Bir merdane veya kavanoz yardımıyla lahana yapraklarını ezin ki içindeki kükürt enzimi açığa çıksın. Sonrasında yaprakları memenize kapatın. Bu şekilde bir sonraki emzirmeye kadar kalabilirsiniz. Lahana hem memenizi iyileştirecek hem de soğuk uygulama yapmış olacak.
Mastit geliştiğinde soğuk kompres ödemi azaltıp, ağrıyı hafifletecektir. Halk arasında yaygın kullanılan lahana yapraklarının da benzer olarak işe yarayabileceği doğrudur.
Lahana yapraklarını soğuk suyla yıkayıp sap kısımlarını kesin. İkiye böldüğünüz yaprakları sütyeninizin içine destek yaparak göğüslerinizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yaprakların ısındığını hissettiğinizde yani ortalama 20 dakika beklettikten sonra yaprakları çıkartın.
dolgunluğunu azaltmada soğuk lahana yapraklarının uygulanmasından daha etkili olduğu sonucuna varılmıştır. (Süre belirtilmemiş) Soğutulmuş lahana yaprağı uygulaması, ağrı ve meme dolgunluğunun şiddetini azaltmada etkilidir.
Su torbası yardımıyla kompres yapabileceğiniz gibi, ılık bir duş almak da ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. 24 saat boyunca yeterli süt boşaltımı sağlanmasına rağmen; semptomlarda düzelme gerçekleşmezse ve meme ucunda belirgin bir çatlak varsa antibiyotik tedavisi başlanır.
İlgili 22 soru bulundu
Mastit olan memeye sıcak uygulama, masaj, süt veren anne ise ağrılara rağmen sık emzirme, cilt bütünlüğünü sağlamak üzere meme cildi temizliğinin sağlanması ve uygun nemlendiriciler ile cildin korunması, göğüs ağırlığını taşıyan pamuklu balenli sütyen kullanılan mastit olan memeye iyi gelir.
Mastit için memeye lahana sarmak
Diğer güzel bir yöntem de memeye lahana sarmak. Lahananın içindeki kükürt enzimi memedeki enfeksiyonlu dokuyu tedavi ediyor.
Lahana yapraklarını baş bölgenize sarın ve bir bere/şapkayla tutturun. Ağrının azaldığını hissettiğinizde yaprakları çıkartın.
DİZ AĞRILARINI GEÇİREN LAHANA TARİFİ
Lahana yaprağını ağrıyan bölgeye yapıştırın. Lahananın sıcaklığını dayanabileceğiniz sıcaklıkta ayarlayın. Ardından lahananın üzerini streçle sarın. Soğuyana kadar bekleyin.
Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.
Mastit; memede kızarıklığa, şişliğe, ağrıya neden olan inflamasyon (iltihaplanma) varlığıdır. Bu iltihaplanmaya enfeksiyon da eşlik edebilir. En sık emziren kadınlarda görülmekle birlikte emzirmeyen kadınlarda ve erkeklerde de görülebilir.
Emziren annelerin lahana çorbası diyetini uygulamaları sakıncalıdır. Anne sütünün kalitesini ve miktarını azaltan lahana çorbası diyeti yerine yeterli ve dengeli beslenerek sağlıklarını korumaları önerilmektedir.
Beyaz Lahananın Yapraklarında B Vitaminleri Saklı
B grubu vitaminler özellikle sinir sistemi için son derece faydalı. Aynı zamanda bağışıklık kuvvetlendirici özellikleri de var. 1 porsiyon kadar beyaz lahana yemeği ya da salatasını tükettiğinizde günlük B vitamini ihtiyacınızın yüzde 10'unu karşılayabilirsiniz.
Memedeki iltihap zemininde apse gelişmişse görüntüleme eşliğinde ya da cerrahi olarak boşaltmak gerekiyor. Zamanında müdahale edilemeyen vakalarda ciddi septik tablolar oluşabiliyor. Emziren anneler penisilinler, alerji varsa sefalosporin, klaritromisin, eritromisin benzeri antibiyotikler kullanabiliyor.
Meme enfeksiyonunun apseye neden olduğu durumlarda cerrahi işlem ile müdahale edilebilir. Lokal anestezik enjeksiyondan sonra doktor, bir iğne ve şırınga ile aspire ederek veya küçük bir kesi kullanarak apse boşaltılabilir. Nadir de olsa apsenin derin olması halinde ameliyathane de drenaj yapılabilir.
Hastaya genellikle streptokok ve Stafilokoklara etkili antibiyotikler başlanır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla bu tedavi desteklenmelidir. Kültür ve antibiyogram imkânı varsa bunun sonucuna göre de antibiyotik başlanabilir.
İbrahim Saraçoğlu 'ndan Lahana kürü: * 3-4 adet beyaz lahana yaprağı, kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilir. * Aç veya tok karnına Sabah bir su bardağı ve akşam bir su bardağı olmak üzere için. Bu işleme toplam 3 gün devam edin.
Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Lahana Kürü Kullanımı
Bir su bardağı sabahları ve bir su bardağı akşamları olmak üzere lahana kürü 3 gün boyunca içilir. Üç gün sonunda üç gün ara verilerek tekrar üç gün boyunca tüketilir. Toplam 21 gün olmak üzere bu şekilde uygulanır. Süreç sonunda gözle görülür bir biçimde selülitlerin giderildiği gözlemlenecektir.
Bu acılığı almak için çok kolay bir yöntem deneyebilirsiniz: Yıkadığınız Brüksel lahanasını, soğuk bir su içinde 20 dakika bekleterek acılığını alabilirsiniz. İsterseniz, su dolu bir kabın içinde buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Solumun yolunu rahatlatıcı etkisi ile lahana suyu boğazı yumuşatarak, boğaz enfeksiyonu ve bademciklerde oluşan iltihaplanmayı da temizler. Romatizma sorunlarına iyi gelir. İçeriğindeki A vitamini ile kemik yapısını güçlendirir ve romatizmal eklem ağrılarına da etki eder.
Bebekler genellikle enfeksiyon olan, mastitli memeyi emmek istemezler. Emziren anne de enfeksiyon olan memeyi emzirirken daha fazla rahatsızlık ve ağrı hisseder. Bu sebeple mastitli memeden genelde emzirilmez. Mastitli memeden emzirmemek, süt vermeyi kesmek ancak memede oluşan sütü de boşaltmak, sağmak gerekir.
Mastit Tedavisi
Eğer süt kanallarının tıkanması nedeniyle oluşmuşsa sütün emzirme ya da göğüs pompası aracılığıyla boşaltılması ilk tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar. Bu Bebeğin mastit olan memeyi emmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle bebeğin özellikle mastit olan memeyi emmesini sağlamak gerekir.
Granülomatöz Mastit Tedavi Edilmezse Ne olur? Kendiliğinden gerileyebilen bir hastalık da olabildiği için “bekle-gör” yaklaşımı tedavi verilmeyebilir. Ancak bu durumda bazı hastalarda tekrarlayan mastit atakları ve sonucunda memede ciddi şekil bozuklukları ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri