Sirke çeşit olarak asit grubuna girmektedir. Sirkenin pH değeri 2 ile 3 arasında olduğundan dolayı asetik asit olarak kabul edilmektedir.
Elma Sirkesi: İçme suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatarak suyun alkali değerini yükseltirsiniz. Elma sirkeli suyu gece yatmadan önce içmek vücudun akşam yemeğinde aldığı asidi tamponlamasında yardımcı olur.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Sirke asit içerdiğinden ph ı aşağı çekebilir. Tabiki ph kontrollü olarak azar azar suya ilave etmek gerek.
Sirke tür olarak asit kategorisine girmektedir. Sirke Ph değeri 2 ila 3 arasında olmasından dolayı asetik asittir.
İlgili 36 soru bulundu
Sirkeler tür olarak asit kategorisinde yer almaktadırlar. Sirke pH değeri 2 ile 3 arasında olduğundan dolayı asetik asittir.
Sirke örneklerinin pH değerleri 2.63 ile 3.27 ara- sında değişmiştir. Gerbi ve ark. (22), 65 farklı sir- ke örneğinde pH değerlerinin 2.36-3.0 arasında de- ğiştiğini belirlemişlerdir.
1 bardak suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave ederek alkali su elde edebilirsiniz.
Limon, asidik bir madde olmasına rağmen limon suyu alkali bir içecektir. Bunun nedenlerini yazımızın devamında sizler için açıkladık… Limon suyu, vücuda alınırken asidik bir özellik gösterirken sindirildikten sonra ortama bazik yan ürünler vermektedir. Bu durum da limon suyunu oldukça özel kılmaktadır.
Önce beyaz sirke temizlik için nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayalım: Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
ALKALİ BESİNLERİ BESLENME DÜZENİNİZE ALIN
Bilinen en sağlıklı alkali besinlerin başında; limon, yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, sarımsak bulunur. Alkali düzende bu yiyecekleri bol bol tüketmek ve dengeyi korumak önemlidir.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Yani sirkeli suyun kalorisinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Sirke, asidik özelliği sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyebilir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, yağ yakımını hızlandırabilir. Ayrıca tok tutucu etkisi sayesinde kilo vermeyi destekleyen bir takviye olacaktır.
Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeler.
Çayın pH değerinin 5.5 olmasından dolayı çay asittir.
Alkali suyun zararları dendiğinde akla ilk gelen soru ise alkali su kimler içemez sorusudur. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu, böbrek yetmezliği, böbrek taşları olanlar ve hamile ile emzikli kadınların doktor kontrolü olmadan içmeleri önerilmemektedir.
Alkali su nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu
2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve birkaç saat dinlendirip gün boyu aralıklarla tüketin.
Günlük olarak 2 ila 3 litre alkali su tüketilmelisiniz. Asidik olan şeylerin insan sağlığı için zararlı olduğu bilinmektedir.
Alkali su yapımı için en çok tercih edilen iki basit yöntem bulunur: Suyun içine limon ve tuz eklemek ya da karbonat eklemek, bazik su elde etmenizi sağlar. Limon kullanıldığında; 1 limon dilimlenerek, 2 litre suyun için atılır, su yaklaşık 8 saat bekletilir.
Limonun suyu yaklaşık % 5 ila % 6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır.
Asetik asitin sulandırılması ile oluşturulan sirke zayıf asitler arasında yer almaktadır ve ph derecesi 2 ile 3.5 arasındadır.
Sirkenin Bileşimi
Dimrit üzümlerinden elde edilen sirkelerin toplam asitliği 4.14-6.59 g/100 mL ve pH değeri 2.68-2.85 arasında değişmektedir (Çizelge 1).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri