MEB Halk Eğitim Merkezleri veya (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerinden ulaşabilirsiniz.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
MEB Onaylı Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Sertifikası almak için derslere devamlı katılmak önemlidir. Derslere düzenli, devamlı katılan kişiler sınava girmek üzere hak sahibi olurlar. Sınavdan geçer not alarak başarılı olan kişiler, artık MEB Onaylı Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Sertifikası alabilirler.
“0-36 aylık çocuk bakımı”nı kapsayan bir eğitim aldığını MEB, İŞKUR, MYK veya ÜNİVERSİTELERDEN ONAYLI SERTİFİKAYLA belgelendirmesi ya da lise veya üniversitelerin ilgili bölümünden diplomayla belgelendirmesi gerekmektedir. (Bu şartları taşımak koşuluyla uzaktan eğitimler de geçerlidir.)
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Bakanlıkça onaylanan programlar onay tarihinden itibaren 7 yıl geçerlidir hükmü yürürlükten kaldırılmış olup Genel Müdürlükçe her yıl yapılacak değerlendirme sonucuna göre kaldırılmasına karar verilen programlar Genel Müdürlük internet sayfasında yayınlanarak 6 ay sonra yürürlükten kaldırılacaktır.
e-Devlet Kapısı'nın kullanılabilirlik ve erişilebilirlik açısından yeterliliği, ilk defa 12.03.2014 tarihinde Türk Standardları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Komisyonu tarafından onaylanmış ve e-Devlet Kapısı ISO 9241-151 ve ISO/IEC 40500 sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
MEB Halk Eğitim Merkezleri veya (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerinden ulaşabilirsiniz.
Başvuru koşulları nelerdir, başvurumuzu nereye yapabiliriz? 0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veren bir kursu başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. İŞKUR Kayıt Belgesi almalısınız (e-devlet aracılığıyla alabilirsiniz).
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
toplam 305 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler.
Yaşlı ve hasta bakımı sertifikası eğitimi online ya da yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleşmektedir. Ancak pandemi süreci ile birlikte birçok kurum çevrimiçi eğitim vermeye ve sınavları çevrimiçi yapmaya başladı. Eğitim ve sınav sonuçlarının ardından sertifikalar e devlet üzerinden onaylanarak süreç tamamlanmaktadır.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Sertifika Almak İçin Nasıl Başvurulur: MEB'in resmi web sitesini ziyaret ederek ücretsiz sertifika programları hakkında bilgi alabilirsiniz. Başvuru koşullarını ve gerekliliklerini dikkatlice okuyun ve başvuru sürecini takip edin. İstenilen belgeleri tamamlayarak başvurunuzu yapın ve belirlenen süreleri takip edin.
Nelerdir ? MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından onaylanan ücretsiz sertifika programları, bireylerin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlayan önemli bir kaynaktır.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Çocuk Bakıcısı / Dadı maaş beklentisi aylık ortalama 25.700 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 23.100 TL ile 27.500 TL arasında değişmektedir.
Çocuk bakıcısı nasıl olunur sorusuna, kurslardan eğitim alarak cevabı verilebilir. Çocukların bakımını gerçekleştirmek için özellikle bir eğitim almaya gerek yoktur. Yine de çocuklara bakmak için gerekli becerileri kazanmak adına kurslara katılmak mümkündür.
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Yazımızda bahsettiğimiz gibi seçeceğiniz kriterlere göre bakıcı ücreti değişkenlik gösterse de yaklaşık olarak, Türk bakıcılar yatılı olarak 3000-3500 TL. ve SGK şeklinde talep etmektedirler. Tercihiniz gündüzlü bir bakıcı ise, 2000-2500 TL. ve yol parası ödemeniz gerekmektedir.
e-Devlet üzerinden sorgulanan sertifikalar almak için kişinin önce sertifikalı eğitim programlarına kayıt olması gerekmektedir. e-Devlet onaylı sertifika almak isteyen kişiler, eğitim sürecini başarıyla tamamladıkları ve gerekli sınavı geçtikleri takdirde e-Devlet sisteminde görüntülenen sertifikalarını alabilirler.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri