Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.
Bebeklere Mercimek Çorbası Ne Zaman Verilir ?. Bebeklere mercimek çorbası 8 – 9. Aydan sonra verilebilir.
Malzemeler küçük bir tencereye alınır ve mercimek iyice pişene kadar pişirilir. Mercimek piştikten sonra mikserle püre haline getirilir, üzerine de zeytinyağı eklenip bebişlere ılık olarak verilir. Yalnız tamamen pürüzsüz yapmanızı önermem biraz içerisinde taneli olsun ki yavaştan çiğnemeyi alışsın minikler.
Kırmızı mercimek, özellikle de emziren anne ve bebeklerde şiddetli bir gaz sancısı ve şişkinliğe neden olabilir. Bu nedenle de mercimeği daha geceden soğuk suda bekletip, ertesi gün kullanmanız fitat seviyesini önemli ölçüde azaltıp mercimeğin gaz yapma özelliğinin giderilmesine de yardımcı olur.
İlgili 32 soru bulundu
Gaz yapmayan çorba türleri arasında yoğurt çorbası, şehriye çorbası ve sebze çorbası öne çıkar.
10) Yoğurt Çorbası
Ancak yoğurt çorbası halinde bebeklere yemek hazırlandığında gaz yapma riski ortadan kalkar. Yoğurt çorbası içen bebeklerin gelişimi sağlıklı şekilde ilerler ve sindirim sistemi kuvvetlenir. Gaz yapmayacak bir çorba arıyorum diyen ebeveynler öğünlerine yoğurtlu çorbaları güvenle ekleyebilir.
Mercimekle beraber tenceremize alalım. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişmeye bırakalım. Mercimekler piştiğinde içine zeytinyağını da ekleyip blendırdan geçirelim. Bebişlere afiyet olsun.
Bebeğin 8 aylık olduğunda beslenme listesine artık mercimeği dahil edebilirsin. İlk başta, pek çok anneyi endişelendiren mercimeğin bebeğinde gaz yapması.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir. Hazırlanan yiyecekler tuzlu ve baharatlı olmamalı iyice ezilmelidir.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Patates, kabak, havuç veya pirinç gibi besinler genellikle 5 aylık bebeklerin çorbalarının yapımında kullanılmaktadır. Hem sağlıklı hem de doyurucu olduğu için anneler genellikle bu ay grubundaki bebeklere çorba veya sebze püresi vermeyi tercih ederler. Yapılışı: Pirinci ve tüm sebzeleri dilimleyip bir tencereye koyun.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
En özel ve sağlıklı bakliyat ürünlerinden biri olarak mercimek çorbası öne çıkar. Sofraların vazgeçilmezi olan bu lezzetli çorba çeşidi aynı zamanda gaz ve şişkinlik yapabilir. Bunun temel nedeni ise içeriğinde yüksek oranda lif bulunması ve ayrıca bitkisel asitlerin yer almasıdır.
Uzmanlara göre bebeğinizin temel besini, 1 yaşına kadar anne sütü olmalıdır. 8 aylık bebek beslenmesinde ideal ek besin miktarı günde en fazla 2 bebek kavanozudur. Beslenmenin geri kalan kısmı ise anne sütü ile sağlanmalıdır.
Siz sade yapmak istiyorsanız 6 aylık bir bebek için ilk başlarda önerimiz, şehriyeleri biraz tereyağı ya da zeytinyağı kullanarak, yeteri kadar suda haşlayın iyice şişmiş ve pişmiş olmasına dikkat edin.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde ek besine en erken 4, en geç 6 ay arasında başlanması gerektiğini belirterek, anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besinin sütle yapılmış tarhana çorbası olduğunu bildirdi.
Nohut, kuru fasulye ve bulgur gibi besinler bebeklerde gaz sorunlarına neden olabilir.
Annenin sıvı ihtiyacını karşılamaya yönelik besleyici değeri yüksek yayla çorbası, sebze çorbası, et suyu ile hazırlanan çorbalar anne sütünü arttıran çorbalar arasında yer alır. Süt, ceviz, fındık ve tahin kullanılarak hazırlanan anne sütünü artıran tatlılar da sütün kalitesini artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri