sigara yerine bazen de sigara ile birlikte yaygın olarak kullanılmaktadır.
Maraş otu ülkemizde yaygın olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle de Kahramanmaraş, Gaziantep ve çevresinde kullanılmaktadır. Maraş otunda alüminyum, mangan, bakır, çinko ve kurşun konsantrasyonları insan sağlığı için çok tehlikeli olabilecek düzeyde yüksek olduğu bulunmuştur.
Maraş otu, dişi tutan kemik ve diş etinde kızarıklıklara ve iltihaplanmalara yol açar. Bunun neticesinde de; kemik ve diş eti zayıflar. Ayrıca Maraş Otu kullanımı sigarayla eşdeğer oranda kalp ve damar rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.
maraş otu olduğu için umumiyetle maraş'ta ve maraşlılar tarafından kullanılan (hakikaten) yöresel enfiye. sadece maraş vurgusunu neden yapıyorum; çünkü maraş ili içerisinde kalan diğer bölgelerin insanlarının pek kullanmadıklarını bilmenizi istiyorum. bunun mübtelâları umumiyetle maraşlıdır veya maraşlılardan görüp ...
Burada önemli olan otun iyice kurutulması. Yıkandıktan sonra suyunun süzülmeye bırakıldığı otlar, daha sonra da mutfak bezi ya da kâğıt havluyla kurutularak muhafaza edilebilir. Diğer bir yöntem de otları parmak yüksekliğindeki su dolu kavanozda bekletmek.
El ve ayak ısınız normale döner. 8 saat sonra Kanınızdaki nikotin ve karbonmonoksit düzeyi yarıya düşer. Kanınızdaki oksijen seviyesi normale döner. 24 saat sonra Karbonmonoksit vücudunuzdan tamamen atılır.
Karanfil çayı ve Astragalus membranaceus. Bir çalışmada bu iki bitki çayı 100 erkek sigara içicisine bir ay süre ile verilmesi ile sigara içerisinde bağımlılığa neden olan nikotin maddesinin kotinin'e dönüşümünü hızlandırarak vücuttan çabuk atılmasını sağladığı tespit edilmiş.
Maraş otu, Nicotiana rustica (Hasankeyf tütünü, deli tütün) türünden tütün bitkisinin kurutulmuş yapraklarından hazırlanan tütün tozu ile meşe, ceviz veya asma çubuğundan elde edilen kül karışımından oluşur ve yaklaşık bir çay kaşığı kadar ya da daha fazla alınıp sigara kâğıdına sigaranın biraz daha inceltilmiş haliyle ...
aztek şamanlarının sıklıkla kullandığı nicotiana rustica'nın özelliği, sigaralarda bulunan tütünden, yani nicotiana tabacum'dan yaklaşık 30 kat daha fazla nikotin içermesidir. maraş otunun bağımlılık yapmasının da, sigara kullanmayan birinde kafa yapmasının da sebebi içindeki nikotindir.
Maraş otu veya ağızotu, “Deli Tütün” denen bir tütün çeşidinin yapraklarının toz haline getirilerek meşe, ceviz veya asma çubuğundan elde edilen kül ile yarı yarıya karıştırılmasından elde edilmek- tedir. Maraş otu Kahramanmaraş ilinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir.
Maraş Ağızotu; Kahramanmaraş ve çevresinde kullanılan keyif verici madde. Yaygın adıyla Maraş Otu ya da Ağızotu olarak bilinen, hammaddesi tütün ve külden oluşan kına rengine benzeyen toz halinde bir maddedir. Ağızotu, Kahramanmaraş ve çevresinde yaygın olarak kullanılır.
kahramanmaraş da adım başı kaldırım kenarlarında satılan çok ağır bi kokusu olan ot. çarşafa sarılıp dil altı, dudak içine yerleştirilip kullanılır ağız içinde zamanla derin yaralar oluşturur.
Nasvar (Nisvay), nās veya nasvay çoğunlukla Afganistan, İran, Pakistan, Hindistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan'da tüketilen, nemli ve toz haline getirilmiş bir tütün enfiyesidir (daldırma veya çiğnemelik tütünle benzer). Nasvar ağız tabanına, alt dudağın altına veya yanağın içerisine doldurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri