Patatesleri kızartacakları zaman donmuş patatesleri çıkartıp biraz çözdürdükten sonra kızgın yağlı tavaya atıyorlar. Bu derin tavanın içine ayrıca un serpiyorlar. Un patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Patatesleri tavada 5 dakikadan fazla tutmuyorlar genelde.
Tamamen çözünürse de ıslak bir şekilde kalacağı için yine yağı patlatabilir ve çok fazla yağ çekebilir. Bu yüzden buzluktan patatesleri çıkardıktan sonra bir süre (10-15 dakika) kızartma işlemine geçin. Patatesin yağ çekmemesi için de mutlaka yüksek sıcaklıklara dayanan bir yağın içerisinde kızartmaya özen gösterin.
İhtiyacınız kadarını alıp kızartmak için patatesleri dondurucuya attıktan birkaç saat sonra çıkarıp poşeti açmadan eğip bükerek birbirinden ayrılmalarını sağlamanız yeterli.
Patateslerin üzerine un serpiştirelim ve karıştıralım. Bol miktarda kızdırdığımız sıvı yağa patateslerimizi koyalım ve yüksek ateşte altın rengini alıncaya kadar kızartalım. Kızaran patateslerimizin fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Buzlukta bir sürü donmuş patates kroket buldum. Nasıl pişirilir bunlar? Çözülmesini beklemeden fritözde 180 °C'de 3.5 – 4 dakika kızartın. Tavada tercih edilirse, ürün oda sıcaklığına geldikten sonra, 170 – 175 °C sıcaklıkta 2.5 – 3 dakika kızartın.
İlgili 37 soru bulundu
Bir kaba aldığınız rendelenmiş patateslere kaşarları ekleyin. Ardından yumurta, tuz ve baharatları kasede çırptıktan sonra patates karışımına ekleyin. Yapışmaz geniş tavada yağı kızdırın ve karışımı dökerek yayın. Kapağını kapatıp alt tarafını pişirin.
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dondurulmuş patates kızartması nasıl yapılır? Ateşten alıp süzün ve kağıt havlu serilmiş geniş bir tepsiye yayın, Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırın, En az 1 gece beklettikten sonra çözdürmeden kızgın yağın içine atarak kızartın.
Dondurulmuş patates cipsinin az piştiği için kansere neden olduğu ortaya çıktı. Amerika'da yapılan çalışmada evlerde ve fast food restoranlarda tüketilen dondurulmuş patates kızartmasının kanser riski taşıdığı ortaya çıktı.
4. adım: Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. 5. adım: Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin.
Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Bu yüzden çözdürme işlemi çok önemlidir. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır.
Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patateslerin üzerine unu ve tuzu serpin ve patatesleri eşit şekilde bulayın. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yüksek ateşte kızdırın. Patatesleri nar gibi kızarana kadar kızartın.
1 saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri çıkarıp erimeden yeniden kızgın yağda kızartın. Kızgın yağ demişken, patatesin kızartırken çıtır çıtır olması için kızartma yağının sıcaklığının 180 derece olması gerekir.
Patateslerinizi küp küp ya da yuvarlak bir şekilde doğrayıp saklayamak için doğradıktan sonra buzdolabı poşetine aktarmanız yeterli. Ardından buzlukta patateslerinizi uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Dondurulmuş Patatesin Fırında Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Sos hazırlanır, dondurulmuş patateslerin donu çözülmeden üzerine eklenip iyice karıştırılır. Önceden ısıtılmış 250° fırında 15-20 dk kızartılır.
Buzluktan çıkardığımız dondurulmuş patatesleri çözmesini beklemeden tüm malzemelerle iyice karıştıralım. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt açılmış uygun bir fırın kabına yerleştirelim. 200 derecelik fırına verelim.
önceden 200-220 derecede ısıtılmış fırına buzluktan yeni çıkartılmış patatesleri atarsınız, 30-35 dakika sonra renkleri değişip kızarmış patatese benzemeye başlar. isteğe göre renk almasını bekleyip fırından çıkartıp çıtır çıtır yersiniz.
Dondurulmuş patates neden zararlı? Çünkü buzdolabında saklandığında, patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker, aminoasit asparajin ile birleşerek, çok zararlı olduğu düşünülen akrilamid kimyasalı üretiyor. Akrilamid, kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor.
Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Patateslerinizi sudan çıkardıktan sonra kağıt havlu ya da temiz bir bez yardımıyla güzelce kurulayın. Islak bir şekilde yağın içerisine atarsanız yağ çeker ve çıtır çıtır olmaz.
Tencerenin dibine bir tutam tuz ekleyin. Tavanıza sıvı yağı döktükten sonra üzerine birkaç tutam tuz serpin. Tuz, pişirirken yağın etrafa sıçramasını önlemeye yardımcı olur. Tuz, yiyeceğinizdeki nemin bir kısmını emer ve bu da yağ sıçramasını önlemeye yardımcı olur.
Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur. Patates, havuç gibi sebzeler kızartma esnasında hemen köpürür ve yağın yoğunluğunu artırır. Bu durumu önlemek için patates ve havuçlar güzelce yıkanır.
Patateslerinizin hepsini 1 kerede atmayın bölün 2 aşamada haşlayın, ve soğuk suya alın. Soğuk suda bir kaç dakika kaldıktan sonra tekrar bir soğuk sudan geçirin, patateslerinizin soğuduğundan emin olun ve süzgece alın. Teflon tavanıza sıvı yağı dökün ve kızgın yağa patateslerinizi yavaş olarak bırakın.
Patatesler soyulur ve ince ince doğranır. Un ve baharatlar karıştırılıp doğranan patateslerle harmanlanır. Sıvı yağ kızdırılır ve patatesler kızartılır. Çıtır çıtır patatesler hazır.
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri