1 litre suyu kaynatıp ocaktan indirmeden 1 bağ maydanozun saplarını kaynayan suya ekleyin. Saplarla beraber 3-5 dk daha kaynatıp içmek için bardaklara dökün. Dilerseniz içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çayı birkaç gün düzenli olarak içtiğinizde ödemden kurtulur şişkinliklerinizi atarsınız.
Kemiklerdeki ve eklemlerdeki ağrılara da iyi gelmektedir. Kalp ve damar sağlığını korur, kalp krizi riskini azaltır. Maydanoz sapı çayı kaynatılarak içildiğinde vücuttaki antioksidanları atarak vücudu temizler ve vücudu iltihaplardan arındırır.
Kahvaltıdan yaklaşık 40 dakika sonra akşam yemeklerinden ise 2 saat sonra içilmesi gerekir. Ayrıca maydanoz suyunu hazırladıktan hemen sonra içmek önemlidir. Bekletildiğinde içindeki vitaminleri azalan sebze suyu, hazırlanır hazırlanmaz tüketildiğinde daha etkili olacaktır.
Maydanoz suyu günde 1 bardak içilmelidir. Çünkü her faydalı besinde olduğu gibi maydanoz suyunun da fazla tüketilmesi böbreklere, kan akışına ve kan şekerine ciddi zararlar verebilir.
Çok kolay hazırlanabilen maydanoz sapı suyu tıpkı bitki çayı demler gibi hazırlanmaktadır. Yarın litre su ocakta kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve sonrasında maydanoz sapları eklenir. Bu şekilde su soğuyuncaya kadar bekletilir ve günde 1 bardak tüketilir.
İlgili 22 soru bulundu
Maydanoz Çayı Faydaları
Üzerine kaynamış 200 ml su ilave edilir ve fincanın üzeri kapatılır. Bu şekilde ortalama 5 dk demlenen maydanoz çayı içerisindeki maydanozlar süzülerek tüketilir.
Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blendere atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blenderden geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir.
Eğer 15 gün boyunca kür uygulayıp birkaç gün mola verip yeniden 15 günlük uygulama yaparsanız; geçen 1 ay içinde vücudunuzdaki değişimi fark edebilirsiniz. Özellikle de zayıflamak için uygulanan maydanoz ve limon kürünün etkilerini dikkatli davrandığınızda 10. günden itibaren görebilirsiniz.
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı yardımcı: Maydanozun idrar söktürücü özelliği, idrar yollarındaki bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir ve idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesine katkı sağlayabilir.
Maydanoz sapı, lif açısından zengindir, bu da sindirim sağlığını destekler ve kabızlığı önleyebilir. Ayrıca maydanoz sapı, C vitamini ve diğer mineraller açısından da zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücutta serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir.
İçeriğinde bulunan antioksidanlar, vücutta bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Maydanoz suyu cilt sağlığı için de tercih edilmektedir. Sivilce ve akne oluşumunu önler. Rahim iltihaplarının dışarı atılmasını sağlayan maydanoz suyu aynı zamanda bir regl söktürücüdür.
Maydanoz ile yapılan kürlerin en yaygını maydanozun suyu ile yapılandır. Bir bağ maydanoz güzelce yıkanır, ince ince doğranır ve 4 bardak suda kaynatılır. Ilıyıncaya kadar demlenir ve gün içinde tüketilir. Her gün bu küre devam edilirse yine çok iyi sonuçlar elde edilebilir.
maydanozları sapları ile birlikte biraz küçültüyoruz yarım limon ve 1 bardak su ekleyip blenderdan geçiriyoruz ve afiyetle içiyoruz. ayrıca tadı da hiç öyle kötü değil özellikle maydanoz seviyorsanız hiç zorlanmayip keyifle içiyorsunuz.
Saplarını 10 dak. Sirkeli suda bekletilir, sonra iyice kurutalım ve küçük küçük kıyalım. Onları da buzluk poşetine koyulur ve buzluğa atılır. Pişirilen yemeklere ve çorbalara arzuya göre katılır.
Maydanoz Kürü Uygulanışı: Yukarıda olduğu gibi elde ettiğiniz maydanoz suyu sabahları kahvaltıdan 15 dk önce aç karnına içilir. Bu düzenli olarak ara vermeden 15 gün boyunca uygulanır. Dilerseniz 15 gün sonunda 5 gün ara vererek tekrar aralıksız 15 gün uygulayabilirsiniz.
Bu da yine aynı şekilde yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir. Bu iki kürü de aç karna maydanoz suyu içmenin faydaları arasında sayabiliriz. Aç karna maydanoz suyu içerek vücutta biriken ödemi uzaklaştırabilir ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olup hazımsızlık sorununu giderebilirsiniz.
Maydanoz kürü yaparken bazı durumlara dikkat etmek gerekir. Maydanoz kürü zararları arasında alerjik cilt reaksiyonları bulunur. Çok miktarda tüketildiğinde anemi (kansızlık), karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir. Maydanoz kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir.
1 su bardağı suyu bir tencereye alın ve maydanozları ekleyin. Maydanozları düşük ateşte suya ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Kaynatma işlemi bittikten sonra ocağı kapatın ve suyu ılımaya bırakın. Ilıyan maydanoz suyunu süzün ve elde ettiğiniz sıvıyı içmeye hazır hale getirin.
Maydanoz detoksunun içerisine eklenen salatalık ve limon gibi besinler de yüksek C vitamini ve folat kaynağıdır. Maydanoz detoksunun içine eklenen limon, tokluk hissi verir ve kalori alımını azaltarak kilo vermeye yardımcı olur. Cilde iyi gelir.
1 litre suyu kaynatıp ocaktan indirmeden 1 bağ maydanozun saplarını kaynayan suya ekleyin. Saplarla beraber 3-5 dk daha kaynatıp içmek için bardaklara dökün. Dilerseniz içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çayı birkaç gün düzenli olarak içtiğinizde ödemden kurtulur şişkinliklerinizi atarsınız.
Bol sıvı, özellikle su için. Su içmek idrarınızı seyreltmeye yardımcı olur ve daha sık idrara çıkmanızı sağlayarak bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar yolunuzdan temizler. Cinsel ilişkiden hemen sonra mesanenizi boşaltın. Ayrıca, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için bir bardak su için.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Sabahları maydanoz suyunu cildinize maske gibi sürerek 15 dakika bekletebilirsiniz. Maydanoz suyu beta karoten ve A vitamini içeriği ile ciltteki elastikiyeti artırır. Cildinizde yaralar varsa iyileşme sürecini hızlandırır. Maydanoz suyunu göz çevresindeki morluklara karşı da deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri