Yarım bardak zeytinyağı ve yarım limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumuşak bir bez ya da sünger batırarak mobilyalarınızı cilalayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz. Yemeğe doyamadığımız yemişlerin başında gelen bademin ahşap yüzeyleri parlatmakta da işe yaradığını biliyor muydunuz?
Yapı malzemeleri satılan yerlerde basınçlı su kompresörlerini bulabilirsiniz. Mobilya temizliğini yaptıktan sonra balmumu ve doğal terebentin karışımını uyguladığınız takdirde mobilyanızın renkleri koruma altına alınır. Terebentinin ağır kokusu olduğunu da unutmamalısınız.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
MDF Mobilyaların Temizliği
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Herhangi bir ticari temizleyici veya mobilya cilası kullanmaktan kaçının, çünkü bu tür ürünler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.
Ahşap mobilya bakımı için hazırlayacağınız solüsyon için bir çay bardağı zeytinyağına bir limonun suyunu sıkarak ekleyebilirsiniz. Daha sonra temiz bir bez üzerine dökeceğiniz solüsyon ile masanın yüzeyini silebilirsiniz. Bu sayede ceviz ağacı doğal ahşap masanız tozlardan arınarak parlamaya başlayacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Öncelikle dolapların içindeki tamamen çıkartın ve dolapların boş kalmasını sağlayın. Bir kova içerisinde yağ çözücü sabun ve ılık suyu karıştırın. Hazırladığınız karışıma eski bir diş fırçası veya temizlik fırçası batırın. Dolap kapakları, menteşeleri ve dar alanlardaki lekeleri bu şekilde fırçalayın.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Vazelin ise bunun için ideal bir bakım ürünüdür. Çatlamış ya da yıpranmış ahşap veya deri mobilyaların üzerine ince bir katman şeklinde vazelin sürün. Ardından 24 saat bekleyip nemli bir bez yardımı ile silmeniz yeterlidir.
Kararan mobilya kulpları, karbonat ile parlatılabilmektedir. Mobilya kulplarının temizliğine yetecek ölçüdeki karbonat, krem haline getirilerek dolap kulplarına uygulanabilmektedir. Nemli bir bez ile iyice arındırılan mobilya kulpları, ilk günkü görünümüne kavuşmaktadır.
Yüzeylerin türüne göre farklı temizlik sirkesi kullanılabilir. Cam, fayans veya paslanmaz çelik gibi yüzeyleri temizlerken de etkilidir. Ayrıca mobilyaların ve halıların temizliğinde de kullanılabilir.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
-Bulaşık deterjanını parmak izinin olduğu bölgeye sıkın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin. Ardında temiz bir bez yardımıyla bölgeyi temizleyin. -Lens solüsyonuyla da ahşap mobilyalardaki parmak izini çıkarabilirsiniz.
Sık sık el izi tutan mutfak dolaplarınız varsa, bulaşık makinesi parlatıcısı kullanarak ışıl ışıl bir görünüm elde edebilirsiniz. Dolap kapaklarını çizmemek için yumuşak bir bez hazırlayın. Bu bezin üzerine bulaşık makinesi parlatıcısından bir kapak dökün. Elinizdeki bezle tüm kapakları iyi şekilde silin.
Malzemeler •3 yemek kaşığı vazelin•2 yemek kaşığı alkolYapılışı •Vazelini bir kaba koyarak alkol ile karıştırın. Ahşap yüzeye veya mobilyaya ince bir tabaka olarak uygulayın ve temiz bir bez ile silin.
Miss Arap Sabunu zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde ahşap mobilyalarınızın geç tozlanmasına yardımcı olur. Ahşap mobilyalarınızla birlikte Miss Arap Sabunu'nu tekstil koltuk temizliği ve deri koltuk temizliğinde de kullanabilirsiniz. Miss Arap Sabunu mobilyalarınız besler ve ışıl ışıl görünmesini sağlar.
Keten yağı ahşap koruyucusu olarak iç ve dış mekanlarda kullanılır. Bunun yanında ahşap keten yağı yağlı boya çalışmaları için de sıkça tercih edilir. Masif ahşap yağı yüzey hasarlarında tamir edici bir etkiye sahiptir.
Yumuşak neredeyse kuru bir bez kullanın, ıslak değil nemli olsun. Ağaç boyanmışsa, ahşabı yumuşak bir ahşap yağıyla temizleyin ve ardından nemlendirici bir cila uygulayın. Ahşabı korumak için, her zaman yumuşak pamuklu bez kullanın ve çalışırken eldiven giymeyi ihmal etmeyin.
Aynı zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullanılacaksa muhakkak bir uzman görüşü alınmalıdır. Vazelin yüzde her durumda kullanılmamalı, cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yağlı ve tıkanmış gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Doğal ahşap koruyucu
Ahşap mutfak gereçlerini elde yıkadıktan sonra, ahşabın bozulmasını ve çatlamasını önlemek için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağıyla silme yöntemini kesme tahtası, ahşap salata kâsesi gibi ahşap mutfak ürünlerine uygulayabilirsiniz.
Mikrofiber Bez İle Sehpa Temizliği
Metal sehpaların temizliği doğru bez ve deterjanla olduğunda hiçbir sorun teşkil etmez. Bu temizlik için en ideal sınır mikrofiber bezlerdir. Bu bezler metalin rengini soldurmadan ve etkilemeden temizliğin yapılmasına destek sağlar. Kısa sürede tüm toz, pislik ve tüyü içine hapseder.
Ahşap zemin temizliğinde etkili sonuçlar almak için doğru ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Parkelerin çizilmesini ve yıpranmasını önlemek için sıvı arap sabunu, beyaz temizlik sirkesinin yanı sıra ahşap zeminler için özel olarak üretilmiş sıvı veya jel yüzey temizleyiciler kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri