Su Bazlı, Rahatsız edici kokusu olmayan, su emme özelliği düşük, zamanla renk değişimi yapmayan, sararmayan, yüksek kapama ve iyi yapışma özelliğine sahip, silinebilen son kat mat iç cephe duvar boyasıdır.
Silikonlu boya, plastik boyadan daha kaliteli bir boyadır. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bu nedenle fiyatı daha fazladır. Bir leke olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz.
Su bazlı, Silikonlu, özel mat, silinebilir, rahatsız edici kokusu olmayan, zamanla renk değişimi yapmayan, sararmayan, mükemmel kapama ve iyi yapışma özelliğine sahip olan, uygulaması kolay yüksek kaliteli iç mekan duvar boyasıdır. Mükemmel silinebilme özelliği ve mükemmel matlık seviyesi ile üstün kaliteye sahiptir.
Mat boya, boyanacak yüzey için parlaklığı düşük sevide olan boyalara verilen isim olmaktadır. Mat boya, fazla ışıktan rahatsız olanların tercih edeceği gözleri yormayan bir boya olarak belirtilmektedir.
Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir? Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar. Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak günümüzde iç cephe boyası olarak kullanılan bütün boyalar, suyla seyreltilebilir ve dolayısıyla suyla koyuluğu azaltılabilir. 10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir.
Mat duvar boyaları genellikle yatak odası, oturma odası, yemek odası ve tavanlar için uygun bir seçenektir. Ayrıca dar ve gün ışığının fazla olmadığı alanlarda rahatlıkla kullanabilirsin. Sadece çok fazla parlaklık seviyesi olmadığından dolayı dayanıklılık seviyesi diğer boyalara oranla daha az ve bakımı daha zordur.
Mat boyalar, doğru uygulandıklarında ve kaliteli boyalar tercih edildiğinde kusurları kapatma konusunda en iyi boya çeşitlerinin başında gelir. Mat boyalar duvarlardaki kusurları kapatmanın yanı sıra, ışığı yansıtmaz. Mat boyaların ışığı yansıtmaması sayesinde de yüzey kusurların görünmesi daha zordur.
Mat boyalar üreticiye bağlı olarak, en düşük parlaklığa sahiptir. Duvarlardaki küçük kusurları örtmek için idealdir, ancak daha yüksek parlaklık seviyesine sahip boyalardan daha az dayanıklı ve bakımı daha zordur. Ayrıca, mat boyalar boyama hatalarını daha az görünür hale getirir.
Uygulama Açıklaması
Silikonlu Mat min. 2 kat halinde rulo ile uygulanır. Uygulamada rulo hareketlerinin tek yöne doğru olmasına dikkat edilmelidir. Uygulama katları arasında yaz ve kış farkına göre 2-4 saat beklenmelidir. Kestirmelerde bindirme yapılmamasına özen gösterilmelidir.
Farklı boya tipleri farklı sonuçlar doğurur.
Mat boya pürüzleri çok daha iyi kapatır fakat darbelere karşı parlak boyadan daha dayanıksızdır. Yarı parlak boyalar bu durumda sizin için daha uygun bir seçim olabilir.
Özellikle su kaydırma ve su geçirmeme özelliği ile silikonlu boyalar mükemmel bir dış cephe boyasıdır.
Su bazlı, akrilik kopolimer esaslı, silikon katkılı, ipeksi mat dokusunda dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası su kaldırır yapıda ve yüksek örtücülüğünün yanı sıra silinebilme özelliği sahip bir boyadır.
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor. Son kat cephe boyası olarak kullanılan ürün, ipeksi mat bir dokuya sahip. Yüksek örtücülüğü sayesinde alt katmanda bulunan eski boya ve kiri mükemmel şekilde kapatıyor. Ayrıca uygulandığı yüzey ile bütünleşiyor.
Kullanacağınız boya su bazlı bir boya ise su ile, sentetik bir boya ise tiner ile inceltilmelidir. Bazı boyalarda ise inceltme önerilmemektedir.
Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir. Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir.
Silikonlu mat boya çeşitlerinin metal yüzeylerde de kullanıldığını görürüz. Çünkü metal yüzeylerin boyanması için oldukça idealdir. Parmaklık ve kapı gibi yüzeylerde kullanıldığında metalin paslanmasını önleyebilir. Son olarak en çok kullanıldığı yüzeylerden biri de ahşap yüzeylerdir.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Yarım kova suya dört damla bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın. Bu karışıma süngeri batırın ve sıkın (silerken duvardan suların damlamasını istemezsiniz.) Kirlendikçe ara sıra durulayıp duvarı bununla silin.
eğer mat boya için parlatmayan özel bir vernik varsa onu kullanabilirsin. tabi asıl boyadan önce 1 kat astar şart. boyada 2-3 kat olabilir. yada boyamayı göze alamıyorsan reklamcılardan mat siyah folyo alıp kaplayabilirsin, çok pratik olur.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
Akrilik reçine esaslı, çift kompenentli, reaksiyon kurumalı ve alifatik isosiyanat sertleştiricisi ile kürlenen, uv dayanımı yüksek, kimyasal dayanımı olan mat sonkat boyadır. UYGULAMA ALANI : Özellikle atmosfere açık alanlarda, uv dayanımı istenen ahşap ve metal yüzeylerin korunması için geliştirilmiştir.
UYGULAMA ALANI : Binaların iç kısımlarında her türlü duvar yüzeylerde kullanılır. YENİ YÜZEY İÇİN : Hazır veya toz macunlar ile düzgünleştirilmiş yüzeylere Makboy Plastik Astar Boya uygulanır.
Tam silinebilir bir boyadır, çizilme ve darbelere karşı dayanıklıdır. Silikonlu yapısı sayesinde normal boyalara göre daha az kirlenir ve kolay temizlenir. Su buharı geçirgenliği yüksek olduğundan uygulandığı yüzeylerin nefes almasını sağlar. Kokusuz, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir üründür.
Mat boyalar, doğru uygulandıklarında ve kaliteli boyalar tercih edildiğinde kusurları kapatma konusunda en iyi boya çeşitlerinin başında gelir. Mat boyalar duvarlardaki kusurları kapatmanın yanı sıra, ışığı yansıtmaz. Mat boyaların ışığı yansıtmaması sayesinde de yüzey kusurların görünmesi daha zordur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri