Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Silikon ve mastik arasındaki başlıca genel farklar ise çoğunlukla silikon izolasyon yönteminde yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mastik ise dolgu ve izolasyon ürünü olarak tercih edilir. Aynı alanlarda ikisi de hemen hemen kullanılabilir. Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz.
Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar. Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir.
- Solventsizdir. - Çatlamaz,hacim kaybına uğramaz,yaşlanmaya ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdıır, - Antibakteriyaldir, küflenme ve sararma yapmaz.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Cam kazıyıcı, jilet gibi ucu keskin ürünler kullanarak kazımaya başlayın. Bu tehlikeli bir işlem olduğu için dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde izopropil alkol ya da silikon sökücüler kullanarak da daha kolay bir şekilde temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Mastiklerin kullanım alanları çok geniştir. Mastik temel olarak beton derz dolgu olarak, dilatasyon, metal ve cam doğrama, fayans, pvc gibi yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırılmasında kullanılır.
Gerekli durumlarda düz bir yüzey için zımparalama yapılabilir. Daha iyi bir yapışma elde etmek için zımparalama gerekmeyebilir, oluşacak yapışmanın bağ kuvvetini olumsuz etkileyebilir.
Akrilik mastik, temel olarak su bazlı akrilik reçinelerinden elde edilen sızdırmazlık malzemesidir. Doğrudan suya maruz kalacak yerlerde kullanıma uygun değildir.
Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir. Mastik çeşitlerinin yapısı sentetik ve su bazlı boyalarla kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Akvaryum silikonunun duşakabinde kullanımı önerilmez. Duşakabinde kullanım için Somafix Duşakabin Silikonu S331 ürünümüzü öneririz.
Beyaz çekomastik daha çok derz, duş, seramik, cam gibi yüzeylerde tercih edilirken siyah çekomastik daha çok dış cepheler için uygundur.
Dış cephe silikonu olarak bilinen ürünler binaların dış cephelerinde kullanılan hava şartlarına dayanıklı, yüksek mukavemetli silikon mastiklerdir. Bu yazımızda size dış cephe silikonlarının özelliklerinden bahsedeceğiz. Dış cephe silikonları kompozit derz silikonu olarak da bilinir.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Tek bileşenli bir yapıştırıcıdır. -40 °C ile +90 0C'ye dayanıklıdır. Elastikiyetini devamlı surette korur. UV ışınlarına ve yaşlanmaya dayanıklıdır. Poliüretan bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilebilir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Dayson Silikon Ne Kadar Sürede Kurur? 4 saatten başlayıp 8 saate kadar kuruyabilen silikon çeşitlerinin, bu süre içinde su ile temas etmeden kendi haline bırakılması gerekir. Kuruma sonrası genelde 12 veya 24 saat aralığında başka işlem yapılmaması en garanti yoldur.
Silikon Mastik 280 Ml-1 Koli (25 Adet)
Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam,anod alüminyum,ahşap,metal,polyester,beton. Dayson PU mastik, çeşitli endüstrilerde birleştirme ve yapıştırma amaçlı kullanılır. Uygulama: Yüzeylerde pas,toz ve yağ gibi malzemelerden arınmış olması gerekir.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur.
Hızla kür alan, elastik, düşük modüllü, boyanabilen, tek komponentli poliüretan dolgu malzemesidir. Ahşap, beton, alüminyum, plastik, seramik, metal, doğal ve suni taş vb. gibi birçok yüzeye su geçirmez şekilde yapışma sağlar.
Şeffaf olduğu için uygulandığı yüzeyin rengini veya görünümünü değiştirmez ve görünmez bir bağlantı sağlar. Dış etkenlere karşı dirençli olduklarından ; dış cephelerde, shingle çatılarda , pencere ve kapı kenarlarında, banyo ve mutfakta gibi alanlarda sıkça kullanılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri