Beşiktaş'a gitmenin bir diğer yolu da Marmaray'dır. Anadolu yakasından Beşiktaş'a geçecek olan yolcuların Kadıköy, Üsküdar, Yenikapı, Kazlıçeşme durakları bulunan Marmaray hatlarına binerek oradan otobüs ya da dolmuşlarla Beşiktaş'a geçebilirler.
Taksim durağında inerek ve bir dolmuş ya da taksi kullanarak Beşiktaş'a geçebilirsiniz. Diğer yandan en çok kullanılan ulaşım hattı olan Marmaray da Beşiktaş'a ulaşmanın bir diğer yoludur.
Beşiktaş Metro İstasyonu, İstanbul metrosunun M7 hattında bulunan Beşiktaş Meydanı altında, Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesi'nin tam kesiştiği noktada yer alan bir yeraltı metro istasyonudur.
İstanbul'un en fazla kullanılan toplu taşıma araçlarından olan Metrobüs ile de İDO Beşiktaş İskelesi'ne ulaşabilirsiniz. Metrobüsün Avrupa Yakasında bulunan son durağı Zincirlikuyu'ya gelip oradan otobüs ya da mavi minibüsler ile İDO Beşiktaş İskelesi'ne geçebilirsiniz.
Marmaray banliyö istasyonuna yakın bir konumdaysanız, Marmaray hattını kullanarak Yenikapı'ya gelebilir, buradan M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metro hattının Taksim durağında inip Taksim Meydanı boyunca yürüyerek 2 dakika içinde AKM girişine ulaşabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Marmaray Durakları Nedir? Halkalı veya Gebze'den başlayan Hat İstanbul'da Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ilçelerini, Kocaeli'nde Gebze ve Darıca'yı İstanbul'a bağlamaktadır. Bu hat 43 duraktan oluşmaktadır.
Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Metrobüs hattı üzerinden Beşiktaş'a gitmek isteyen bir kişi 34AS ya da 34BZ araçlarından herhangi birisine binerek Zincirlikuyu durağında inerek, metrobüsün hemen ağzında bulunan dolmuşlar ya da burada bulunan Otobüsler ile 'Çarşı' ya da 'Meydan' durağında inerek Beşiktaş'a ulaşabilir.
Yönetim. Beşiktaş İstanbul ilinin bir ilçesidir. İl topraklarının Avrupa yakasında yer alır. 1930 yılında Beyoğlu'ndan ayrılarak ayrı bir ilçe hâline gelmiş, Beşiktaş Belediyesi de 1984'te kurulmuştur.
İkinci etap olan Kabataş – Mecidiyeköy hattının yapımı 27 Mayıs 2015'te başlanmıştır. Etabın Mecidiyeköy – Yıldız arası 2 Ocak 2023'te hizmete alınmıştır. Beşiktaş ve Kabataş istasyonlarının, inşaat sırasında ortaya çıkan arkeolojik kazılar nedeniyle 2024 yılında açılması planlanmaktadır.
M2, Şişli bölgesinde bulunan Mecidiyeköy-Beşiktaş güzergahı konumuna giden son Metro aracıdır. 02:48 civarında buradan geçer.
T1, İstanbul bölgesinde bulunan Eminönü Beşiktaş Hattı konumuna giden son Tramvay aracıdır.
Gebze-Halkalı tren hattı arasında 15 dakika aralıklarla seferi bulunan Marmaray'ın toplamda 43 durağı var ve en uzun mesafe ise 115 dakika sürüyor.
Marmaray ile Kadıköy'e Ulaşım
Marmaray aracılığıyla Kadıköy'e gitmek istiyorsan Marmaray'ın herhangi bir durağından binebilir, Ayrılık Çeşmesi durağında inebilirsin. Ayrılık Çeşmesi durağından Kadıköy- Kartal metrosuna bindikten sonra bir diğer durakta inerek Kadıköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Toplu taşıma ile Beşiktaş'a ulaşmak için, metro hattı tercih edilebilir. Bunun için, en yakın metro bağlantısına ulaşıp oradan M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattına geçmeniz gerekmektedir. Bu hat üzerinden Taksim durağında inerek oradan dolmuşlara binip Beşiktaş'a geçebilirsiniz.
Akaretler, sıra evler olarak adlandırılan toplu konut tipinin İstanbul'daki en önemli örneğidir. Yapımına Ocak 1875'te irade-i hümayunla başlanan evlerin mimarı Sarkis Balyan'dır.
Besiktas Kadikoy vapur saatleri çizelgesinde ilk vapur 06:45'te kalkıp 07:05'te Beşiktaş iskelesine varmaktadır. Her 10 dakikada bir sefer devam etmektedir ve en son sefer 20:45'te sona ermektedir. Sadece cuma ve cumartesi günleri son vapur akşam 21:15'te kalkmaktadır.
Anadolu Yakası'ndan Ortaköy'e gitmek isteyenler için Kadıköy rıhtımdan Beşiktaş Vapuruna binerek Ortaköy'e yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağında indikten sonra buradan 22, 22RE, 25, 25E, 40T, 42T numaralı otobüslerden herhangi birine binilerek Ortaköy otobüs durağında inerek Ortaköy'e ulaşmak mümkündür.
Fiziksel kart ile aynı işlevi gören İstanbulkart Mobil'in sunduğu QR kodla ödeme özelliği; otobüsler, metrolar, metrobüsler, deniz ulaşımından sonra Marmaray'da da kullanılabilir oldu.
Marmaray Tüneli, Türkiye'nin İstanbul şehrinde, İstanbul Boğazı'nın altında yer alan demiryolu tünelidir. Avrupa yakasındaki Kazlıçeşme ile Anadolu yakasındaki Ayrılıkçeşme'yi birbirine bağlar.
Marmaray'a ilk binildiğinde tam ücret tarifesi çekilirken, inilen istasyonda aradaki fark İstanbulkart'a iade cihazlarından geri iade ediliyor. Marmaray 2023 tam bilet tarifesi en az taşımada 15,00 TL, tam parkur taşımada 33,20 TL olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri