Mavi kart sahibi olan kişiler, Türk vatandaşlığı kazanmak için gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde, Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirler. Mavi Kart Ne Kadar Sürede Çıkar? Mavi kart başvurusu, ortalama 6 ay içinde sonuçlanır.
Mavi Kart'ın herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. 20- Mavi Kart sahibi olmama rağmen, bazı kurumlara gittiğimde nüfus kaydımın kapalı olmasından dolayı işlem yaptıramamaktayım. Bunun sebebi nedir?
Yeni kartı çıkardığımız da en az 10 gün içerisinde gelecektir.
Dışişleri Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; “Temassız çipli yeni tip Mavi Kart başvurularını bugün (10 Mayıs 2023) itibarıyla Dış Temsilciliklerimiz aracılığıyla da almaya başladık. Hayırlı olsun” denildi.
Mavi Kart yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise ilçe nüfus müdürlüklerince düzenlenir. Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur.
İlgili 41 soru bulundu
Tam mavi kart (aylık) 1177 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 212 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra kurum tarafından PTT'ye teslim edilen kartınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir.
İstanbul genelindeki biletmatiklerden temin edilebilir.
3. Mavi Kartlı Kişinin Çocuklarının Yeniden Türk Vatandaşlığını Kazanması Mavi kartlı kişilerin, vatandaşlığın kaybı sırasında ergin olmayan çocukları, mevzuatta düzenlenen şartların varlığı halinde, ana babalarıyla birlikte Türk vatandaşlığından çıkabilmektedir.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Fotoğraf ya da farklı bir adımda sorun çıkması halinde başvurunuzu güncellemeniz gerekmektedir. 6. Online başvurunuzu tamamlamanız durumunda en geç 2 iş günü içinde İstanbulkartınız üretilerek PTT Kargoya verilir. Kartınız PTT aracılığı ile başvuru esnasında belirttiğiniz adrese teslim edilmektedir.
Kartınızın durumunu üyelik sayfanızdan giriş yaparak takip edebilirsiniz. Kartınızın belirlediğiniz adrese teslimini talep ettiyseniz PTT Kargo aracılığıyla kartınız 2 iş günü içinde size iletilecektir.
Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.
Mavi karta ilişkin masraflar Değerli Kağıtlar Kanunu'nda yer almaktadır. Bu nedenle de mavi kart ücreti her ay yeniden belirlenmektedir. Mavi karta ilişkin ücreti belirleyecek olan Maliye Bakanlığı'dır. Buna dair 2023 yılı mavi kart ücreti 83 TL'dir.
Aylık Mavi kart önce 200 basıma ve daha sonra 180 basıma indirilmiştir. Öğrenci Mavi kartı 200 basım ile sınırlandırılmıştır.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler.
Mavi karta sahip olmanın en büyük avantajı Türk vatandaşlarının sahip olduğu bütün haklara mavi kartlılarında sahip olmasıdır. Mavi karta sahip olan kişiler Türkiye'de kamu görevleri dışında her işte, hiçbir izne gerek olmadan çalışabilirler.
Bazı kurum personellerine, aylık 100 biniş hakkı veren ödeme kartıdır. Kurumsal mavi kart sahibi olabilmek için, ilk olarak mavi kart edinilmelidir. Kullanıcılar mavi kartlarını kurumlarında ücretsiz karta dönüştürmeli ve her ay kartlarına 100 biniş hakkı kurumlarınca tanınmalıdır.
Sitemizden yapacağınız peşin alışverişlerde tüm yurt içi bankaların kredi kartlarını kullanabilirsiniz. Taksitli alışverişlerde ise World,Bonus,Maximum, Axess, CardFinans, Paraf ve Ziraat Bankası taksit programlarına dahil olan tüm kredi kartlarınız ile siparişlerinizi vade farksız 3 taksite böldürebilirsiniz.
Mavi Kart Nasıl Alınır? İstanbul Mavi Kart (abonman) almak için, nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekli. Bu belgelerle size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek kartınızı alabilirsiniz.
AYLIK AKBİL (ABONMAN) NE KADAR 2023? İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51.52 zam yapıldı. Bu zamla beraber tam (aylık akbil) abonman ücreti 777 liradan 1177 liraya yükseldi.
Yüzde 51'lik zam sonrası toplu ulaşımda tam bilet tek basım ücreti 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci basım ücreti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri