5. Ortak sınava katılmayan öğrencilerin durumu ne olacaktır? Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/ sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim / Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği doğrultusunda e-okul sistemine “G” (girmedi) olarak işlenir.
Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları yapılacak. Ülke ve il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavların mazeret sınavı tarihleri milli eğitim müdürlüklerince ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından e-Okul'a girilecek. Ortak sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yürütülecek.
Evet, her sınav sonrasında sınav analizi yapılarak öğrenci, sınıf ve okul genelinde ortak öğrenme eksikliği veya öğrenme eksikliği ve yanlış öğrenme varsa bunların telafi edilmesi amacıyla öğrencilere geri bildirim verilecektir.
Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi'nde "Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılır." hükmü bulunmaktadır.
Evet, Ortak Sınavlar karne notunu etkileyecek. Ortak sınavlar diğer sınavlarla birlikte değerlendirilip ortalamaya dahil edilecektir.
İlgili 26 soru bulundu
Ortak sınavlar; il genelinde öğrencilerin akademik başarı düzeylerini öğretim programlarındaki kazanımlara dayalı bilimsel süreçlerden geçirilmiş testlerle ölçmek ve öğrenme eksikliklerini tespit ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilere nitelikli dönüt vermek amacıyla yapılmaktadır.
Ortak yazılı sınavların öğretmenler tarafından uygulanan sınavlardan tek farkı soru ve cevap anahtarlarının merkezden hazırlanacak olmasıdır. Bu bağlamda zorluk derecesi öğretmenler tarafından yapılan sınavlar gibi olacaktır.
15. Ortak sınav puanları e-okula girilecek mi? Ortak sınavda alınan puan 9.sınıf Matematik dersi 2.dönem 1. sınav puanı olarak ders öğretmeni tarafından yönetmelikte belirtilen sürede e-okul sistemine girilecektir.
Sınav sonuçlarını sisteme kim girecek? Sınav sonuçları e okula öğretmenler tarafından girilecek.
Bunun için öğrencinin velisinin, sınava katılmama gerekçesini sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Mazeret sınavı, ortak yazılı sınavın uygulanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirilecek.
Bu sınav sistemi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla ilk kez uygulanmaya başlamıştır. Ortak sınavlar, ülke genelinde aynı tarihte ve aynı sorularla uygulanmaktadır. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik başarılarını ölçmek ve değerlendirmek amacıyla yapılmaktadır.
Okullarda 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğretmenler tarafından yapılacak sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır. Ülke, il ve ilçe geneli ortak sınavlar çoktan seçmeli sorulardan oluşabileceği gibi bu sınavlarda açık uçlu sorulara da yer verilebilecektir.
Gerekli alt yapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecektir. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.
Sınav haftasında okullarda ders işlenmeye devam edecek. Okullarda öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde oluşturulacak. Hiçbir şekilde bu sınavlarda çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme gibi sorular kullanılmayacak." diye konuştu.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “Sınav yönetmelikleri ilköğretim ve ortaöğretim çizelgelerinin dahilinde. Özel okullar da zaten aynı müfredatı uygulamak durumunda. Dolayısıyla ortak sınav kararı bütün okullarımızı kapsıyor” dedi.
Bu yıla özgü olarak, ortak sınavlar çoktan seçmeli (test usulü) olacak. Diğer sınavlar açık uçlu ve klasik olacaktır.
İşte MEB 1. dönem ortak sınav takvimi... MEB 1. dönem ortak sınavlar 30 Ekim'de uygulanmaya başladı. Ortak sınavlarda öğrenciler her sınıf grubundan sınavlara aynı anda katılacak. Sonuçlar da e-Okul VBS üzerinden görüntülenebilecek.
MEB ortak sınav tarihlerini duyurdu. Ortaokul 6.sınıf ve lise 9. sınıflar ortak sınavlara girecek. İşte 2023 ortak sınav tarihleri ve sınav konuları.
ORTAK SINAV HANGİ SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ? Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıfların "Türk dili ve edebiyatı" ve "matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavlarını "ülke genelinde ortak sınav" olarak düzenleme kararı aldı.
ORTAK SINAVLAR TEST Mİ OLACAK KLASİK Mİ? Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacak. Gerekli altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek.
genelde lisede yapılan, eş düzeydeki tüm sınıflara aynı soruların sorulduğu ve sınıfların karşılaştırıldığı sınavlar.
1-) Ortak sınavlara zorunlu olarak katılan öğrenciler zaten Ders Notu Girişi ekranında listelenmektedir. 2-) Ortak sınavlara isteğe bağlı katılan öğrencilerin de listelenmesi için Kurum İşlemleri > Not İşlemleri > Ortak Sınav Öğrenci Girişi ekranında işaretlenmesi gereklidir.
Genel Müdür Bülbül, ülke geneli ortak yazılı sınav sorularının nasıl hazırlandığına ilişkin soru üzerine, şu bilgileri paylaştı: "Bakanlıkça ülke genelinde ortak yapılacak yazılı sınav soruları Genel Müdürlüğümüzde görevli alan uzmanlarınca hazırlanmaktadır.
Yazıda, ortak sınavlara ilişkin, "2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıldan itibaren başlatılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri