Marul tüketilmesi kilo aldırıcı bir etki oluşturmaz. Marul içerisinde oldukça fazla değerli mineral bulunmaktadır. Aynı zamanda marul çok düşük kalorili bir besindir ve içerisinde oldukça az oranda yağ bulunur. Kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkisi de bulunmaktadır.
Lif içeriği ve kalorisi düşük olması marulu iyi bir diyet sebze yapar. Ayrıca düşük kalorili bir diyette alınmayacak kadar mikrobesin alınmasını da sağlayabilir. Marulun bol lif içermesi tokluk hissi verir ve yemeye engel olur. Ayrıca çok az yağ içerir.
BOL YEŞİLLİK VE ÇİĞ SEBZELER GECE YATMADAN ÖNCE YENEBİLİR
Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir.
Aynı zamanda idrar söktürücü etkisi vardır. - Yüksek lif içeren marul diyet listelerinde ilk sıralarda tüketilen sebzeler arasında yer alır. Metabolizmayı düzenleyerek yağ yakımını hızlandırır. Mide asidini düzenleyerek kramp, ülser ve reflü gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler.
Ne kadar çok marul yerseniz yeyin kilo almazsınız. Örneğin 100 gram marulda sadece 15 kalori vardır. Bu sebeple marul, zayıflatan bitkilerin en önemlileri arasındadır. Salataların temel malzemelerinden biri olan marul, diyet yapanların beslenme programında yer almalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Günlük iki porsiyon marul tüketilmesinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söylemek de mümkündür. Marul tüketiminin kilo aldırmadığı söylenebilir. Marul genel olarak salatalarda kullanılan bir sebze olsa bile marul yapraklarının direk tüketilmesi de tercih edilmektedir.
Marul Ekim-Kasım aylarından Şubat ayına kadar taze tüketilmesi mümkün olan bir sebzedir. En taze olduğu ay ise Kasım ayıdır. Özellikle salataların vazgeçilmezi olan Marul lifli olması sayesinde zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
Marulun 100 gramında 16 kalori bulunmaktadır. 1 yaprak (10 gr) marul 2 kaloridir. 1 adet ( 500 gr ) marul 80 kaloridir.
Temel besin maddeleri bakımından zengindir, hem çiğ hem de pişmiş olarak yenebilir. Lolorosso olarak bilinen kırmızı yapraklı marul da bir kıvırcık marul çeşididir. Göbek marul: Yuvarlak şekilli, buruşuk yapraklı, açık renkli ve gevrek bir dokuya sahip bir maruldur. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilir.
Tok tutucu etkisi olan çiğ badem, ceviz, leblebi, kaju gibi kuru yemişler ve çeşitli meyve kuruları gece acıkmaları için ideal atıştırmalıklar olacaklardır. İçeriğini bildiğiniz sağlıklı yoğurtlarla ya da süzme peynirlerle bir dilim ekmek tüketerek bile açlığınızı bastırmanız mümkün.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
100 gram acı marul 17 kalori. 150 gramlık bir kase acı marul ise 26 kaloriye sahiptir.
Kahvaltıda marul harika oluyor. Mutlaka marulu her şeyin yanına yiyin. Marulu küçük olmayacak şekilde doğrayın. Salatalığı alacalı soyup doğrayın.
Göbek marul atom (Iceberg) salata. 300-400 gr ağırlığında adet olarak satılır. Kıvırcık, atom, Iceberg, akdeniz marul cinsleridir.
Göbek yemeği kaç kalori? Göbek Salatanın 100 gramında 53 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 145 gram Göbek Salatada 77 kalori bulunmaktadır.
1 salatalık kaç kalori? 1 adet yaklaşık 120 gramlık büyük boy salatalık 20 (kcal) kaloridir. 100 gramın altında küçük boy bir salatalığın ortalama kalori değeri 9 (kcal) kaloridir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Marul K vitamini bakımından zengin gıdalar arasındadır. Kemiklerin ve kasların gelişimi açısından da k vitamini önemlidir. İleri yaşlarda ortaya çıkan kas hastalıkları ve kemik hastalıklarının önüne geçmesi açısından marul tüketimi elzemdir.
Maruldaki lif sindirimi artırır, kabızlık ve şişkinlik gibi diğer sindirim hastalıklarını engeller. Ayrıca mide ağrısını hafifletebilir. Marulun, midenin farklı türdeki yiyecekleri işlemesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda bağırsak sağlığını da iyileştirir.
Popüler bir salata sebzesi olan marul %95 oranında su içeriği nedeniyle besleyici bir gıda olarak görülmez. Ancak iyi bir lif (posa), demir, folat, A ve C vitamini kaynağıdır. Bu nedenle günlük hayatta, özellikle salatalarda oldukça fazla tercih edilen bir diyet sebzesidir.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri