Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memur istemediği yerde çalıştırılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memur istemediği yerde çalıştırılabilir mi?

Memurların kurumlar arasında geçici olarak görevlendirmesi hususu 657 sayılı Kanunda düzenlenmiştir. Kanuna göre, isteği üzerine veya isteğine bakılmaksızın memur başka bir kurumda geçici olarak görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?

Kamu hizmetinin yürütülmesinde, memurun bir başka yerde geçici görevle görevlendirilmesi, olağan bir yöntem olmayıp, kamu yararı ve hizmet gerekleri açısından zorunluluk bulunması halinde istisnai olarak başvurulabilecek bir müessesedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Memur istediği yere atanabilir mi?

''Sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretlerinin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Personel istemediği yerde çalıştırılabilir mi?

İş Kanunu'nun 22/2 nci maddesinde, çalışma koşullarının tarafların karşılıklı rızasıyla değiştirilebilmesi her zaman mümkündür. Ancak çalışma koşullarında değişiklik konusunda çalışanın rızasının yazılı alınması yasa gereğidir. Aynı zamanda işverence değişiklik teklifinin de yazılı olarak yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Zorla görevlendirme yapılabilir mi?

Memurun İsteği Dışında Geçici Görevlendirilmesi

Fakat bazı durumlarda hem memurun isteği ile hem de idarenin görev ihtiyaçları doğrultusunda zorunlu hallerde memurun geçici olarak başka bir bölümde görevlendirilmesi mümkün olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur mesaisini aksatmadan özel bir kuruluşta çalışabilir mi?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?

Geçici Görevlendirmeye İtiraz

Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Memur görevlendirme isteyebilir mi?

Madde 4- Memur : a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması, b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması, hallerinde geçici olarak görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: thder.org.tr

Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için mutlaka çalışan olarak sizin rızanızın alınmış olması gerekir. Görev değişikliğini kabul etmemeniz halinde görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı dönüş yaparak görevi kabul etmediğinizi iletmeniz gerekmektedir. Bu halde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

İşçi hangi durumlarda görev tanımı dışında çalıştırılabilir?

Ayrıca, işveren yönetim hakkı kapsamında acil ve arizi durumlarda işçiye görev tanımı dışında işler yaptırabilir. Örneğin; yangın, sel, çığ, deprem gibi doğal afetler sebebiyle işyerinde birtakım önleyici tedbirlerin alınması sırasında işçinin görev tanımı dışında çalıştırılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Memur işçiden emir alır mı?

Buna ilave olarak, yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri gereğince, işçi ve sözleşmeli personelin kadroya dayalı olarak çalışan devlet memurları hakkında sicil raporu düzenleyemezler ve devlet memurlarının amiri olarak görev yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artuklu.edu.tr

1 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?

Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Kadrolu memur tayin hakkı kaç yıl?

Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tayini çıkan memur gitmezse ne olur?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur en fazla kaç ay geçici görevlendirilir?

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir. e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Resen görevlendirme kaç ay?

önceden duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli geçici olarak görevlendirebileceği gibi ihtiyaç hâlinde re'sen de görevlendirebilir. Re'sen yapılan geçici görevlendirme süresi bir mali yılda iki ayı geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Görev tanımı zorunlu mu?

Görev tanımlarıyla ilgili dokümanların hazırlanması, çalışanlara deklare edilmesi ve muhafaza edilmesi kanunen zorunludur. Bu nedenle kurumların hepsinde görev tanımları bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Görev tanımı değiştirilebilir mi?

Ancak burada işçinin görev tanımı dışında çalıştırılması şartlarına kısaca şu şekilde değinebiliriz: İşçinin görev tanımının değiştirilmesi ile ilgili işçiye yazılı bildirimde bulunulmak zorundadır. Bunun üzerine 6 iş günü içerisinde işçi görev tanımında yapılacak değişikliği yazılı olarak kabul etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Bir işçi her işi yapmak zorunda mı?

İşçi, sözleşmesinde olmayan görevi yapmak zorunda değil | Ekmek ve Gül. İşçi, iş sözleşmesi ile belirlenen ve mesleğinin gereği işleri yapmakla yükümlüdür. İşçi, iş sözleşmesinde yer almayan işleri yapmayı reddedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Görev değişikliği kabul etmeyen işçi ihbar tazminatı alabilir mi?

Yargıtay 9.Hukuk Dairesi 2007/16050 E. 2008/9181 K. Sayılı Kararı; “Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiyi eski işyerine almamak işverenin haksız feshi olarak kabul edilmelidir. Bu durumda işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Işten çıkış kodu 22 ne demek?

22 Kodu İle İşten Çıkarma & Fesih

SGK 22 çıkış kodu ile fesih yapıyorsanız İş Kanunu'nun sözleşmenin feshinde usul "4857 sayılı” Madde 22 – İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meyer.com.tr

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

İşverenin iş sözleşmesinin şartlarında esaslı şekilde yapılan değişikliği (örneğin ücretin düşürülmesi, işyerinin değiştirilmesi gibi) kabul etmeyen işçinin iş sözleşmesini işveren feshederse, bu durumda işçi kıdem tazminatına hak kazanacaktır. Bu şekilde yapılan fesihte işçi ayrıca işsizlik ödeneğini de alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Kadroya geçen memur geçici görevlendirilebilir mi?

İdari Personel

Hâkim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar hariç olmak üzere, statülerine bakılmaksızın bir kadro veya pozisyona dayalı olarak kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilenler, kurumlarının muvafakatiyle bir yılı geçmemek üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.alanya.edu.tr

Geçici görevlendirmeyi kim onaylar?

(3) Bu maddede düzenlenen usule uygun olmak kaydıyla geçici görevlendirme süresi uzatılabilir. MADDE 8- (1) Geçici görevlendirmeye ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda bakan, diğer kurumlarda en üst yöneticilerin onayıyla tekemmül eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur geçici görevlendirme ne kadar sürer?

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir. e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr
Önceki makale
Özel ağ ne demek?
Sonraki makale
Önce kalp Masajımı suni solunum mu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT