Sağa ve sola mecburi yön anlamı : Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Araçlar sağa veya sola mecburi olarak, gitmesi gerekir Açık veya kapalı tüm otoparklar içerisinde de kullanılmaktadır.
Sağa Mecburi Yön Levhası Nedir TT-35a: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Araçlar sağa mecburi olarak, gitmesi gerekir. Trafik tanzim işaretleri, sürücü ve yayalara uymaları gereken mecburiyet, kısıtlama ve yasaklamaları bildiren işaretlerdir.
Sağa Mecburi Yön Levhası TT-35a: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.
Sağa Ve Sola Mecburi Yön Levhası TT-35f: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa ve Sola Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Yol ver işareti (TT-1); karayolu taşımacılığında, farklı yollardan gelen araçların yol kesişiminde veya yaklaşımında yol vermesi gerektiğini ve bunun için gerekirse durmaya hazır olmasını ifade eder. Başka bir aracın geçmesine izin vermek için duran veya yavaşlayan bir sürücü o araca yol vermiş olur.
İlgili 32 soru bulundu
Tehlike uyarı işaretleri çoğunlukla "üçgen" olarak gösterilir. Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Tek Yönlü Yol İşareti: Yolun ok yönünde tek yönlü olduğunu bildirir. Tek Yönlü Yol Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Hız Sınırlaması Sonu Levhası TT-33, daha önce uygulanmış olan hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir. Bu levhadan sonra yolun durumuna uygun yasal hız limitinin geçerli olduğu anlaşılır.
Doç. Dr. Bezgin, "Örneğin, saatte 50 kilometre hızla giden bir araç, saniyede yaklaşık 14 metre mesafe kat ediyor demektir.
İleri Ve Sağa Mecburi Yön Levhası TT-35d: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. İleri ve Sağa Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır. Dolayısıyla bu yola girmek yasak demektir.
Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik İşaretleme Standartları 2020 kitapçığında yer alan ifadeye göre bu işarete kontrol kesim levhası deniliyor. Olası bir acil durum anında bu tabeladaki bilgileri paylaşarak olayın meydana geldiği konuma yardım çağırmak mümkün.
Kırmızı renkte çerçevelenmiş bu yuvarlak levhalar, içerisinde kullanılan simgenin o yolu kullanamayacağını söylüyor. Bu simge; bir yaya, traktör, otobüs, bisiklet veya kamyon olabilir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
(T-8) KAYGAN YOL: Bu trafik işaret levhası, yol yüzeyinin kaygan olduğu hakkında uyarıda bulunur ve sürücülerin fren yapmamaları, hızlanmamaları ve ani manevralar yapmamaları gerektiğini bildirir.
Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası T-22d, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
İki devamlı yol çizgisi: İki devamlı yol çizgisinin yan yana bulunması trafiğin çift yönlü aktığına ve her iki şeritte bulunan araçların da şerit değiştiremeyeceğine işaret ediyor.
Anayol; trafiğe açık olan yolların birleştiği ve ilk geçiş hakkının olduğu yoldur. Fakat ana yol her daim trafiğin en yoğun olduğu yol değildir. Bazen yan yollarda ve bağlantı yollarında ana yoldan daha fazla trafik olabilir. Tali yollar; ana yollara açılan ve trafiğin daha az yoğun olduğu yollardır.
Araçları yolun en sağından sürmek, 2. Yol çok şeritli ise hızının gerektiği şeritten sürmek, 3. İki yönlü dört ve daha çok şeritli yollarda motorsiklet minibüs, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları sürenler sağ şeridi kullanmak zorundadırlar.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Üçgen içinde bahçe çitine benzeyen simge. Bu trafik işaretinin anlamı İleride bariyerli hemzemin (demiryolu) geçidinin olduğunu gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri