"Masal" sözcüğü Arapça "mesel" kelimesinden Türkçeye geçmiştir.
Etimoloji. Kelime, Arapçadaki "mesel" kelimesinden Türkçeye geçmiştir. Anadolu'da masal kelimesi yerine "metel, mesele, matal, hekâ, hikâ, hikiya, hekeya, oranlama, ozanlama ve nagıl" şeklinde kulanımlar da vardır. Türk edebiyatında masalın birçok tanımı yapılmıştır.
Arapça kökenli isimlerden birisi olan Masal ismi kız çocuklarına verilen isimler arasında yer almaktadır. Modern isimlerden birisi olan Masal ismi aynı zaman da Türkiye'de yaklaşık olarak 9 bin kişi tarafından kullanılmaktadır.
Rengi pembe olarak bilinen masal ismi, kız çocukları için son dönemlerdeki en güzel seçeneklerden biridir.
Türkiye'de Masal ismini kullanan 8.366 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Masal ismini kullanan 1.905 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Masal ismini kullanan 604 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Masal ismini kullanan 1.138 kişi bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Masal ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isimdir fakat bu durum çocuklara koyulmasına herhangi bir engel teşkil etmez. Anlamında herhangi bir kötülük ya da engel olmadığından Kur'an'da geçmese de Masal isminin kullanılması dinen caizdir. Bu nedenle ülkemizde Masal ismi ile sık sık karşılaşmak mümkündür.
Lina isimli çocuklar ve yetişkinler bulundukları ortama enerji saçar. LİNA İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU? Lina kelimesi Kur'an-ı Kerim'de Haşr Suresi'nin 5. ayetinde geçmektedir.
Masal kelimesinin Türkçe'ye, halk dilinde yaygın olarak “öğüt” anlamındaki Arapça “mesel” kelimesinin anlam ve söyleyiş değişikliğine uğramasıyla geçtiği yaygın olarak kabul edilmektedir.
Az tercih edilen nadir kız isimlerinden bazıları şunlardır: Ayende, Aygen, Belur, Canel, Çilay, Dildar, İzem, Erna, Hera, Kayra, Lema, Leyal, Mehir, Özün, Peyda, Selis, Saye, Vira. Bu isimler, bazıları için hoş olabilirken, diğerleri için yaygın olmadığından garip gelebilir.
"Maran:" Farsça bir sözcüktür. "Mar" yılan anlamında, "-an" ise çoğullamasıdır. Maran ya da incelterek söylenilen "Meran" sözcükleri Anadolu topraklarında birçok yöre ve yer adı olarak da kullanılmaktadır. "Erbüke:" Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” sözcüklerinin bileşimidir.
Masal, Türk Dil Kurumunun sözlüğünde: “Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağza, kuşaktan kulağa sürüp gelen, olağanüstü kişilerin başından geçen olağan dışı olayları anlatan öykü türü.” şeklinde tanımlanır.
Aden ismi son dönemlerde kız çocukları 👩 için çok tercih edilen isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isimdir.
Arapça ve İbranice kökenli olan Elisa ismi Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerde yer almamıştır. Dini bir anlam taşıması nedeniyle beğenilen isimlerdendir. Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
'Arapça "mesel" kelimesinden dilimize geçmiş olan ve Anadolu'da , "masal" olarak kullanılan terim, diğer Türk diyarıarında "ertegü, ertek, erteki, çöçak" gibi kelimelerle ifade edilmektedir.
Türk Dil Kurumu'nun Güncel Türkçe Sözlük'ünde "Genellikle halkın yarattığı, hayale dayanan, sözlü gelenekte yaşayan, çoğunlukla insanlar, hayvanlar ile cadı, cin, dev, peri vb. varlıkların başından geçen olağanüstü olayları anlatan edebî tür." olarak geçer.
Halk anlatılarının, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan türlerine masal denir.
Fransız modelin sosyal medyada paylaştığı son pozlarına beğeni yağdı. Thylane Blondeau, henüz altı yaşındayken "dünyanın en güzel kızı" unvanını almıştı. İlk kez dört yaşındayken defileye çıkan, altı yaşında Vogue dergisine poz veren veren Fransız model, şimdi 21 yaşında.
Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.
Türkiye'nin en uzun ismi ondaydı ta ki kızı doğana dek. Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğlulları, kızına da tam 43 harften oluşan bir isim koydu; Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları.
MASALGenellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, olağanüstü kahramanların başlarından geçen olağanüstü olayların yer ve zaman belirtilmeden anlatıldığı edebiyat türüne “masal” denir.
Bilinmeyen bir yerde ve zaman içinde geçen durumdaki olayların anlatılmasının söz konusu durumda olduğu yazın türüne masal denir. Masalların yazılmasındaki amaç ise çocuklara öğüt vermektir. Bu bakımdan da sözlü edebiyat geleneğinin çok önemli bir parçası olarak varlık gösterirler.
Masal; Hayal ürünü ve gerçek olmayan olay ve kişilerin kurgulandığı yazıdır. Genellikle tekerlemeyle başlar ve biter. Olağanüstü olaylara ve insanüstü özelliklere sahip kahramanlara yer verilir. Yer ve zaman belli değildir.
Kız bebeğinize hala isim arıyorsanız sizin için hazırladığımız Kur'an'da Geçen Kız Bebek İsimleri listemizden fikir alabilirsiniz. İşte size Kur'an'da Geçen Kız Bebek İsimleri ve anlamları… Aden: Cennet bahçesi. Ahsen: Çok güzel, en güzel.
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
İşte detaylar. Lina Arapça kökenli isimler arasında bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri